Tranzitele astrale între 24-30 iulie – orgoliu autentic

Tranzitele astrale între 24-30 iulie – orgoliu autentic

Săptămâna 24-30 iulie stă sub semnul Leului, a cărui putere este amplificată de prezența Soarelui, care își are aici domiciliul.
Este o perioadă de redefinire a orgoliilor, a ceea ce este de preț pentru noi, într-un cadru tensionat, în care pândesc aspectele de careu dinspre Taur. Complexitatea acestor tranzite poate da trăiri contradictorii, conflicte interioare care nu vor întârzia să iasă la lumină.
Cu zodia Leu foarte populată – Soare, Mercur, Luna Neagră și Venus proaspăt intrată în retrogradare, autenticitatea și valoarea personală sunt repere pe care le prelucrăm în virtutea presiunii care apare la nivel interior pentru a ne îmbunătăți imaginea, stima de sine.
Luni, Mercur în Leu alături de Luna Neagră și în careu cu Uranus induce o stare de nervozitate, agitație și revoltă, care se poate manifesta la exterior printr-o comunicare tăioasă, tranșantă, presărată de ironii și subînțelesuri. Manipularea prin cuvinte și sugestii este foarte posibilă pentru a obține informații la care poate nu am fi avut acces în alt context. Atenție la cât de franc vă exprimați, ce anume transmiteți, fiindcă este posibil ca ulterior să regretați transparența în exces. Vorbim apăsat și fără a menaja interlocutorul, folosim cuvinte care uimesc. Este posibil să primim știri care (ne) bulversează asistăm la exprimarea unor puncte de vedere care ne răstoarnă viziunea proprie – o stare de fapt nu e ceea ce ne-am fi închipuit. Mulți dintre noi se luptă cu încrederea în sine și implicit în ceilalți – la unii e autentică, alții o mimează pentru a ascunde punctele slabe. Tot luni, Luna este în Balanță. Deși natural suntem  înclinați să ne îndreptăm către ceilalți, desfășurăm o duritate în atitudine prin lipsa de concesii și de disponibilitate în negocieri.
Venus la început de retrogradare reia subiecte de interes în viața nativilor legate de casele pe care le stăpânește în harta natală. Unii sunt preocupați de relații, uniuni, contracte – semnificațiile naturale ale acestei planete, alții se confruntă cu o repoziționare a intereselor în viața profesională care are reverberații și în plan financiar. Nu vă grăbiți să trageți concluzii, mulți “testează apele” pentru a vedea ce foloase se pot extrage din anumite contexte și cum i-ar putea avantaja. Nu tot ceea ce pare strălucitor, promițător și glamouros chiar are potențial de creștere. Venus retrogradă în Leu ne va arăta capcanele standardelor înalte și a cerințelor care nu se corelează cu evidența. Nu putem să nu aducem în discuție teatralitatea marcantă a zodiei Leu, care își desfășoară viața într-un scenariu cu rol principal și nimic mai jos nu-l mulțumește. Imaginați-vă o scenă plină de actori principali – competiția e mare și doar prin gesturi extreme se poate face remarcat. Dar astfel de comportamente nu sunt întotdeauna apreciate, nu au efectul scontat, producând de asemenea frustrare și dezamăgire. (Mai mult despre Venus în Leu găsiți aici: https://youtu.be/EFLsfnMB5do
Marți și miercuri, Luna traversează sectorul Scorpionului, care este defavorabil astrului nocturn. Mai multă suspiciune, neîncredere, tumult interior și teama de a nu-și pierde reperele. Activarea semnelor fixe – Luna va face careuri cu planetele din Leu și opoziție cu cele din Taur, induce emoții puternice în care limitele personale par să se zdruncine pentru a face loc unor experiențe și situații noi, care aduc nu doar adrenalină, ci și beneficii personale. Atenție totuși la gesturile imprevizibile și la riscurile pe care ni le putem asuma- ( Luna va fi în opoziție cu Jupiter și Uranus), la așteptări și la eforturile mari pe care le dedicăm scopurilor propuse. Câștigurile, micile victorii presupun efort, iar intenția noastră este ca acestea să dureze pe termen lung.
După o săptămână intensă, în ziua de vineri se poate resimți o stare de oboseală accentuată ( Luna în careu cu Saturn) și nevoia de redefinire a priorităților de moment.
Din 29 iulie, Mercur intră în Fecioară, zodia de domiciliu și exaltare. Poziție bună pentru analiză, prudență, pragmatism. Doar că la un moment dat, Mercur va intra și el în mișcare retrogradă, pentru a rafina modul de gândire pe care-l vom adopta în toamna acestui an – dincolo de poleială, se află partea de muncă grea, de consistență și experiență. Acesta este un subiect asupra căruia voi reveni.
Intensă la nivel de orgolii și manifestări ale personalității, săptămâna aceasta cunoaștem fațete ( ale noastre dar și ale altora) pe care nu le-am fi întâlnit în alte circumstanțe. A fi sau a nu fi autentic? Aceasta este întrebarea săptămânii.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.