Uranus in Taur

Uranus in Taur

Sosirea lui Uranus în Taur la mijlocul lunii mai este un eveniment astral pe care îl așteptăm cu mare interes, fiindcă această planetă schimbă zodia din 7 în 7 ani.  Ce ne poate aduce acest tranzit? Mai întâi să vedem cu ce energie vine planeta Uranus și cum o primește zodia Taur.

Atunci când vorbim de planeta Uranus, ne gândim la evenimente neașteptate, care ne iau prin suprindere și ne lasă în primă fază fără reacție. Casa și semnul zodiacal pe care le tranzitează sunt vizibil impactate de această planetă care aduce inovația, care depășește barierele și impunerile și de cele mai multe ori i se pare interesant să facă lucrurile pe dos. Uranus vine cu originalitate și intuiție, vrea progres cu orice preț și prin orice mijloace, să schimbe ce e vechi și să ne arate posibilități multiple de exprimare a sinelui, mai ales dacă face aspecte cu Luna sau Soarele din harta natală.

Uranus aduce inovație în casa pe care o tranzitează și conform semnificației semnului în care se află. Prețul plătit este ruperea ( mai ales de trecut, de ceea ce este fals sau corupt în viața noastră), distanțarea, părăsirea, tocmai pentru a face loc viitorului. De aceea tranzitele sale nu sunt întotdeauna fericite, însă schimbările acestea necesare.

Uranus este o planetă transpersonală, adică acționează asupra maselor de oameni, vine cu transformări sociale și cu progrese în tehnică și știință. Dacă primește aspecte proaste,  apar revolte, violențe, însă nu de lungă durată.

Ce știm despre zodia Taur? Este un semn fix, de pământ, guvernat de zeița frumuseții, Venus, iubește confortul, are un simț estetic deosebit, dotat cu un spirit practic și elegant. Nativii acestei zodii sunt perseverenți până la încăpățânare, caută echilibrul și stabilitatea, fiind greu de convins să iasă din zona de confort, pe care au clădit-o cu multă trudă. Atunci când aceasta este zguduită, nativii reacționează haotic și chiar violent, fără discernământ, mânați de teama de a rămâne fără un punct de sprijin.

Axa zodiilor Taur Scorpion este numită axa financiară, desemnând tot ce înseamnă bani – lichizi sau virtuali, evoluție monetară, investiții, taxe și impozite, proprietăți ( în special imobiliare dacă vorbim de Taur), economii, conturi și instituții financiare. În astrologia mondială, Taurul reprezintă de asemenea tot ce înseamnă materii prime, tot ceea ce se prelucrează, hrană și alimentație, semințe. Taurul este recunoscut pentru capacitatea și pasiunea de asortare a formelor, culorilor și încadrare în spațiu.

Cum va fi tranzitul lui Uranus în Taur? Am făcut o scurtă precizare aici cum se desfășoară un tranzit uranian (https://ioanaispas.ro/efectul-de-prastie-a-unui-tanzit-uranian/

Uranus nu ne lasă să zacem în zona de confort sau în spațiul și realitatea de acum. Ne va împinge să o luăm pe drumul cel mai periculos și nesigur, ne va pune în situații extreme, ale căror soluții cer viziuni diferite și genialitate. Ideile creative și revoluționare nu vor lipsi, însă acestea au nevoie de curaj pentru a fi puse în aplicare, fiind uneori controversate și bizare. Acceptarea este o temă cu care Uranus vine să ne testeze capacitatea de înțelegere a ceea ce este dincolo de limita noastră, fiindcă este printre altele și planeta eliberării și libertății personale.

Uranus exagerează și exasperează – tranzitele sale debutează cu stări de neliniște, de nervozitate și iritare maximă, fiind resimțite din plin mai ales de cei afectați direct ( care au planete personale inclusiv Soarele în primele grade ale Taurului, Leului, Scorpionului și Vărsătorului). Motivul? Implantarea nemulțumirii care duce către nevoia individului de acceptare a schimbării. Ce anume? Fiind vorba de semne fixe, tocmai starea de confort și falsa stabilitate.

Intrarea sa în Taur va fi o paradă, deoarece va face un careu strâns cu Marte. Este un aspect periculos din punct de vedere al securității personale și sociale, predispunând la accidente și acțiuni pripite, fără a fi gândite anterior.

Cum va fi resimțit tranzitul la nivel personal?

 

Viața nativilor care au Soarele și/sau planete în semne fixe ( Taur, Leu, Scorpion și Vărsător), va cunoaște o turnură imprevizibilă, care îi va scoate din cotidian și le va da planurile cu bătaie lungă peste cap. Apar rezolvări la situații vechi, opțiuni noi demne de luat în considerare, încheieri și reglări de conturi.

