Saturn în Pești

Saturn în Pești

Vine și momentul în care Saturn intră în Pești ( pe 7 martie mai exact). Schimbăm un pic punctele de referință după care ne-am condus în ultimii aproximativ 2 ani și jumătate pentru a descoperi o zonă cu care nu simțim o compatibilitate prea bună. De ce? Saturn părăsește o demnitate ( domiciliul) pentru a se scufunda în apele adânci ale misterelor și dualității. Saturn în Pești nu are controlul asupra zonelor nesigure, așadar are o singură variantă: adaptarea. Saturn este precum un zid de siguranță care poate fi adăpost sau constrângere. Saturn reprezintă acele repere clare care se impun fie din voință proprie, fie dintr-o necesitate. În zodia Pești, acestea se diluează până la derizoriu fiindcă ajungem în tărâmul în care orice este posibil – povestea prinde viață și chiar iese la manifestare. Totuși, acest fapt nu se întâmplă de la sine, avem nevoie de curajul inconștient, de pornirea interioară alimentată de “chemarea” sufletului pe care o auzim precum un ecou îndepărtat, dar cu timpul tot mai clar și mai aproape.
Și ce e Saturn dacă nu (și) timpul? Scurgerea implacabilă care nu poate fi oprită decât de finalul natural al existenței?
Cu Saturn în Pești, timpul devine irelevant în realizarea intențiilor, fiindcă sincronicitatea va lucra la capacitate maximă: ceea ce în trecut era un obiectiv de neatins, acum șirul evenimentelor se potrivește perfect – suntem în locul și timpul potrivit. Oricât de anacronică ar fi o dorință, aceasta se va împlini fiindcă subconștientul a scris-o apăsat pe pagina vieții și a subliniat-o pentru a o evidenția. Acum e timpul pentru realizările care ne întregesc în plan emoțional și sufletesc, cu o relevanță mai mică în planul material.
Finalul unor iluzii este deopotrivă posibil. De ce? Fiindcă acestea au fost hrănite de teamă, de orgoliu, de nesiguranță, au apărut cu speranța falsă că ne-ar propulsa către ceea poartă generic numele de succes. Pentru că nu vin din dorință autentică, în concordanță cu trăirile și nevoile noastre, ci sunt modele preluate pentru a construi o imagine socială puternică, dar fără fundament.
Saturn în Pești va fi melancolic, trist pe alocuri ( mai ales în momentele în care încheiem capitole, închidem uși, ne despărțim de o situație care nu ne mai reprezintă), dar și detașat, rece și aparent neinteresat de ceea ce se află în jurul său. Este foarte posibil ca ceea ce ne entuziasma înainte, credeam că este foarte important pentru viața noastră, să nu mai trezească aceleași emoții. Nu ne mai putem preface că ne pasă acolo unde nu e cazul.

Date importante:

Între 7 martie și 16 iunie, Saturn va fi în mers direct până la gradul 7 din Pești, singurul aspect notabil fiind sextilul cu Jupiter. Este perioada de acomodare cu noua energie, care la început poate părea confuză și fără o direcție precisă. Ne punem întrebări (Se poate și altfel? Cum anume?), privim contextul actual dintr-o perspectivă diferită,  și observăm ceea ce nu se potrivește în tabloul în care ne aflăm în acest punct. Saturn presează discret în punctele care nu se asortează cu ceea ce simțim, situațiile în care suntem obligați să ne limităm pentru că nu am găsit modalitățile potrivite de exprimare.
Prima retrogradare dintre 16 iunie și 5 noiembrie speculează puterea granițelor pe care le trasăm între noi și ceilalți: uneori ne retragem prea mult în interior pentru a ne proteja de presiuni sau orice altceva ne scoate din mediul cunoscut,  alteori permitem prea mult influențelor exterioare să ne modeleze, și nu așa cum ne-am dori. Este o adevărată provocare să găsim punctele de mijloc, satisfacția împlinirii și a împăcării cu cine suntem la momentul actual. Saturn retrograd în Pești amestecă egoul cu teama de a fi lăsat pe dinafară, de a nu ne potrivi într-un anume context pentru care am muncit foarte mult să-l creăm. Și dintr-o dată nu mai aduce satisfacții. Există un elefant mare în cameră – Neptun, pe care îl poate vedea, dar nu-l poate atinge încă ( va perfecta peste câțiva ani conjuncția, și anume în 2026). Unul spune – cere și ți se va da, celălat că până și visele costă.
O perioadă mai delicată din punct de vedere emoțional, mental, afectiv, cuprinde zilele 8-15 octombrie când Venus și Luna Neagră vor face opoziție cu Saturn. Apare tristețea acolo unde nu există împărtășire, un gol în viața celor care nu întrețin și nu apreciază ceea ce au ( relații, planuri personale, proiecte de suflet). Luna Neagră în Fecioară propune soluții care nu îl mulțumesc pe Saturn în Pești care caută prea multă profunzime.
Din 5 noiembrie până pe 28 iunie 2024 Saturn va fi în mers direct. Construiește, creează și distribuie o nouă formă de percepție a realității. Conștientizăm limitările în exprimarea emoțiilor și a calităților pe care le deținem și nu le folosim, pe care nici nu știm că le avem. Ne conectăm cu cei care au viziuni asemănătoare cu ale noastre, ne desprindem tot mai mult de materialitate pentru a hoinări prin noianul de potențialități. Rigiditatea și prudența saturniană se dizolvă în apele adânci ale Peștilor care ascund darurile nebănuite ale inspirației divine. Nu mai există trecut, prezent, viitor, ci o atemporalitate în care orice este posibil, mai ales că reușim (cei mai mulți dintre noi), să depășim frica de necunoscut.
A doua retrogradare a lui Saturn în Pești va fi între 28 iunie și 16 noiembrie 2024, fiind o perioadă de corecție a celei anterioare prin ajustarea modului în care ne raportăm la ceea ce este cu adevărat important, a percepțiilor care sunt distorsionate de așteptări foarte mari, care nu au un fundament real și nici o motivație plauzibilă pentru a-și justifica existența. Suntem în perioada de triere, de alegere, iar ceea ce rămâne are nevoie de eforturi pentru a se putea împlini. Pe 17 aug 2024 Jupiter si Marte din Gemeni vor perfecta careul cu Saturn Rx, care va aduce o batălie  între gândire și simțire, între a planifica așteptând momentul potrivit și a acționa imediat cum apare o oportunitate interesantă. Va fi deopotrivă un conflict de idei, de perspective și de valori morale care nu găsesc deocamdată o cale de mijloc să constituie o unitate de sine stătătoare. Tatonări și încercări.
Între 16 noiembrie 2024 și  25 martie 2025 Saturn va fi în mers direct în Pești, perioadă în care va perfecta al doilea careu cu Jupiter Rx. Ce va fi important de avut în vedere este că niciun vis nu e prea mare sau prea mic, dar că de multe ori realizarea nu se înfăptuiește așa cum ne dorim, urmările nu sunt întotdeauna cele pe care ni le-am imaginat. Dacă de cele mai multe ori o alegere înseamnă un drum deja stabilit, în acest caz va reprezenta mai mult deschiderea unei game și mai mari de posibilități și oportunități, ceea ce ne debusolează și ne încurcă. Trași din mai multe direcții, lăsăm timpul ( Saturn) să cearnă ceea ce e suficient de solid să nu dispară în negura uitării și prin sita fină sub formă de gând răzleț. Vom avea multe idei în cap, mai multe dorințe, dar numai cele care au o conexiune reală cu viața noastră se vor materializa într-o formă sau alta.
Pe 25 mai 2025,  Saturn gustă din energia Berbecului, care este mai amară decât precendenta, fiind zodia sa de cădere. Mai dură și mai colțuroasă, Saturn trebuie să răspundă rapid provocărilor ( care nu sunt puține), fără un plan, fără o strategie.
Saturn și Neptun se aleară și pe final de Pești și la început de Berbec, fără să formeze conjuncția. Parcă niciunul nu e pregătit. Acest ciclu deschide o serie de schimbări foarte mari la nivel de mentalități sociale, în care tabuurile dispar, ceea ce era de neconceput în urmă cu câțiva ani devine normă, legile, regulile sociale se schimbă foarte mult. De obicei, acest ciclu începe după ce anterior omenirea a experimentat fie războaie ori conflicte și revolții de mare amploare. Se schimbă granițe, guverne, doctrine politice, organisme de reglementare la nivel mondial. Din punct de vedere economic, este un punct critic în care este posibilă o cădere abruptă, dură, ca ulterior ( destul de repede) să se producă o creștere fabuloasă. Dar acesta este un subiect separat.
Saturn revine în Pești pe 1 septembrie 2025 pentru a încheia ceea ce a rămas neterminat: desprinderea de lanțul slăbiciunilor, gestionarea emoțiilor, pozitive și negative, direcționarea acestora în mod eficient. Timpul poate fi o iluzie, dar nu și în ciclurile vieții pe Pământ, care au un ritm prestabilit, de aceea momentul potrivit contează.
Pe 14 februarie 2026, Saturn se va muta în Berbec, iar câteva zile mai târziu, pe 20 februarie, îl va întâlni pe Neptun.
Saturn în Pești pare nepotrivit cu acest semn zodiacal, dar numai în aparență. Capacitatea de adaptare a celor 2 energii ne ajută să trecem etapizat la o perioadă diferită, în care vom privi mai mult în față, către viitor.

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.