Saturn si Jupiter in Varsator

Saturn si Jupiter in Varsator

Conjuncția dintre Saturn și Jupiter se petrece odată la 20 de ani, aducând schimbări semnificative în viața socială ( economie, puncte de interes, mod de gândire colectiv).

Odată la 240 de ani, conjuncția Jupiter Saturn schimbă triplicitatea. Cea de la finalul acestui an continuă ciclul de conjuncții pe semne de aer, care a început pe 31 decembrie 1980 când au făcut prima conjuncție în Balanță ( gradul 9). După începutul acestui ciclu care a avut ascendentul în ultimul grad de Rac cu Luna în Scorpion, s-au succedat conjuncțiile dintre Jupiter și Pluto ( tot în Balanță, în 1981 și în 1982 conjuncția Saturn Pluto).

Acum, în 2020, ordinea a fost fix invers: întâi am avut la început de an conjuncția Saturn Pluto, apoi 3 conjuncții Jupiter Pluto, doar că în Capricorn. Pe data de 17 decembrie, Saturn intră în Vărsător, urmat de Jupiter pe 19, iar pe 21 decembrie perfectează conjuncția.

Dacă în anii 80, începutul unei noi ere economice a atras după sine multiple schimbări la nivel social și politic, în 2020 ( procesul de fapt este în desfășurare), contestările venite din partea societății a puterii politice și a organizațiilor internaționale ( bonus pandemie) va deschide calea unui model economic diferit, cu valori și orientări îndreptate către alte puncte de interes. Anii 80 au cunoscut o răspândire rapidă a tehnologiei, a industriei, a divertismentului și a culturii de masă. Aceasta din urmă nu mai era destinată doar elitelor, ci tuturor indivizilor care adoptau un curent, indiferent de cât de tare era acesta contestat. Conjuncția dintre Jupiter și Saturn pe semne de aer permite o identificare bazată nu doar pe etnie, educație, religie, castă, ci în funcție de apartenența la anumite idei, manifestări, interese.

Anul 2020 a fost o piatră de hotar care ne-a convins că  o realitate își dă obștescul sfârșit. Care e aceasta?

Tocmai ce s-a încheiat un ciclu de conjuncții Jupiter Saturn pe semne de pământ. Anul 2020 a fost scuturat de conjuncții mari ( între Saturn și Pluto, Pluto și Jupiter), pe Capricorn, care este zodie de pământ. Valorile și reperele zodiilor de pământ se reconvertesc, fac un pas în spate pentru a lăsa loc elementului aer. Nimic nu e absolut bun sau rău.

Realitatea elementului pământ și posibilități de dezvoltare:

-posesiunea e sfântă, contează ce e palpabil, vizibil, cu o valoare practică

-resursele convenționale sunt la mare căutare, cine le deține are și o mare putere financiară, politică, socială

-banii și jocurile economice sunt cele care dictează tendințele sociale

-elementul pământ iubește foarte mult arta, exprimarea artistică și dezvoltarea acesteia ca sursă de frumusețe, confort și valoare ( inclusiv materială).

-respectul ierarhiilor sociale, regulilor și convențiilor

Ce se întâmplă când elementul aer vine în față:

-deși poate că acum pare foarte greu de crezut, relațiile sociale și interacțiunile umane vor fi mai frecvente, inclusiv prin mijloace tehnice. Cu toate acestea însă, vor fi mult mai superficiale, valorizând schimbul de informații și mai puțin latura emoțional-sentimentală, profunzimea și durabilitatea.

-comunicarea mai intensă și chiar o nevoie impusă și celor care nu o privesc precum o valoare esențială.

-divizarea tot mai evidentă între bine și rău, între tabere, dar care însă se schimbă destul de des, în funcție de interese.

-resursele principale și valorile care fac diferența: informația și tehnologia. Interconectivitatea va spori, lărgind în egală măsură și orizontul de cunoaștere.

-valorile sociale vor căpăta o importanță sporită, interesul pentru dezvoltarea unot valori sociale durabile. Cealaltă parte a realității: valoarea individuală, a manifestării personale să fie neglijată ( valoarea unuia se sacrifică pentru cei mulți).

-segregarea nu va mai fi neapărat rasială, nici de castă, ci de valori, percepții, gânduri, idei, filosofie de viață, adeziune, dar nu va fi la fel de adâncă și de nedepășit.

Conjuncția din 80 și cea din 2020 strânge ciclul de pământ ca un dragon care-și devorează singur coada – aceste valori trebuie să dispară, să se consume până se prăbușește sub propria greutate și neputință de a mai răspunde nevoilor prezente. Este completat de careurile pe care Saturn și Jupiter le va face cu Uranus din Taur, tot zodie de pământ.

Jupiter și Saturn în Vărsător:

Cei doi creează un punct 0, foarte concentrat, care stă să explodeze într-o nouă creație care nu întârzie să iasă la manifestare, odată cu formarea careurilor cu Uranus. Lumea Nouă se ivește precum lumina unui tren care apare într-o gară întunecată: este trenul bun? Mă duce acolo unde am nevoie? Este confortabil? Etc.  Saturn și Jupiter sunt ancora și expansiunea, ceea ce, la prima vedere, pare să fie un antagonism. Dar cum putem să asigurăm o dezvoltare durabilă dacă nu avem baze solide? Și cum putem construi pe termen lung dacă nu ieșim din tiparul ancestral? Este un efort uriaș, la nivel colectiv și individual, care contează atunci când ne confruntăm cu provocările schimbării iminente.

Care sunt influențele acestei conjuncții?

La nivel generațional, cei care sunt născuți sub o conjuncție Jupiter Saturn se vor simți datori să iasă mai mult în față, să contribuie activ la o nouă construcție, deoarece cunosc această energie și o pot manevra mai conștient.

