Succes la feminin

Succes la feminin

 

 

Calitățile feminine au fost percepute ca slăbiciuni și sensibilități, de aceea, asocierea acestora cu bărbații sunt rușinoase și sunt percepute ca  insulte majore. Femeile, în încercarea de a ajunge la egalitate cu bărbații, au decis că primul pas către emancipare este acela de a renunța la atuurile lor.

Teama este o slăbiciune îngăduită femeilor și complet interzisă bărbatului. Totuși, în anumite momente, devine un motor prin care se accelerează procese interne de depășire a limitărilor personale în raport cu viața socială.

Care este rețeta succesului pentru o femeie?

Este nedrept să punem această întrebare, pentru că ar însemna că fim de acord cu ideea că femeia are nevoie de ceva în plus față de bărbat pentru a reuși. Totuși, suntem ființe umane în egală măsură.

Așa cum am menționat în articolele precedente, arhetipurile feminine au fost asociate cu Venus și Luna, iar cele masculine cu Soarele și Marte. În astrologie, semnele zodiacale sunt împărțite în mod egal: 6 masculine ( Berbec, Gemeni, Leu, Balanță, Săgetător, Vărsător) și 6 feminine ( Taur, Rac, Fecioară, Scorpion, Capricorn și Pești). Tradiția ne spune că planetele guvernează câte un semn masculin și unul feminin. Soarele și Luna au în custodie câte un semn: Leul și respectiv Racul.

Marte – Berbec și Scopion

Venus – Taur și Balanță

Mercur – Gemeni și Fecioară

Jupiter – Săgetător și Pești

Saturn – Capricorn și Vărsător

Oare ne putem închipui cum arată Marte, simbolul virilității, în variantă feminină? Este oare căzut din drepturi, maltratat de natură? Nu, este foarte puternic, acționează cu precizie chirurgicală, are intuiție și fler. Ne-am fi gândit astăzi că gingașia și frumusețea absolută a lui Venus stăpânește un semn masculin? Și totuși, Venus este o maestră în stabilirea relațiilor de orice natură, a cooperării și a negocierii, se luptă pentru ceea ce îi aparține de drept.

Racul (Luna) și Leul (Soarele) sunt considerate arhetipuri ancestrale ale femininului și masculinului, Marte și Venus manifestarea acestora în viața noastră.

Această ambivalență ne amintește despre mitul inițial al hermafroditului, la  echilibrul dintre masculin și feminin, care duce la neutralitate, la punctul 0. Ruperea acestuia naște conflictul, competiția, prin care fiecare polaritate scoate la lumină multiple posibilități de exprimare și dezvoltare.

Unul dintre conflictele clasice masculin/feminin este chiar impulsul sexual care, în egală măsură produce atracție, plăcere, dorință, dar și frustrare, mânie, discriminare, tendințe distructive.

O femeie se va identifica mai ușor cu arhetipurile feminine, pentru că posedă înțelegea lor în mod natural. Venus și Luna din harta natală a unei femei ne arată ce calități folosește aceasta cu măiestrie și pe care le cultivă cel mai ușor în orice demers pe care îl intreprinde. De asemenea Marte și Soare, pentru bărbați.

Este foarte interesant de observat cazurile când, în harta astrologică a unei femei, Venus și Luna se găsesc în semne masculine ( enumerate mai sus). Va avea un succes răsunător ori va fi bărbatul sub masca unei femei?

Un aspect curios a fost pentru mine să constat că, bărbați “bine”, cu înfățisare și comportament foarte masculine și în plus de succes, au o mare parte a planetelor ( inclusiv Marte și Soare) în semne zodiacale feminine. Dacă discutăm de cei care au reușit să facă bani și să dezvolte afaceri, atunci Taurul, Racul și Scorpionul sunt zodiile des întâlnite.

Mi-am propus să aduc în discuție femei care s-au făcut remarcate datorită carierei lor, au ieșit în față în domenii preponderent ocupate de bărbați: politică, știință, afaceri, chiar și artă. Ce anume le-a determinat să reușească?

În politică vedem astăzi din ce în ce mai multe femei ( Hillary Clinton, Angela Merkel, Dilma Rousseff, Ursula von der Leyen), în lumea finanțelor se remarcă Christine Lagarde, Marissa Meyer, Sheryl Sandberg). Enumerarea poate continua, nedrept fiind față de celelalte doamne. Ce este sigur însă, femeile au pornit să (re)cucerească lumea schimbând standardele și criteriile după care sunt judecate.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.