Săptămâna 20-26 februarie

Săptămâna 20-26 februarie

Ziua de luni e foarte activă din punct de vedere astral: avem o Lună Nouă în Pești iar Venus, câteva ore după, intră în Berbec.
Energii amestecate, euforie, oboseală, interiorizare. Suntem între expectativă și acțiune, derulând imaginativ o serie de scenarii care se pot transforma în realitate.
Ca să crezi, mai întâi simți. Că să simți, mai întâi te conectezi la trăirile tale. Ceea ce e o adevărată provocare într-o lume a vitezei și a superficialității, când presiunile cresc permanent.
Luna Nouă în Pești din 20 februarie captează informația nefiltrată din mediul în care trăim și o răspândește în viața noastră sub diverse forme: inspirație, emoție, dispoziție.
Ne introduce în lumea duală, care nu este împărțită în bine și rău, alb și negru, ci trasează o delimitare între ce e al meu și ce vine din altă parte, ce simt eu cu adevărat, care este produsul alchimizării mele interioare și ce anume este captat dintr-un plan subtil.
Venus rămâne în Pești cât să susțină Luna Nouă în procesul de creație a spațiului interior, unde ne putem retrage în momentele de suprasolicitare. Venus în Berbec știe că numai dorința nu este suficientă și va activa rețeaua socială pentru a căuta colaborări eficiente, care să ne aducă mai aproape de intențiile acestei săptămâni. Marți, Luna va realiza o conjuncție cu Neptun și apoi cu Venus. Unii dintre noi vor avea o dispoziție romantică, vor manifesta nevoia de a fi alături de cineva drag, de a împărtăși sentimentele. Alții vor avea activități (re)creative, care îi încarcă pozitiv. Aceste aspecte îi inspiră pe cei care sunt în contact cu emoțiile și nevoile sufletului, care își dedică timp împlinirea acestora. Oricât de constrânși de timp am fi, este necesar să ne oprim, chiar și pentru o secundă, pentru a ne pune pe primul loc, pentru a ne echilibra mental și emoțional.
Luna peste Neptun și Venus vine și cu grija corpului fizic: suntem atenți la alimentație, ne oferim plăceri culinare în care contează calitatea și nu cantitatea, avem grijă și de partea estetică. Oricât de mic e gestul pe care îl faceți pentru voi, contează mult.
Mentalul este și el activ prin aspectele lui Mercur în Vărsător: careul cu Uranus de marți și trigonul cu Marte de miercuri. Ambele aspecte hrănesc intelectul, evidențiază agerimea minții, facilitează găsirea soluțiilor potrivite, chiar și la situații imposibile, dăm replica imediat acolo unde este necesar. Odată ce din punct de vedere emoțional suntem în echilibru, mintea funcționează la parametri optimi. Buna funcționare a acestor aspecte astrale depinde foarte mult de maniera în care le gestionăm: dacă ne “turăm” motoarele fără să alternăm cu momentele de relaxare și reconectare, ajungem rapid la oboseală și enervare.
Sâmbătă, Luna va fi în Taur, de unde va realiza un careu cu Mercur și o conjuncție cu Uranus. Planificarea nu funcționează, ci mai mult adaptarea la neprevăzut, care se poate dovedi mult mai incitant și mai creativ.
Săptămâna aceasta ne vorbește mai mult despre cât de prezenți suntem în viața noastră, dacă suntem sau nu în echilibru, pregătindu-ne pentru schimbările majore ale lunii martie, despre care voi vorbi separat.

Pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți astrale, nu ezitați să vă abonați (aveți o căsuță specială în josul paginii)?

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.