Soare in opozitie cu Jupiter/Pluto/Saturn

Soare in opozitie cu Jupiter/Pluto/Saturn

Efectele acestor opoziții încep să se simtă din 13 iulie, la primul contact între Soare și Jupiter și vor atinge apogeul la Luna Nouă din 20  iulie.

Soarele reprezintă quintesența identității, a personalității și a vieții. Este motorul, lumina, coloana principală care ne susține. Cum se vor reflecta opozițiile pe axa Rac Capricorn?

-Aceste aspecte aduc în discuție capacitatea de a discerne, de a trage concluzii cu privire la caleidoscopul de evenimente care ne-au afectat emoțional în timp. Ce și unde ne-am cenzurat, unde și când am plecat capul supuși presiunilor și cum am preferat să ne ascundem trăirile în momentele dificile sunt doar câteva repere la care am putea să ne gândim. Opoziția cu Jupiter ne împinge să ieșim din carapacea impusă pentru a testa ceea ce se află dincolo de orizontul cunoscut, iar Pluto nu face decât să stârnească și mai tare curiozitatea. Aceste aspecte sunt motoarele care ne rup barierele acolo unde acestea au devenit garduri de închisoare, lăsându-ne să zacem în incertitudine și teamă. Saturn oferă acea profunzime a analizei personale, claritate și rigurozitate pentru a ne pune în ordine gândurile puternice răzlețite de zgomotul cotidianului.

Presiunile sociale, obligațiile și impunerile ne depărtează de multe ori de esența noastră, de ceea ce suntem, creând de multe ori o distanță între drumul nostru și starea din prezent. Pentru a fi în acord cu sine în viitor, pentru a evita frustrările și nemulțumirile, este necesar să rupem corzile care ne țin prizonieri, alimentate de frică: de a pierde, de a eșua, de a nu fi apreciat, iubit. Aceste trei opoziții ne arată tabloul drumului parcurs până acum. Dacă suntem mulțumiți, împăcați, fericiți cu cine suntem astăzi, atunci aceste aspecte nu fac decât să ne valideze alegerile și să ne simțim stabili, stăpâni pe sine. Cei care au regrete, care nu au ajuns la un acord cu sinele personal, au acum șansa să facă măcar primii pași, prin conștientizare și renunțare. Tiparele perimate, uneori destructive, inflexibilitatea, incapacitatea de adaptare, produc suferințe și crize interioare, fiindcă presiunea acestora se amplifică. Primii pași se fac mai greu și sunt cei mai importanți.

Relațiile cu cei apropiați, cu familia, sunt puncte fierbinți mai ales acolo unde există chestiuni nelămurite, unde nu au fost discuții sincere și libere. Suntem provocați să spunem adevărul, să ne dezbrăcăm de secrete pentru a afla la rândul nostru ceea ce am trecut cu privirea și ce minciuni ni s-au servit. Conștientizăm legăturile puternice pe care le avem cu rudele și părinții, că facem parte dintr-o matrice a identității transmită din generație în generație, pe care la rândul nostru o vom da mai departe. Tiparele și comportamentele moștenite din familie ne influențează mare parte din relațiile pe care le stabilim de-a lungul vieții și alegerile pe care le facem. Aceste opoziții ne ajută să le conștientizăm și să decidem dacă vrem să schimbăm ceva sau să mergem mai departe cu aceeași formulă.

Locul nostru în viață și în societate, poziția pe care o ocupăm la locul de muncă și acasă, cum ne identificăm cu aceasta. Este cert că fiecare dintre noi are nevoie de validare, de susținere și de apreciere. Cei care vor să crească, să fie apreciați, vor fi nevoiți ca în această perioadă să muncească mai mult, să fie responsabili, dar mai ales să facă alegeri. Munca pe care o prestează azi te reprezintă? Îți place ceea ce faci sau e doar o nevoie pecuniară? Deși să-ți imaginezi undete vezi peste 5 ani nu mai e demult la modă, opoziția Soarelui cu Saturn te întreabă ce planuri ai pe viitor, și dacă nu ești sincer convins că ești la locul potrivit, până la finalul acestui an va fi indicat să te decizi, să-ți asculți vocea interioară și să acționezi în consecință.

Aceste opoziții nu vor trece neobservate, impactul cel mai mare fiind acolo unde schimbările sunt necesare și unde individul nu a fost sincer în manifestarea emoțiilor.

Dacă ți-a plăcut acest articol și crezi că ar fi de folos prietenilor tai, te invit să-i dai un share. Dacă ai întrebări, nu ezita să-mi lași un comment și-ți voi răspunde. Pe curând.

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.