Săptămâna 17-23 aprilie

Săptămâna 17-23 aprilie

În săptămâna 17-23 aprilie au loc cel puțin 2 evenimente astrale cu impact semnificativ în viața noastră: eclipsa de Soare din Berbec ( și a doua Lună Nouă din acest semn zodiacal) și intrarea lui Mercur în mers retrograd.
Începem săptămâna cu o conjuncție Lună Neptun în Pești, preocupați de chestiuni mai puțin lumești, din zona spirituală, aspect care se potrivește foarte bine cu sărbătorirea Paștelui. Mercur va fi staționar până pe data de 21 aprilie, de aceea vom avea impresia de stagnare, lipsă de concentrare și un interes scăzut pentru rezolvarea treburilor cotidiene. Primele zile ale acestei săptămâni ne invită mai mult la contemplare, reașezarea gândurilor și priorităților, conectare cu cei apropiați și de încredere. Fiind înaintea unei eclipse, energia poate fi scăzută, și în unele cazuri un pic haotică, dincolo de controlul nostru.
Pe 20 aprilie se produce eclipsa de Soare de la final de Berbec. Cu toate că Berbecul este o zodie cardinală, care împinge și trântește ușile de pereți, în această circumstanță se manifestă cu mai multă rezervă, mai fidel cu ceea ce imaginația și speranțele noastre clădesc în subconștient, emanând dorința autentică a fiecăruia dintre noi într-o formă nebănuită și neconținută de obstacolele care s-ar putea ridica împotriva noastră. Eclipsa va fi în casa a XII-a, acolo unde imposibilul trăiește nestingherit, și trimite semnale puternice. Marte, stăpânul Berbecului, se află în Rac, zodie de apă a cărei influență se infiltrează subtil dar agil în fiecare inițiativă pe care o punem în aplicare, urmând fidel calea care ne conduce către ceea ce simțim, oricât de imposibil ar părea să fie. Jupiter în Berbec și în casa a XII-a ne asigură că o mare pondere o va avea credința personală care dizolvă zidurile și orice intervine nepotrivit în calea fericirii noastre.
A doua zi, pe 21 aprilie, Mercur va fi retrograd în Taur. Reevaluăm resursele pe care le avem la dispoziție cu mai mult realism (de nevoie), fără a cădea în deznădejde, fiindcă Taurul este o zodie creativă, care știe să producă, să facă rost, să asigure necesarul, chiar și în condiții dificile. Această retrogradare a lui Mercur este, din punctul meu de vedere, nu atât de problematică, fiindcă nu va avea aspecte dificile cu celelalte planete. Sextilul cu Marte se poate resimți ca și cum mergem cu frâna pusă, dar scopul este acela de a nu ne arunca fără să cântărim corespunzător toate fațetele problemei și luând în considerare efectele pe termen lung. De multe ori se spune că Marte în Rac e “puturos” pentru că se mișcă după chef și doar împins de necesitate, dar partea interesantă este că ceea ce face conține dorință autentică, simțire și convingere puternică. Dacă aveți aceste repere bine ancorate în proiectele și intențiile voastre, convingerea că veți reuși este și ea mare ( și vă aduce mai aproape de succes).
Pe 23 aprilie, Luna va fi conjunctă cu Venus în Gemeni, moment propice pentru socializare, întâlnire cu prietenii și discuții interesante.
Această săptămână este despre sine, despre conștientizarea puterii personale care se bazează pe trăiri și emoții, nu pe manifestări superficiale, imagine “lucrată” pentru impact social.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.