Theresa May, Doamna de Otel a Brexit

Theresa May, Doamna de Otel a Brexit

Theresa May este un nume devenit cunoscut pe plan internațional  în momentul  în care a devenit premierul Marii Britanii și negociatoare pentru Brexit. Publicul se aștepta ca altcineva să fie numit în această funcție, dar decizia partidului nu s-a lăsat așteptată în privința sa.

Este născută pe data de 1 octombrie 1956  și se înscrie în seria de Prim Miniștri britanici cu Soarele în Balanță (David Cameron și  Margaret Thatcher). Din păcate, fără o oră de naștere disponibilă, nu se poate stabili ascendentul și determina punctele forte ale hărții sale. În acest caz ne uităm să vedem ce calități îi oferă planetele feminine și pe care le poate folosi cel mai ușor.

Venus se află în Leu și este un indicator important al calităților sale pentru că guvernează zodia sa natală, Balanța.

Venus în Leu se face remarcată prin eleganța ținutei, făcând o impresie puternică celor din jur. Fiind într-un semn fix, de foc, știe ce vrea, este perseverentă, statornică în țelurile pe care le urmărește. Este o luptătoare abilă, însă poate aluneca ușor către snobism, elitism fără o bază reală, supraapreciere și să devină extrem de selectivă cu persoanele din anturaj. Se hrănește cu atenție și audiență, iar atunci când captează atenția își trăiește momentele de glorie. De aici derivă un punct slab – reacționează necorespunzător dacă nu i se recunosc meritele și mai ales când este ignorată. Din cauza încăpățânării își poate pierde susținerea și popularitatea  și are nevoie de validare în permanență, fiindu-i teamă de eșec deoarece Venus este în careu cu Saturn.

 

Din cauza faptului că ora de naștere nu este cunoscută, nici poziția Lunii în semn nu se poate stabili. Pentru miezul zilei (formula standard după care se calculează o hartă fără oră), Luna se află în primele grade din Fecioară. Dar dacă Th. May ar fi născută dimineața, Luna ar fi în Leu, în conjuncție cu Pluton și steaua Regulus ( care aduce faimă, recunoaștere, mărire ). Ca fapt divers, ceilalți 2 premieri britanici născuți în zodia Balanței au (avut)  Luna în Leu.

Pentru că nu putem fi siguri, iată argumente pentru fiecare poziție în parte.

 

Luna Leu Th May

Luna în Leu este des întâlnită la femeile care atrag faimă, popularitate, își manifestă autoritatea natural, cu ușurință. Fiind și în conjuncție cu Pluton, fascinația pe care o are asupra celorlați este mare, are putere de convingere și nu în ultimul rând deține arta manipulării subconștientului atunci când se angajează într-o bătălie. Anticipează eventualele pericole și le contracarează la timp.

Anul acesta Marte a fost retrograd în Săgetător și Scorpion, aspectând Luna în Leu. În momentul în care Marte și-a reluat mersul direct în Scorpion, făcând careu la Lună, Th. May a devenit Prim Ministru. Careul este un aspect provocator, însă mie îmi sugerează că a fost desemnată în această funcție după îndelungi lupte de culise, prin manevre politice pe care Th. May pare să le stăpânească.

 

Dacă Luna ar fi în Fecioară, s-ar întâlni cu Jupiter, ceea ce ar putea explica aplombul cu care actualul Prim Ministru Britanic vorbește despre avantajele pe care le va negocia pentru Brexit  și promisiunile pe care le face. Însă și Luna în Leu se vede mai mare și mai puternică decât este, fiind notorie lipsa de realism în momente dificile a femeilor care au această poziție în harta natală. Luna în Fecioară nu ar explica succesul său, pentru că Mercur, patronul Fecioarei, este retrograd la el acasă și nu prea ajută. Luna ar fi de asemenea în opoziție cu Marte (retrograd la rândul său în Pești), fiind mult mai fragilă în interior și predispusă la crize de anxietate.

astro_2ang_02_theresa_may_hw.41054.25371

 

 

Avem multe necunoscute în cazul hărții natale ale Th. May, dar câteva puncte de referință putem extrage:

Soarele în Balanță activează spiritul justițiar,  susține activități legate de sfera politică și socială, se descurcă excelent în relațiile de complezență și din obligație. Venus în Leu asigură o imagine bună, puterea de a depăși obstacolele, perseverență și capacitatea de a se pune în valoare.

Ce va reuși să facă Theresa May în fruntea guvernului britanic? Vremuri ușoare nu vor fi, deoarece din septembrie 2016, Jupiter va activa crucea cardinală pentru că va intra în Balanță. Vom asista din nou la momente de criză, situații tensionate și alte rupturi de alianțe. Cel mai probabil se va lupta pentru fiecare avantaj și va negocia la sânge.

 

sursa foto – advocate.com

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.