Venus în Fecioară, bucuria din lucruri mici

Venus în Fecioară, bucuria din lucruri mici

În agitația cotidiană care ne presează să rezolvăm treburi într-un timp limită, într-un anumit fel, în care suntem parcă permanent împinși de la spate, uităm să ne bucurăm, să apreciem micile gesturi de bunăvoință, să răspundem cu zâmbetul pe buze. E greu, deoarece fiecare strop de energie este îndreptat către “ce trebuie” și nu pe “ce simt”.

Venus se află în Fecioara începând cu 22 iulie, ieșind din flamboaiantul Leu ațâțat de tranzitul lui Marte. Ia o gură de aer, pentru că nu trebuie să mai demonstreze, să fie la înălțime, să alerge după recunoaștere.

Venus în Fecioară începe să aprecieze detaliile, finețurile, să reacționeze moderat pentru a se păstra pe “linia firescului”.

Ce vrea Venus în Fecioară? Ponderare, prudență, limitare a necesităților în funcție de priorități. Venus în Fecioară nu se va grăbi să se ducă după primul impuls al dorinței, ci va analiza chibzuit dacă aduce foloase și impactul pe termen lung. Nevoia se redefinește în funcție de moment și conjunctură, fără să se mai amestece cu dorințele. Avem tendința uneori să le confundăm, pentru ca cele din urmă să se poată îndeplini mai repede.

Careul din primele zile dintre Venus și Luna Neagră este un aspect interesant în special pentru femei, al căror farmec sporește în ochii celorlalți, dar deopotrivă înfloresc bârfele și geloziile. Femeile vor dori să fie apreciate mai mult, să le fie recunoscute meritele și munca. Acolo unde nu se întâmplă acest lucru, femeile vor reacționa și vor cere ce li se cuvine.

Între 1 și 13 august, Venus va fi pe rând în trigon cu Uranus, opoziție cu Neptun și trigon cu Pluto. Acest interval este unul în care vom fi într-un proces de reajustare a priorităților, în funcție de contextul exterior, depinzând de cel macro social. Cei care își propun să încheie afaceri, să semneze contracte, așteaptă răspunsuri de la autorități sau chiar vor să depună documente necesare pentru a demara acțiuni ce implică foloase personale, au șanse mai mari de a fi în locul și momentele potrivite. Combinațiile Venus Uranus și Venus Pluto susțin mișcările curajoase, care implică determinare și o atitudine fermă. La susținere va fi și Marte în Fecioară. Curajul trigoanelor dintre Venus și Uranus/Venus Pluto este unul bazat de simț practic și de răspundere, nu pe demonstrație de forță sau pe inconștiență. Se vor calibra dorințele, perspectivele de viitor cu nevoile reale ale individului acolo unde există o deschidere către acceptare a noului și doar daca cel în cauză este dispus să muncească pentru cauza sa. Venus și Neptun în opoziție poate duce în două direcții diferite:

– pierderea din vedere pentru scurt timp a ceea ce este important, fiind încântați de himere ori promisiuni fără fundament sau,

-poate fi o sursă de inspirație în depășirea unor obstacole interioare acolo unde țintele sunt bine definite.

În relații, vedetele vor fi femeile care nu vor fi ușor de mulțumit. Cele singure au standarde din ce în ce mai ridicate și nu sunt dispuse să accepte ceea ce nu le convine, iar femeile aflate deja în cuplu vor exprima apăsat doleanțele și vor cere să fie apreciate mult mai vizibil.

Venus în Fecioară susține relațiile în care există o împărțire echitabilă a sarcinilor și în care cuplurile au obiective comune bine stabilite. Poate nu stârnește pasiunea la fel de mult ca în zodiile de foc, dar compensează prin momente plăcute și mici bucurii.

 

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.