Spectacolul zodiilor fixe și dinamica lor în 2023

Spectacolul zodiilor fixe și dinamica lor în 2023

În zilele noastre suntem învățați să acționăm urmărind creșterea și dezvoltarea permanentă. Ceea ce uităm însă de multe ori este să ne bucurăm de ceea ce am obținut și să apreciem puterea momentului.
Zodiile cardinale sunt cele care inițiază, accelerează, deschid căi noi de explorare. Zodiile fixe sunt cele care stabilizează, concentrează eforturile în direcția care a fost stabilită anterior. Zodiile mutabile pregătesc terenul pentru o nouă aventură, fac trecerea dinspre prezent către ce va fi.
Acum suntem în momentul în care zodiile fixe sunt “asaltate” de aspecte importante, fiecare cerând dreptul la manifestate.
Cele mai dificile, din punctul meu, sunt aspectele care se realizează pe zodiile fixe, fiindcă sunt adânc înfipte în realitatea lor.
Ce avem pe cer:
Marte ( și pentru scurt timp Luna) în Leu, în cuadratură cu Jupiter și în opoziție cu Pluto;
Jupiter în careu cu Pluto;
Nodurile Lunare pe axa Taur Scorpion.
Așadar, fiecare zodie fixă este ocupată cu câte ceva. Cum gestionăm această configurație?

identificăm punctele sensibile din această perioadă ( cele mai multe au legătură cu casele ocupate de zodiile fixe în harta natală). Acestea sunt cele mai supuse presiunii, fiindcă pe de o parte a planetelor “înțepenesc” până la un blocaj aparent a ceea ce înseamnă cursul natural chiar și al celor mai banale intenții, planuri. Jupiter vrea mult pentru a acoperi nevoile materiale, Marte caută recunoaștere și mărire pentru a ne simți siguri pe noi, Pluto ne arată unde avem modele repetitive de gândire și raportare la mediul social, iar Nodul Sud în Scorpion ce anume ținem strâns și nu eliberăm.
Vrem să obținem ceea ce ne-am propus, dar avem nevoie de resurse ( de orice natură/ Jupiter în Taur). Mândria nu ne lasă să facem concesii, așadar apare primul blocaj. Reacția este să ne retragem în interior, acolo unde simțim că putem păstra controlul ( Nodul Sud în Scorpion), dar impactul evenimentelor din exterior nu face decât să pună presiune ( Pluto în Vărsător), așadar ne întoarcem la Jupiter care tot cere. Senzația că ne învârtim în cerc devine apăsătoare, până când, la un moment dat, considerăm că doar un gest necugetat sau un act de curaj ne scoate “din orbită”.
să înțelegem cum se manifestă ideea de stagnare în acest moment. Uneori, aceasta este consecința firească atunci când ajungem la un punct maxim de manifestare a unui potențial, după care e recomandat să procedăm și altfel. Dar nici nu putem exclude și varianta că putem să ne bucurăm de un moment de liniaritate, fiindcă înainte am traversat o perioadă cu multe transformări, care au presupus eforturi, iar acum culegem roadele. Zodiile fixe sunt cele care stabilizează și prin procese care rulează în fundal, nu doar prin acțiune permanentă.
stăm în această situație sau plecăm? În cazul semnelor fixe, până ce energia unei realități nu se epuizează, devine inutilă și obsoletă, până nu se integrează și ultima experiență, nu putem trece la următorul nivel.
rezistență sau schimbare? Unele lucruri merită să fie păstrate, altele nu. Aici ține de cum înțelege fiecare această rezonanță fină. Zodiile fixe se bazează și pe experiență, așadar o schimbare nu vine precum furtuna pentru a ne lăsa dezgoliți, ci va fi o continuare a ceea ce știm, dar prezentată într-o altă formă.
Careurile pe semne fixe sunt greu de trăit, dar conțin și o latură care ne permite să “consumăm” ceea ce pe viitor nu ne va însoți în călătoria noastră. Golim din bagaj nu pentru a arunca, ci a da o altă destinație.
Aspectele Marte se desfac mai repede, dar trecerea Lunii prin Leu le va actualiza, iar Venus, din iunie, va pune și ea osul la treabă.
Care sunt experiențele voastre din această perioadă? Cu ce vă confruntați?

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.