Venus in Scorpion – pasiune dincolo de obstacole

Venus in Scorpion – pasiune dincolo de obstacole

Venus în Scorpion scoate în evidență latura pasională și posesivă a relațiilor, fără de care ne-am plictisi teribil într-un conformism dictat de norme. Din 10 septembrie, Mica Benefică intră pe un teritoriu ostil, fiindcă zodia Scorpion potențează acele caracteristici  care nu sunt confortabile sau în acord cu natura sa. Armonia și diplomația sunt aruncate în focul pasiunilor arzătoare, alchimizându-se în luptă pentru asigurarea posesiunii și interesului dictat de instinct.

Venus în Scorpion are o nemeritată reputație negativă, deoarece luptă în loc să aștepte, se implică prea mult până la contopire, reacționează, nu tace și nu înghite. Venus în Scorpion nu-și poate trăda trăirile intense, scopurile pentru care luptă, nu cedează și nu renunță. Tranzitul actual prin Scorpion este marcat de câteva aspecte importante:

-15-19 septembrie  – careu cu Saturn;

-din 15 septembrie, până la finalul tranzitului său în Scorpion (7 octombrie), va fi în recepție mutuală cu Marte;

-21-25 septembrie – opoziție cu Uranus;

-28 septembrie – 2 octombrie – careu cu Jupiter.

Recepția dintre Marte și Venus dau putere ambilor participanți, fiindcă fiecare este în zodia de domiciliu a celuilalt, bucurându-se de susținere reciprocă, fiind capabili să acționeze împreună. Venus va deveni în acest caz mult mai activă în a-și urmări interesele personale, în a cere beneficiile care i se cuvin și a-și face vocea auzită în relații și parteneriate.

Acest tranzit nu este ușor pentru Venus, fiindcă întâlnește multe ostilități. Prima vine din partea lui Saturn în Vărsător, zile în care simțim că nu suntem apreciați corespunzător, că reproșurile care ni se aduc sunt nemeritate, că nu reușim ne atingem țintele decât cu mult efort și întârzieri. Relațiile parteneriale sunt delicate, deoarece fiecare ține la dreptatea sa și nu concepe să ajungă la un compromis. Acest careu ne împinge să facem pași concreți în a obține altfel mulțumirea și compensațiile care ni se cuvin ( gândim activități alternative, schimbarea de atitudine, mai ales în relații) și pentru a schimba ceva, cât de mic, din realitatea cotidiană. Venus se bucură de energia conferită de Marte prin recepție mutuală și începe să mute strategic pe tabla de șah.

Opoziția cu Uranus “rupe pisica” acolo unde există neclaritate, situații incerte, decizii care așteaptă să fie luate. Ambele energii fiind radicale, pe semne fixe, se vor poziționa în extreme.  Acesta aspect se va manifesta sub forma unei urgențe, a unei situații care nu mai poate fi ignorată. Va fi o ruptură în punctele slabe, o separare de o situație/relație/atitudine care nu ne mai face bine. Această opoziție poate veni și cu vești care ne uimesc, ne scot din mediul cunoscut obligându-ne să luăm măsuri pe loc.

Tot răul spre bine ne va spune careul cu Jupiter care  se poziționează în salvator, cel care vine cu soluția finală. Marele și Micul Benefic nu vor ezita să ne arate că există și alte orizonturi de explorare, alte opțiuni și de ce nu, alte oportunități, acolo unde credem că suntem la final de drum. Dacă opoziția cu Uranus a adus o ruptură, o distanțare, careul lui Jupiter ne obligă să credem în speranță, pregatind-o pe Venus pentru tranzitul prin Săgetător.

Este important să împărtășim idei și experiențe, de aceea vă invit să o faceți în comentarii. Ce așteptări sau temeri aveți de la acest tranzit?

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.