Pentru cei născuți la finalul lui 1980 până în octombrie 1981, care au activă în harta natală conjuncția Jupiter Saturn sunt chemați la arme, să demonsteze și să manifeste vizibil energia acestor planete ( de echilibru, să rezolve unde este cazul conflicte aparent insurmontabile, să asigure o continuitate acolo unde este nevoie și să dea impulsul de start în situațiile care promit înnoire și progres). Pare simplu, nu? J  Cu ce vine conjuncția din 2020?

-reîmprospătare a energiei, în funcție de cum este așezată în harta natală

-nevoia de a începe să construiască de la 0 în casa în care se produce acum conjuncția

Ex. Ascendent în Berbec, sunt vizate casele VII și XI. Pot construi relații de lungă durată, parteneriate și asocieri care să le aducă beneficii pe termen lung și constant. Pot face parte dintr-o organizație, grup, cu care să aibă valori morale și sociale în comun.

Ascendent în Taur, vorbim despre casele VI și X. Își vor reinventa cariera, interesele în acest domeniu, se pot reprofila, deschide o afacere care să reprezinte un hobby, un interes, devenind profesioniști recunoscuți.

Ascendent în Gemeni: casele V și X. Având în vedere că sunt tranzitați și de Nodul Nord, este posibil să se schimbe foarte mult la nivel mental și să-și reconsidere atitudini, prieteni, modul în care decid să se pună în valoare. Dacă până acum au avut dubii, de acum încolo acestea se vor transforma în certitudini sau le vor depăși cu grație.

Ascendent în Rac: casele IV și VIII. Ideea de proprietate ca formă de siguranță, reevaluarea moștenirilor, redefinirea spațiului privat și inmixtiunea familiei. Multe bariere se vor dărâma, cei care și-au construit o imagine exterioară perfectă o vor vedea tulburată de secretele care ies la suprafață. Mulți nativi cu ascendent în Rac își vor descoperi părți sensibile ( temeri, neliniști, dureri) care se vor manifesta în viața curentă repetitiv pentru a le putea accepta și depăși. Din punct de vedere financiar, sunt posibile investiții alături de familie ( sau pentru bunăstarea familiei) care să necesite curaj și risc.

Ascendent în Leu, casele III și VII. Cei născuți la final de 80 până în 25 august 1981 s-au născut cu NN în Leu, așadar NS în Vărsător, zodie în care se va produce și conjuncția Jupiter Pluto. Dacă nu au făcut pace cu trecutul lor, e vremea să se înarmeze cu curaj. Prin oameni apropiați le vin cele mai mari lecții pe care sunt obligați să le treacă: loialitate, principii, apartenență.

Ascendentul în Fecioară:casele II și VI. Maniera de raportare la răsplata muncii și a banului se va schimba. Nativii încep să-și aprecieze valoarea și să ceară mai mult în schimb pentru ceea ce dau. Este posibil ca unii să fie tentați să lucreze pe cont propriu și să-și facă regulile de muncă singuri.

Ascendentul în Balanță: casele I și V. Mulți nativi își vor găsi iubirea ideală, ori vor reaprinde flacăra pasiunii în cuplu, dar nu pentru a o stinge la prima rafală de vânt. Încep să înțeleagă că într-o relație nu există numai momente de beatitudine, ci și provocări pe care să le întâmpine împreună. Relația cu copiii devine mai strânsă și mai prezentă.

Ascendentul în Scorpion: casele XII și IV. Pierderea identității este cea mai mare frică a lor în contextul în care lumea se schimbă iar ei vor să rămână cum a fost. Cu cât refuză mai mult schimbările la nivel social și colectiv, cu atât vor suferi consecințele. Peste gard în au deja în tranzit pe Uranus, care le cere imperios să schimbe macazul în viața lor.

Ascendentul în Săgetător: casele XI și III. Prietenii nu rămân la fel de mulți, dar mult mai valoroși. Viața socială nu înseamnă doar cunoștințe noi și de conjunctură. Își vor alege oamenii potriviți cu care vor să construiască la nivel profesional în special, fiindcă au planuri mari de dezvoltare.

Ascendentul în Capricorn: casele X și II. Cariera nu înseamnă doar funcție, ci și remunerație. Mulți se vor reorienta profesional sau își vor permite să aibă în paralel o altă activitate care să le aducă venituri. Cei care sunt antreprenori se vor bucura să-și extindă domeniul de activitate.

Ascendentul în Vărsător: casele IX și I.  Acești nativi își vor revedea momentele importante din viață și lecțiile care au venit cu acestea, fie plăcute sau dureroase. O parte dintre acești nativi se vor angaja într-un efort de autodepășire, de a-și demonstra că pot fi mai mult decât ceea ce sunt în prezent, că pot depăși obstacole. Cei care își vor schimba modul de gândire vor avea un real succes.

Ascendentul în Pești: casele VIII și XII. Asumarea unei identități înseamnă să recunoști întru totul care sunt punctele forte dar și cele slabe. Odată ce acestea sunt acceptate, impactul evenimentelor exterioare va fi mai asumat iar direcțiile de urmat mult mai clare. Peștii sunt tulburați de Neptun a cărui abordare e mai mult de evitare, de evadare decât de înfruntare, tocmai pentru a nu da piept cu sentimentele dureroase și neplăcute. Odată ce fuga se va termina, Jupiter și Saturn vor pune laolaltă oportunități care pot fi dezvoltate cu efort, implicare și dedicare. Cei cu ascendentul în Pești își vor clarifica direcțiile de urmat și vor găsi mijloacele necesare de a-și împlini dorințele.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.