Tranzite importante între 17 și 23 octombrie

Tranzite importante între 17 și 23 octombrie

Suntem ceea ce gândim/mâncăm/respirăm. Dar nu cumva suntem definiți și de relațiile pe care le avem?

Multe teorii ne învață că totul depinde de noi. Într-o mare măsură așa este. Dar rămâne partea care ne spune că nu trăim de unii singuri, că suntem influențați de cei din jur, cu sau fără voia noastră ( fiindcă și ei există la rândul lor, se demarcă prin ceea ce spun, acționează, gândesc).

Săptămâna aceasta (17-21 octombrie) Venus este la ea acasă dar nu singură, ci cu Soare și Mercur.

Venus este o planetă drăguță și benefică, politicoasă și amabilă în Balanță. Cum nu putem ignora combustia care durează aproape toată săptămâna (conjuncția strânsă cu Soarele), Venus va avea semnificații alterate, exagerate, care se traduc și în comportamentul nostru.

Venus înseamnă echilibru interior, pace, relaxare, mulțumire sufletească. Soarele care o arde afectează aceste calități prin faptul că suntem gata să le sacrificăm pentru a “da bine”, pentru a fi mai vizibili și mai admirați. Când nu se întâmplă, tindem să dăm vina pe ceilalți. Venus și Soarele la braț ridică standardele personale, ne fac să vrem mai mult de la noi și de la ceilalți, să nu ne mulțumim cu ce avem, să nu mai apreciem binele din viața noastră. Din acest motiv, există riscul săptămâna aceasta să alergăm, să căutăm, să facem excese pentru a umple goluri săpate de teamă și neputință. Careurile dintre Soare și Venus cu Pluto ( active de miercuri încolo), răstoarnă scara de valori falsă, construită pe iluzia succesului validat de alții care dispare în irelevanță. Pluto apasă prin aceste careu punctele sensibile pe care evităm să le abordăm, ne expune acolo unde vrem să ne ascundem.

Ceea ce ne ajută să detectăm și să conștientizăm barierele interioare sunt careurile pe zodii de aer: Soare și Venus cu Marte, Soare și Venus cu Saturn. Cel din urmă ne ancorează în prezent și provocările acestuia, ne arată ce și cât avem la dispoziție, calmează spiritele încinse din noi.

Trebuie spus că Venus și Soarele dau o stare de permanentă agitare, de căutare, de nemulțumire. Dacă Venus caută echilibrul, apropierea de Soare vine cu nevoia de a fi validați, de a avea dreptate. Și imaginați-vă cum ar fi să ne bulucim toți “pe scenă”, unii mai zgomotoși ca alții, pentru că nu am învățat că succesul arată diferit pentru fiecare. Venus și Soare în Balanță pot recurge la gesturi demonstrative pentru a câștiga sprijin și “adepți”, dar care ne stoarce de energie.

Săptămâna aceasta Marte e în continuare în careu cu Neptun – fugim după turma de iepuri și de-abia prindem o coadă.

Venus și Marte sunt două planete personale care ne vorbesc despre dorință, dar în mod diferit: dorința ca plăcere, parte pasivă, feminină ( Venus) și dorința de tip competiție, activă ( Marte). Cele două se completează – una emite “mi-ar plăcea să…aș dori să…iar cealaltă acționează să obțină. Ambele sunt afectate – Marte de careul cu Neptun și că va retrograda în curând, Venus că e combustă). Ambele stăpânesc axa Nodurilor Lunare ( ScorpionNS/Taur NN).

Dacă nu știți ce vreți, e normal. Dacă nu știți momentan încotro se îndreaptă viața voastră, așteptați. Eclipsele care vor urma vor dezvălui amănunte care ne schimbă foarte mult perspectiva.

Săptămâna aceasta, poate mai mult ca oricând, există multă neliniște interioară, dubii, mascăm îngrijorările, nu știm ce (să) vrem, ce e potrivit pentru noi.

Cel mai important este să observați cu atenție mesajele care vin spre voi deoarece conțin sugestii foarte importante cu privire la pașii pe care îi veți avea de parcurs. Nu vă grăbiți și mai ales nu disperați.

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.