Săptămâna 12-18 decembrie în astre

Săptămâna 12-18 decembrie în astre

Începem săptămâna astrală 12-18 decembrie cu o Lună în Leu și Soare în Săgetător. Avem un tonus bun, încredere și energie pozitivă, suntem productivi, reușim să finalizăm cu succes sarcinile dificile. