Venus si Mercur – din nou acasa

Venus si Mercur – din nou acasa

Începând cu 6 iunie, ne așteaptă un cadou astral: Venus și Mercur vor fi fiecare în domiciliul său, Taur respectiv Gemeni. Atmosfera încețoșată și tulbure a ultimelor 3 luni începe să se însenineze și ajungem să pășim pe drumul nostru cel bun, fără râpe și ocolișuri. Cele două planete au avut o perioadă de retrogradare dificilă, ceea ce a echivalat cu provocări și întorsături deloc plăcute.

Multe situații din viața noastră încep să se clarifice, primim răspunsuri de da sau nu, știm pe ce ne putem baza. Nu afirm că ne așteaptă o perioadă roz, ci una mai clară. Desigur, vor exista ca întotdeana plusuri și minusuri, dar diferența este că acum le cunoaștem, le înțelegem.

Mercur în Gemeni se axează pe comunicare, schimburi de idei, de experiență, ne ajută în drumurile scurte pe care le avem de făcut. Idei multe circulă prin capul nostru, ceea ce duce la dezordine mentală. Careul pe care îl va face cu Neptun ne încețoșează gândirea, făcându-ne să pariem greșit pe speranță și încredere nejustificată decât pe realitatea în care trăim. Spre finalul tranzitului, opoziția cu Saturn ne va salva deoarece va pune ordine în gânduri ( chiar dacă nu ne place) și ne va face mai exigenți în cerințele pe care le avem față de apropiații noștri.

Sătulă de tracasările din Berbec și de iritabilitatea pe care i-a transmis-o acest semn zodiacal, Venus pășește obosită în casa sa, în Taur. Apreciază toate bucuriile vieții, deopotrivă cele mici ( o mâncare bună și sofisticată, un spa, un concediu), și cele costisitoare ( bijuterii, croaziere, haine scumpe). O altă componentă a lui Venus în Taur este pornirea interioară către acumulare și posesie, susținută de această dată de Marte în Rac, a cărui direcție de acțiune se va îndrepta tot spre dobândire și  achiziție ( cu atât mai mult dacă este vorba de casă și familie). Venus și Marte ne dedică energia îndeplinirii dorințelor personale cu un ușor iz egoist.

Venus va face trigon cu Pluton, iar dictonul va fi – ce-i al meu nu dau la nimeni. Este și o perioadă în care se fac achiziții secrete sau din contră, ies la iveală averi acumulate în timp fără știrea nimănui ( aviz celor care divorțează). Cei care au muncit din greu primesc bonificații materiale sau favoruri.

Planetele personale tranzitând domiciliile sunt ca o gură de oxigen după momente grele. Putem profita încercând să rezolvăm chestiuni încurcate și delicate, sau măcar să clarificăm și să ne dăm răspunsuri acolo unde am fost ținuți în loc.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.