Schimbarea în harta natală

Schimbarea în harta natală

Schimbare. Este motorul progresului și un cuvânt care ne sâcâie de câțiva ani buni. Care zodii vor avea cele mari schimbări? Unde și cum se petrec?

Fiecare om trece în viață prin etape importante, care îi marchează destinul și îi schimbă cursul vieții. Există mai multe feluri de schimbare, pe care le veoi enumera pe scurt, raportându-ne desigur la harta natală, care este baza oricărei observații astrologice în ceea ce privește viața unui individ.

Tranzitele lui Saturn, Uranus, Neptun sau Pluto peste unul dintre Luminarii sau peste unul din guvernatorii unghiurilor ( casele I, X, VII și IV).

Schimbările de tip Saturn:

– sunt “grele”, obositoare, lente și constrângătoare. Nativii care sunt subiecții unui astfel de tranzit acuză oboseală, piedici pe care le întâlnesc constant, întârzieri. Este poate, din punctul meu de vedere, cel mai constructiv, fiindcă ne arată unde sunt deficiențele și cum să le acoperim. Ne determină să luăm decizii necesare ( chiar dacă nu suntem fericiți cu ele), să ne îndeplinim îndatoririle și să ne “întindem cât ne e plapuma”, fără excese inutile. Dupā un astfel de tranzit, individul poate trage linie și să puncteze câteva realizări făcute cu mult efort.

Schimbările de tip Uranus:

-sunt cele mai imprevizibile și frustrante (da, mai mult decât ale lui Saturn). Uranus nu anunță, nu ține cont de munca din spate ori de realizările individului. Lovește, taie, pleacă mai departe ca și cum ar fi o chestie de rutină. Ne trezim “goi” în fața unei realități necunoscute, pe care începem să bâjbâim în a o descifra. Tranzitele lui Uranus sunt marcate de nervi, de stări anxioase, ca și cum ne sufocăm, suntem prizonieri care ar face orice să evadeze. De aceea este indicat ca sub astfel de tranzite să nu facem gesturi necugetate, să nu ne aruncăm în mai multe acțiuni simultan, să nu ne aglomerăm și să nu exagerăm în gesturi demonstrative.

Schimbări de tip Neptun:

Faci eforturi să rămâi ancorat în realitate, dar nu-ți iese. Să eviți neplăcerile, dar te așteaptă după colț, ca un dușman ascuns. E ca și cum mergem într-o direcție necunoscută, legați la ochi, iar contururile reper sunt difuze, plasmatice. Neptun “operează” invizibil, dizolvă reținerile, limitele și orice structură interioară fixă care ne oprește evoluția. Sub acest tranzit facem trăznăi, lucruri la care n-am visat nici cu ochii închiși, dar care ne arată caapcitățile de care dispunem. Este înșelător, dubios și descentrat, nu poate fi conținut într-o formă recognoscibilă. Tranzitele lui Neptun alimentează nemulțumirile și revolta internă, ne împinge să “păcătuim” , adică să ne încălcăm limitele și standardele (mai ales morale), ca un test de reziliență. Este totuși extrem de creativ, de inovativ și ne conectează cu lumile invizibile. Din punct de vedere emoțional, devenim mai perceptivi și mai sensibili. După finalizarea tranzitului, ne dăm seama că aveam nevoie să fim smulși din limitările vieții pentru a experimenta puterea creativă de care dispunem.

Tranzitele lui Pluto:

Dureroase, aspre și necruțătoare, lovesc în noi și cei apropiați. Ne punem mâinile în cap când se apropie, nimeni nu rămâne la fel. Desface în bucăți ajunge la fiecare celulă și reformatează întreaga structură a individului. Aspectele cu Pluto învie fiecare punct sensibil, frică, ceea ce considerăm că avem josnic și nedemn în noi, le servește la felul principal și ne toacă până le depășim și acceptăm. După încheierea acestui proces, suntem mai puternici, în acord cu ceea ce suntem și mai siguri. Drumul cu Pluto e lung, plin de gropi, dar vine după cu o claritate extraordinară.