Pentru cei cu Soarele în Taur ( mai ales în primele grade), valul schimbării îi bate în față, însă au nevoie de timp să se obișnuiască. Li se permite acest lux deoarece Uranus în toamnă se va întoarce în Berbec, dându-le un scurt răgaz.  Taurii își schimbă look-ul, garderoba, prietenii ( apar oameni noi în viața lor), cariera, însă nu pe toate simultan ( au 7 ani la dispoziție). Vor avea curajul să riște, să lanseze proiecte proprii, să dea tonul noutăților și chiar să renunțe la ceea ce nu mai e de folos în viața lor.

Vis a vis de Taur e zodia Scorpion, deja răscolită de Jupiter ( care le expune secretele și slăbiciunile). Uranus pune gaz pe foc și le trimite situații incomode, în care fac compromisuri. Își pierd din falsa putere de a-i dirija subtil pe ceilalți, de a manipula situațiile în favoarea lor, pentru că oamenii pe care îi vor întâlni vor fi croiți pe alt tipar decât cel cu care sunt ei obișnuiți. Vor învăța să abordeze relațiile umane dintr-o altă perspectivă, că nu au întotdeauna dreptate și că ideile bune vin de acolo de unde te aștepți mai puțin.

Axa Leu Vărsător învață să-și asume deciziile. Doar pentru că ești frumos și deștept nu înseamnă că primești gratis ( mai sunt și alții în aceeași situație J ) Vărsătorul învață că libertatea mult visată, pentru care luptă atâta, vine la pachet cu asumarea propiei vieți, responsabilitate pentru fiecare acțiune în parte.  Mulți nativi ( mai ales cei cu ascendent în Vărsător, se vor muta în altă casă, sau cu altcineva, vor pleca de acasă).

Pentru nativii Leu ( sau ascendent în Leu), Uranus va fi furtuna care le va scoate la suprafață calitățile pe care le pun la bătaie pentru a ajunge acolo unde își propun. Ca de obicei au țeluri înalte și nu se mulțumesc cu puțin, însă și munca va fi pe măsură. Mulți își vor încerca norocul (și) pe cont propriu (o afacere, pot deveni freelanceri în activități creative).

Semnele cardinale ( Berbec, Balanță, Rac și Capricorn) sărbătoresc un stress în minus. De ce? Pentru că Uranus și Pluton s-au bătut pe acest teren vreme de câțiva ani și i-au pus în fața unor situații limită, cu transformări esențiale în viața lor. Acum fiecare în parte digeră ceea ce a primit în ultimii 7 ani.

Berbecii își pun întrebarea cu ce au rămas după eforturi îndelungate și care este raportul  câștig/pierdere. Își revizuiesc situația materială și profesională cu multă grijă, sunt obligați să fie mai înțelepți, mai realiști. Uranus în Taur le aduce ocazia de a-și câștiga existența și din alte surse (inclusiv colaborări).

Balanțele își dau seama de timpul pierdut cu anumiți oameni din cercul lor și în sfârșit se debarasează de aceștia. Se resemnează pentru își îndreaptă atenția, ca și Berbecii, către metode de a-și asigura venituri în plus.

Prudența proverbială a Racilor a fost deja spulberată de Uranus, care acum au curajul să se implice în proiecte cu grad mare de risc dar câștiguri mari. Nu o fac singuri, ci își selectează parteneri adecvați, în funcție de statut și posibilități materiale. Racii devin din ce în ce mai selectivi cu cercul lor de cunoscuți, fiindcă își propun ținte înalte.

Capricornii, după toată nebunia careurilor dintre Pluton și Uranus, învață să riște, să împingă pedala de accelerație la maxim, fără să le mai fie teamă de consecințe. Cu Uranus în Taur, își vor da seama că este supraestimată stabilitatea la care încearcă să ajungă și își vor permite să fie cine vor ei.

Zodiile mutabile (Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești)  sunt intelectuale prin definiție, iar Uranus le facilitează schimbul de informații și cunoaștere, le îndreaptă atenția către domenii puțin studiate.

 Gemenii încep să facă cunoștință și cu partea obscură a tuturor formelor de manifestare din această lume, inclusiv ei înșiși. Capacitatea lor de raționalizare și de corelare va avea o creștere extraordinară în cei 7 ani ai tranzitului uranian și care îi va conduce către concluzii uimitoare.

Săgetătorii, încrezători în forțele proprii, se vor implica în activități multe și diverse, care le va ocupa o mare parte din timp. Se împart în mai multe direcții, li se solicită prezența și atenția la diverse evenimente, sunt căutați pentru sfaturi ( ceea ce le va face mare plăcere, măgulindu-i).

Nativii Fecioară își reconsideră atitudinea față de ceea ce au impresia că știu și conștientizează limitările gândirii lor. Unii își vor obține calificări noi, vor face studii aprofundate, iar alții pur și simplu vor deveni mai curioși cu ceea ce se întâmplă în lume, mai deschiși către nou.

Tranzitul lui Uranus în Taur va fi pentru nativii Pești o confirmare a ceea ce ei deja știu: totul e schimbare, nimic nu rămâne la fel. Își vor face prieteni, cunoștințe agreabile, vor călători, își vor explora hobby urile.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.