Săptămâna 13-19 februarie

Săptămâna 13-19 februarie

Ne așteaptă o săptămână dinamică și interesantă, fiindcă mai multe evenimente astrale se înghesuie să ne capteze atenția.

În prima zi a săptămânii, Luna se află în Scorpion, în opoziție cu Uranus și careu cu Soarele. Aceste aspecte tensionate sunt obositoare, atât la nivel fizic, dar și emoțional. Senzația de stagnare și în același timp că suntem împinși de la spate, dar nu în direcția dorită ne apasă, fiind o adevărată provocare să rămânem concentrați pe ceea ce ne-am propus. Pentru că marți este o zi foarte aglomerată din punct de vedere astral, nu ne vom vedea capul de treabă, sunt situații diferite care ne solicită atenția. Luna în opoziție cu Marte accelerează ritmul de desfășurare al evenimentelor, dar susținerea vine de la trigonul său cu Jupiter, care conferă energie fizică și mentală. Așadar, ne vom descurca foarte bine, și de multe ori găsim scurtăturile necesare care ne ajută să terminăm treaba mai repede. Mercur în opoziție cu Luna Neagră poartă vești cu iz de bârfă, este ironic și subtil în exprimare, dar are capacitatea de a observa detalii ascunse și de a înțelege rapid ce se ascunde dincolo de cuvinte și gesturi. Acest aspect poate induce o stare de nemulțumire, cu tendința de a-i acuza pe alții de nemulțumirile noastre.

Această stare se continuă cu aspectul de conjuncție între Soare și Saturn. Vedem peste tot piedici, indiferent de cât de multe rezultate bune bifăm. Simțim o greutate și la nivel emoțional, și mental ( la unii dintre noi poate și fizic, printr-o oboseală accentuată). Soarele și Saturn încearcă să pună o ordine acolo unde Venus și Neptun lucrează să găsească o scăpare din cotidianul care se încăpățânează să ne preseze cu tot felul de obligații la care trebuie să răspundem “prezent”.

Avem 2 conjuncții interesante la interval foarte apropiat, care au direcții opuse de manifestare, inducând confuzie și lipsă de încredere: Soare conjunct Saturn și Venus în conjuncție cu Neptun. Pe de o parte suntem conștienți că nu putem fugi de sarcinile care ne revin, că nu le putem amâna, dar pe de altă parte avem nevoie și de momente de liniște pentru a ne reconecta cu noi și cei apropiați la un nivel mai profund. Pe finalul acestei săptămâni ne punem întrebări: “care sunt limitele mele? Ce este cel mai important pentru mine? Unde se află fericirea, împlinirea mea?”

Mercur în careu cu Nodurile Lunare este conștient că se impun anumite decizii asumate conștient – pe undeva trebuie să închidem o ușă, ca să ne putem construi spațiul personal așa cum considerăm de cuviință. Ce e stricat și nu mai poate fi reparat, fără regrete ar trebui să ajungă istorie. Venus, ca stăpână a Nodului Nord, în conjuncție cu Neptun, îndrăznește să viseze, să desfacă legături apăsătoare care ne țin într-o poveste demult terminată.

Este o săptămână a conștientizărilor și a alegerilor, în care ne punem întrebări, că stadiul premergător schimbărilor importante din luna martie.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.