Schimbările se produc de asemea în momentul în care ne confruntăm cu aspecte planetare de tip careu sau opoziție. Acestea sunt extrem de importante fiindcă au loc pe semne de aceeași modalitate ( cardinal, fix și mutabil), deci douā forțe asemănătoare se bat pentru supremație.

Opozițiile pe zodii cardinale:

-sunt dinamice, consumă multă energie, dar și primesc în egală măsură. Există o competiție în care fiecare planetă implicată în aspect încearcă să câștige în influență. Tipul de schimbare: cum să răspunzi promt și eficient la situații dificile/de criză

Opoziții pe zodii fixe:

-fiecare planetă implicată “stă la pândă” ca să o împiedice pe cealaltă să se exprime. Învățăm cum să manifestăm concomitent cele două energii, cum să le împăcăm astfel încât rezultatul final să fie unul echilibrat. Tipul de schimbare: cum să te împaci cu provocările din exterior fără să renunți la cine ești cu adevărat.

Opoziții pe semne mutabile:

-“cerșesc” atenția și seriozitatea ta. Activarea semnelor mutabile tind către o atitudine mai relaxată și încrezătoare, fiindcă nativul este încredințat că poate găsi soluții creative la orice problemă. Totuși, uneori e nevoie de mai mult de atât. Tipul de schimbare: adaptarea ideilor și atitudinii la cerințele mediului descris de casele în care se produce opoziția ( C1/C7, eu și relațiile/C2/C8, bani vs cheltuieliși nevoi/ C3/C9, ce spun, cum și cui spun, ce învăț vs ce știu/ce pricep, C4/C10, îndatoriri vs evitare, stabilitate, asumare vs libertate, C5/C11, dragoste vs prietenie, apropiere sufletească autentică vs relații sociale/C6/C12, menajare, grijă față de sine /vs băgat nasul în treburile altora, ce ne privește pe noi vs influențe “captate” de la alții, curățarea de energii care nu ne aparțin).

Careurile sunt o luptă permanentă cu proprii demoni și cu limitările, conștientizate sau nu. Activarea lor au ca efect amplificarea conflictului interior faptul că ne lovim tot mai tare și e frustrant că de cele mai multe ori nu avem pe cine să dăm vina. Dar sunt cel mai puternic factor care motivează să facem o schimbare pentru a vedea o lumină la orozont.

Careurile pe zodii fixe sunt cele mai dificile, fiindcă în noi se dă o luptă în care nu există câștigător. Nativul este pus în fața unui fapt/unei stări, pe care nu le poate accepta, se luptă cu sine fără să câștige și, din contră, mai mult consumă resurse interioare decât să rezolve cu adevărat problema în sine . Lecția careului pe semne fixe: dacă vrei o omletă, trebuie să spargi niște ouă și să faci mizerie. Orice alegere presupune și o renunțare, împăcarea contradicțiilor interioare necesită înțelepciune, nu rigiditate.

Careurile pe zodii mutabile sunt cele mai constructive din punctul meu de vedere, fiindcă individul este într-o căutare neobosită a celor mai bune alternative și este capabil să se adapteze din mers. Astfel de tranzite lasă în urma lor rezultate palpabile.

Careurile pe zodii cardinale sunt pline de zvâc, agresivitate de multe ori ( în funcție de planetele implicate), in care nativul are impresia că i se cuvin multe dar primește foarte puțin. Aceste careuri “împing” de la spate, se grăbesc să rezolve conflictul interior, fărā a se gândi la consecințe ulterioare. Careurile pe zodii cardinale sunt agresive, răscolesc și schimbă radical evoluția caselor pe care se așază.

Care sunt schimbările care v-au marcat? Ce evenimente astrale au declanșat în viața voastră schimbări esențiale și cum le-ați resimțit?

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.