Săptămâna 16-22 ianuarie

Săptămâna 16-22 ianuarie

La început de săptămână, Luna traversează Scorpionul, un loc unde nu se află în ape liniștite, mai ales că realizează aspecte tensionate cu Uranus (opoziție) și cu Venus și Saturn (careu). Dispoziția este gri, observăm mai ușor ce nu ne convine, ce ne supără, fără a avea răspunsul la aceste provocări emoționale. Cum totuși acestea nu apar din nimic, începutul de săptămână ne oferă ocazia de a trece în revistă punctele sensibile din viața noastră care au nevoie de îmbunătățire și de o schimbare de atitudine, de percepție și raportare. În această direcție merge și Mercur care se află în ultima parte a retrogradării sale în Capricorn.

Mercur își oprește retrogradarea miercuri, pe 18 ianuarie. O zi în care mintea este agasată de tot felul de treburi neterminate, de răspunsuri rămase în suspans. Ce facem mai departe? Recepția Marte Mercur nu dă avantaj niciunei variante, pentru că cei doi “se văd de la distanță”, între ei fiind un aspect de inconjuncție. Odată cu revenirea în mers direct a lui Mercur, ne putem gândi și la alte variante care să fie mai aproape de ceea ce ne dorim cu adevărat.

Conjuncția Soare Pluto apasă pe punctele care ne preocupă în acest moment și care sunt legate de modul în care ne organizăm, ne asumăm răspunderea și ce iese de fapt. Această conjuncție ne stârnește nevoia de a fi mai puternici, mai obiectivi în evaluarea obstacolelor și a șanselor reale de succes. Dacă acestea din urmă sunt puține sau ni se pare că lipsesc, conjuncția Soare Pluto trezește în noi ambiția necesară și concentrarea pentru a atinge punctele dorite. Este o săptămână cu încercări, tatonări, dar și bătut cu pumnul în masă pentru ceea ce ne dorim.

De vineri, Soarele va traversa Vărsătorul, fiind urmat sâmbătă noaptea de astrul nocturn, având așadar și o Lună Nouă în Vărsător. Gata cu ezitările, trecem pe modul acțiune, seriozitate și implicare activă.

Ascendentul Lunii Noi este în Balanță, cu Venus în Vărsător. Nevoia de comunitate se resimte acolo unde ne propunem să facem o schimbare semnificativă în viața noastră și avem nevoie de suport. Și cum Vărsătorul este o zodie strâns legată de tehnologie, comunicarea online, sfaturile venite de la oameni de peste tot, părerile împărtășite pot avea impact în alegerile pe care le facem, sau pur și simplu ne deschid ochii spre alte perspective. Conjuncția Venus Saturn care se perfectează duminică impune o conduită mai serioasă în relații și în comunicarea cu semenii, fiindcă suntem conștienți că fiecare gest, cuvânt, contează.

Această săptămână se bazează pe nevoia de a manifesta mult mai concret ceea ce se află în interiorul nostru la stadiul de intenție și necesitate. O mare parte din amânări și blocaje se disipă, dar asta nu înseamnă că se “lucrează” singure, ci în continuare este nevoie să ne aducem aportul.

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.