Saptămâna 21-27 noiembrie

Saptămâna 21-27 noiembrie

Ce facem între 21 și 27 noiembrie?

Cele mai multe “plângeri” pe care le-am primit din partea celor cu care am interacționat sunt legate de impredictibilitate, imprevizibilitate, lipsă de motivație și chiar de seriozitate. Astfel de situații se perpetuează, pare să devină norma. Și principalul “inculpat” este Marte retrograd care se încăpățânează să se cuadrateze cu Neptun, aspect care durează…

Dar cum restul astrelor se mișcă, direct chiar, primim și încurajări. Venus și Mercur sunt deja în Săgetător, cărora li se alătură Soarele și Luna ( pe data de 24 avem Luna Nouă în Săgetător). Ce înseamnă asta:

-devenim mai optimiști, mai deschiși, mai încrezători – fiecare problemă are o soluție

-pentru că și atitudinea interioară se schimbă, comunicăm mai mult, suntem mai curioși, citim, ne informăm. În unele cazuri facem acești pași de nevoie și astfel că ne extindem orizonturile.

-una din consecințe – apariția alternativelor, chiar și pentru situații “înecate”, aparent fără orizont. Vin spre noi sugestii, oferte, care, dacă sunt analizate și abordate realist, vor aduce beneficii.

Rămânem însă sub influența careului Marte Neptun care este un semnal puternic să cercetăm cu atenție fiecare propunere, informație și să nu ne grăbim să luăm decizii finale ( decât în cazul în care avem termene limită. Chiar și așa, este important să verificăm detaliile, să fim atenți la clauze și alte posibile lucruri ascunse, mascate).

Săptămâna aceasta stă sub influența zodiilor mutabile ( Jupiter și Neptun în Pești, Soarele (din 22 noiembrie), Mercur, Venus și Luna Nouă (24 nov) în Săgetător, iar ascendentul Lunii Noi e în Fecioară. Ce ne aduce în plus ( mai ales pentru aceste zodii)?

-mișcare, multă mișcare. Poate unii dintre noi vor avea drumuri de făcut, sunt chemați, invitați sau pur și simplu au multă treabă care necesită prezența fizică. De asemenea, accentuarea zodiei Săgetăror ne deschide apetitul pentru evenimente sociale, ieșiri, interacțiune)

-multă mobilitate mentală – gândurile zboară cu viteza luminii, nu apucă să se așeze. De aceea notați-le de cum apar. Suntem căutați, ni se cere permanent câte ceva, ni se pun întrebări, într-un ritm care ne poate da dureri de cap (fizic). E săptămâna în care schimbarea se schimbă, mulți se răzgândesc, de aceea adaptarea este o atitudine necesară și sănătoasă, chiar suntem nervoși, iritați.

Această săptămână găzduiește și conjuncția Mercur Venus în Săgetător. Partea pozitivă a acestei conjuncții este că încearcă să aducă un strop de claritate acolo unde situațiile sunt difuze, favorizează dialogurile, părăsind rigiditatea anterioară. Discuțiile sunt mai flexibile, se caută soluții, alternative, colaborare.

Luna Nouă în Săgetător din 24 noiembrie activează la maxim zodiile cardinale: să stăm strâmb ( Marte R) și să judecăm drept ( Mercur în Săgetător). La un moment dat putem avea senzația că facem prea multe compromisuri în speranța că va fi bine, dar și pentru că alte soluții mai bune nu sunt în acest moment. Luna Nouă ajustează așteptările, ne invită să cercetăm cu atenție prioritățile, ne provoacă să identificăm nevoile reale, într-un context în care toată lumea se răzgândește și mai mult, are impresia că le știe pe toate.

Pe final de săptămână, Luna ajunge în Capricorn, astfel că atenția noastră se îndreaptă spre treburi administrative și casnice – aranjat, ordonat, triat, reparat, curățenie. După o săptămână intensă, și mental și fizic, redescoperim nevoia de ordine în spațiul interior.

Este clar că există o schimbare de atitudine față de săptămânile anterioare. Și poate că acum ( și prima parte a lui decembrie) este nevoie de mult discernământ fiindcă informațiile se prezintă distorsionat.

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.