Tranzite importante între 28 noiembrie și 4 decembrie

Tranzite importante între 28 noiembrie și 4 decembrie

Începem această săptămână cu o Lună cu puternice influențe saturniene, și cu un trigon Marte Saturn. Este o veste bună după multe săptămâni de incertitudini, nesiguranță și foarte multă confuzie. Saturn, deși de multe ori atârnă ca un pietroi, este în această atmosferă astrală un pilon de stabilitate, pune un pic de ordine și temperează pornirile haotice. Gândim mai precis, aplicat și mai ales pragmatic – ” ce am primit până acum pentru eforturile mele? Unde duc acțiunile mele?” Saturn stabilizează acțiunile haotice ale lui Marte și restabilește un set de reguli care dau un sens ( chiar dacă nu ne plac, ni se par dezavantajoase fiindcă ne închid anumite posibilităti care rămăseră doar la stadiul de promisiune).

Marte retrograd în trigon cu Saturn costă visarea și speranța, dar primim mai multă claritate și se va juca cu cărțile pe masă.

Reacționăm când Saturn și Marte strâng șurubul. Ne certăm, protestăm, dăm replica. Marte în opoziție cu Mercur este un aspect locvace, pus pe dezbateri și contraziceri, uneori doar de dragul de a (ne) auzi vorbind. Mintea este activă, și aceasta poate fi o săptămână în care reluăm activități abandonate și/sau finalizăm cu bine ceea ce a fost o perioadă de timp amânat.

În zilele următoare, Mercur se apropie de careu cu Neptun. Acest aspect pe semne mutabile provoacă dispute cu noi înșine – ne punem întrebări, contestăm propriile convingeri pentru că le considerăm limitative și nu ne mai mulțumesc.

Miercuri, Luna în Pești ne sensibilizează, captăm energiile celor din jur care, pentru cei cu planete în semne de apă ( Rac, Scorpion și Pești), devin la un moment dat copleșitoare, obosesc emoțional, fiind un semnal că este nevoie să distingem ce e al nostru și ce primim din exterior. Tot miercuri, opoziția Marte Venus este activă în planul relațional, nu doar de cuplu, ci și amical. Vorbim la telefon, ne întâlnim cu cei apropiați, și ne vom da seama că unele relații sunt de umplutură, altele autentice. Tocmai Luna în Pești este cea care ne spune că este important, pentru binele nostru emoțional, să ne înconjurăm de energii pozitive și de persoane cu care împărțim aceleași valori și viziuni.

În weekend avem un careu între Venus și Neptun care ne invită să ne ocupăm de plăcerile noastre, să ne acordăm momentele de răgaz pentru a ne reconecta cu vocea interioară.

Cine stă semi-cuminte în această săptămână? Uranus, și Pluto care primește o opoziție de la Luna Neagră și în week end un careu de la Lună. Ce vor mai exact Pluto și Luna Neagră? Să fim mai atenți la nevoile emoționale, la exprimarea acestora. Suntem supărați că nu primim ceea ce cerem, dar nici nu ne exprimăm direct. Așteptăm să primim ce ni se cuvine, iar când faptele noastre bune trec precum o notă de subsol, devenim iritați. Alteori, cuvintele pe care le transmitem sunt de fapt haine care maschează intențiile reale. Este foarte greu să recunoaștem că nu toate dorințele sunt “legitime”, conforme cu normele, îndreptățite. Și totuși lipsa împlinirii acestora ne deranjează, ne ocupă gândurile și consumă energia.

Uranus este deocamdată în așteptare, iar în stilul său caracteristic, se va manifesta brusc și zbuciumat. Tranzitele planetelor din această săptămână concentrându-se pe cele personale, suntem mai aproape de nevoile noastre și căutăm să le împlinim, suntem mai prezenți în viața noastră și mai responsabili, putem să ne organizăm mai eficient fără a ne mai uita peste umăr de teama că ceva neașteptat ar putea să ne “invadeze” timpul.

 

Zodiile de foc ( Berbec, Leu, Săgetător) simt că au mai multă energie, sunt mai motivați și realizează cu succes mai multe activități chiar decât își planifică. Semnele de apă (Rac, Scorpion și Pești) își asumă ceea ce simt ( “nu mai vreau să rămân într-o situație care nu-mi place”, “vreau să fac acest lucru, sunt convins/ă) și nu mai cedează, nu mai acceptă compromisuri. Zodiile de pământ (Taur, Fecioară, Capricorn) sunt în așteptare în această săptămână, fiindcă ceea ce își propun să facă necesită timp, iar până atunci se gândesc, planifică cu atenție . Semnele de aer ( Gemeni, Balanță, Vărsător) sunt activi în plan social, dar mai mult ca o compensare a întârzierilor și blocajelor pe care le-au experimentat de-a lungul anului.

 

Săptămâna aceasta este mai coerentă, de aceea este indicat să facem un pic de ordine în acel sector de viață în care lucrurile s-au precipitat.

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.