Solstitiul de iarna

Solstitiul de iarna

Când crezi că nu mai poți, mai e puțin până departe.

Unde te aflai acum un an? Tot pregătiri de Crăciun și Anul Nou? Party și nebunie până dimineața? Sau ziceai că ești prea obosit/ă și că o lași pentru la anul, că n-au intrat zilele-n sac?

Schimbările lui 2020 n-au fost ușor de dus. Am sperat cu toții să se termine caruselul nebun și să avem o direcție clară. NU. De fapt, nu încă.

Solstițiul de iarnă și conjuncția Saturn Jupiter în aceeași zi ( 21 dec. 2020) e un semn, decideți voi de care. Pentru mine e că nimeni nu scapă de ceea ce are de trăit, experimentat, oferit, primit, etc.

În acest moment este important să ne conectăm cu înțelepciunea interioară, cu intuiția și cu partea aceea sensibilă, pe care o reducem de obicei la tăcere fiindcă nu avem timp pentru ea. Ascendentul hărții de solstițiu se află în Pești, cu Luna și Neptun. N-ar fi rău să punem o muzică care ne inspiră, să bem o licoare care ne binedispune, să facem o baie caldă și parfumată ( Peștii sunt zodie de apă, Luna și Neptun sunt asociate cu zodii de apă) pentru a stimula simțurile. Pe scurt, să nu uităm să ne simțim bine, să ne răsfățăm și să ne punem cu gentilețe în ordine ceea ce e împrăștiat în toate direcțiile. Neptun ne desprinde ușor de lumea nebună în care suntem și ne indică subtil o altă direcție, să rupem gardul elegant, cu laserul pe care ni-l dă careul Marte Pluto ( al treilea și ultimul de anul acesta).

Cei doi răi s-au războit destul anul acesta, ne-au testat răbdarea, limitele, au alimentat sentimentele negative. Scopul: să ne manifestăm și părțile întunecate, să le recunoaștem și să le aducem la lumină. Acum, în a treia parte, după ce le-am simțit pe deplin, decidem ce facem cu acest exces de energie. Putem avea alte abordări în situații dificile, altă atitudine și să acționăm mult mai decisiv și perseverent. Vrei ceva dar nu te lasă X factor/individ? Până aici e limita ta? Ce faci să depășești momentul? În primă fază putem contacta Luna și Neptun pentru inspirație și apoi la treabă. Soarele a intrat totuși  cu secundul său, Mercur, în Capricorn, o zodie pragmatică și pusă pe treabă, indiferent de sezon și nu oriunde, ci în casa a XI-a.  Nu suntem singuri, de multe ori uităm și nu cerem ajutor când avem nevoie.

Acest solstițiu vorbește și despre comuniunea cu ceilalți, chiar și la nivel emoțional și mental. Fără judecată și categorisire, fără etichete și jene aberante.

În aceeași zi avem și multașteptata conjuncție Saturn și Jupiter în Vărsător. Este un semn care integrează, include, al autenticității individuale ca valoare a grupului și societății. Prima fază este cea în care îi căutăm pe cei asemeni nouă – gânduri, idei, percepții. Apoi ne dăm seama că nu putem rămâne limitați, chiar dacă e mai comod. Tocmai căutarea dincolo de limite ne sugerează ascendendul și Neptun în Pești, iar Luna vine cu conexiunea emoțională de la om la om.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.