Ultimele runde din careul Saturn Uranus

Ultimele runde din careul Saturn Uranus

Careul Saturn Uranus.

Planete grele, serioase. Da, și Uranus. Ultimul dintr-o serie de careuri între zodiile Vărsător Taur. 

Saturn și Uranus nu sunt prieteni, se știe. Sunt rivali, cel puțin în aparență. Ambii vor să aibă dreptate, să nu fie contraziși.

Saturn pare că se uită în trecut pentru a clădi un viitor sigur ( cât de mult se poate), se inspiră din ce a fost pentru că este testat, sigur, inspiră încredere. Uranus pare că se uită în viitor pentru a scăpa de trecut, de chingile a ceea ce a fost și s-a perimat. Dar ca sa se elibereze, trebuie să știe de ce anume.

Ambii au de-a face cu timpul, implacabil și nemuritor, în perpetuum mobile.

Smucit, electric, Uranus pare să se grăbească în decizii și fapte, cerând imposibilul. Dezinteresat de bârfă, de anost și de obișnuit, caută savoarea unică a unor experiențe extraordinare, care să marcheze vizibil evoluția, să facă diferența.

Uranus e inovator, Saturn este silitor, Uranus este răzvrătit, Saturn este conservator.

Zodia Taur vrea posesie materială, Vărsătorul vrea una intelectuală. Ambele de modalitate fixă – de aici și conflictul, niciuna nu cedează, ci doar constată înfrângerea ( sau victoria cu pierderi grele).

La nivel macro, am asistat deja la schimbări economice și politice substanțiale. Cum se resimt la nivel personal?

-ca să mergi mai departe, trebuie să știi la ce renunți, conștientizând că alegerea presupune închiderea unei uși (cel puțin). Cel mai greu este pentru semnele fixe ( Taur, Varsator, Scorpion și Leu). Oricum ce a fost nu mai merge. Dar încotro? Lipsa de direcție, incertitudinile ( mai ales pe un fond de Marte în Gemeni care va retrograda, Mercur asemenea), dar și oboseala cauzată de presiunea lui Saturn sunt motive pentru care mulți nativi cu Soare sau Ascendent în zodii fixe așteaptă vremuri mai clare până să ia deciziile importante. Riscul este iarăși un factor cu care aceștia nu se împacă, fiindcă este sinonim cu lipsa controlului.

Uranus împinge, aprinde fitile în punctele slabe pentru a dărâma șandramaua mai repede. Saturn ține bariera fiindcă o schimbare presupune eforturi și promisiunea certă a unui viitor mai bun.

Ce e de învățat din acest aspect? Adaptarea, acceptarea și cum să facem schimbările esențiale în viață în mod asumat.

Zodiile mutabile ( Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești) – luând în calcul pozitia Soarelui, Lunii și a ascendentului, sunt exasperate de lentoarea cu care se produc schimbările și că nu văd un orizont de timp clar. Sunt cele care apreciază diversitatea, dinamica vieții, fiindcă știu cum să se adapteze la nevoie. Deși nu sunt foarte fericite cu Marte în Gemeni, punând presiune pe multe domenii importante de viață, cei cu planete sau ascendent în zodii mutabile reușesc să facă față și să înțeleagă evenimentele neprevăzute care se succed în ritm alert.

Dacă aveți planete personale, ascendent sau Luminarii în zodii cardinale (Berbec Rac, Balanță și Capricorn), sunt multe situații care vi se par fără sens și sunteți gata să le încheiați. Semnele cardinale nu stau pe gânduri și nu negociază, dar când depind în anumite cazuri de alții sau de evenimente exterioare, se revoltă și vor să pună capăt. Provocarea lor este să aștepte momentul potrivit, să facă aranjamentele necesare și să nu omită detalii importante.

Careul Saturn Uranus pe final de confruntare alege tabere, situații care continuă și care se termină, deschide ochii pentru a vedea realitatea fără filtre ori îmbunătățiri. Nu ne mai putem minți (nici pe alții) la infinit, “plătim” costul cosmetizărilor de fațadă și lipsa de implicare ( acolo unde e cazul), pentru că ceea ce se întâmplă este radical și lipsit de circumstanțe atenuante.

Până ce Saturn va ieși din Vărsător ( martie 2023), suntem sub presiunea acestor schimbări de direcție și atitudine.

Saturn și Uranus descătușează evenimente sociale, exterioare, pe care nu le provocam individual, ci colectiv, dar cărora trebuie să le facem față cu responsabilitate.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.