Săptămâna 15-21 ianuarie 2024 – Tranzite astrale în curs

Săptămâna 15-21 ianuarie 2024 – Tranzite astrale în curs

Această săptămână este dominată de planetele din Capricorn: Mercur, Marte, Soare și Pluto. Ordine, organizare, sârguință, reguli care creează un cadru strâmt, dar eficient de acțiune. Această energie, cu care suntem deja obișnuiți, poate fi utilizată în scopuri precise, dar pe baza unui plan bine întocmit anterior. Deși pare că timpul curge monoton, că este necesar să urmăm o cale deja așternută și că puține transgresiuni ne sunt permise, să vedem totuși și partea practică. Fără un program bine stabilit, rareori reușim să atingem scopuri înalte. Poate vi se pare că e prea mult, că obligațiile curg ca fluviul cu debit mare ( Saturn în Pești accentuează fluiditatea timpului care se poate pierde dacă nu este utilizat corespunzător), însă este o săptămână în care se conștientizează problemele curente ( sau care pot apărea dacă nu se iau măsuri de precauție), în care căutăm, găsim soluții practice ( mai ales că vineri se perfectează trigonul Mercur Jupiter, iar Luna va fi în Taur).
Începem săptămâna cu Luna în Pești, tranzit care aduce un disconfort emoțional și o impulsul de a lăsa totul baltă, mai ales din cauza oboselii și a presiunii constante. Luna în careu cu Venus accenturează nemulțumirile curente, una vrem și alta se întâmplă. Visăm poate să plecăm departe ( Luna aplică și la o conjuncție cu Neptun), să ne cufundăm într-o atitudine meditativă, contemplativă, dar contextul exterior este potrivnic.
Mercur, revenit în Capricorn, pare că a înțeles lecția răbdării și a meticulozității aplicabile în ceea ce este cu adevărat important în viața noastră la acest moment. Cu o gândire ușor rigidă, care ar vrea să se încadreze în șabloane predefinite pentru a evita eventualele complicații, ajungem însă să ne punem ulterior singuri piedici și să generăm conflicte inutile cu ceilalți. E ca mine sau ca tine? Pentru că Micul Purtător de vești se apropie tot mai mult de Marte, în această săptămână se poate remarca un ton nervos, pe alocuri agresiv, mai ales marți când Luna din Berbec va realiza careuri la Marte și Mercur. În agitația de a termina mai repede ceea ce nu ne place, sărim anumite etape importante pentru că repetitivitatea, sfaturile necerute și observațiile malițioase deranjează tot mai puternic. Luna în Berbec poate accelera cursul evenimentelor, ceea ce favorizează în mod special semnele de foc ( Berbec, Leu, Săgetător).
Este o săptămână a celor ambițioși, care au nervii tari și care pot gestiona situațiile conflictuale. Dacă emotivitatea este predominantă, atunci este o șansă de a învăța să vă apărați punctele de vedere și de a corecta anumite atitudini agresive ale celor cu care veniți în contact în mod curent.
Joi, Luna ajunge în Taur, semnul său de exaltare. Bunăstarea personală, starea de bine, confortul personal, devin prioritare inclusiv vineri, când se perfectează și careul Venus Neptun. Până la urmă pentru ce luptăm dacă nu pentru a fi fericiți, a ne împlini micile ( sau marile plăceri). Încotro în cursa pentru rezultate bune, eficiență, muncă asiduă? Soluțiile apar când schimbăm perspectiva și ne gândim în primul rând la nevoile noastre, nu doar la viitorul pe termen lung.
Pe 20 și 21 ianuarie avem un aspect unic, nu atât prin formă, cât prin prezentare: conjuncția Soare Pluto, care are loc atât în Capricorn, cât și în Vărsător. Soarele și Pluto se întâlnesc la conjuncție o dată pe an, dar numai într-o zodie, nu în două. Se întâmplă ca în ziua în care Soarele trece în Vărsător, și Pluto să facă același lucru.
Sunt două zile importante, așa cum bine ați intuit. Pentru că întâlnirea dintre Astrul Zilei și Stăpânul Tenebrelor aduce un joc de umbră și lumină, în care cele mai negre temeri, teme sensibile, situații limită, sunt prelucrate în două maniere diferite, una apunând în detrimentul celeilalte: printr-o interiorizare puternică a efectelor cumulului de presiuni la care suntem supuși de multă vreme ( conjuncția din Capricorn), și printr-o țâșnire frenetică din străfunduri, depășind condiționări ( dobândite ancestral prin familie și educație, prin tradiție și moștenire inconștientă), pentru a atinge starea de eliberare. Desigur, această posibilă secvență nu se întâmplă în cele 2 zile, ci încep un proces în această direcție, cu declicuri importante pe 20 și 21 ianuarie. Care sunt întrebările cu care ne vom întâlni?
-care este puterea noastră secretă?
-care sunt temele recurent-obsesive în jurul cărora ne învârtim inconștient?
-cum le putem depăși? ( de unde vine lumina interioară?)
Este o săptămână care, mai ales spre final, scutură praful de pe multe subiecte sensibile pe care le-am evitat și în care avem ocazia de a ne depăși așteptările, să fim mai buni și mai eficienți decât ne-am fi putut imagina.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.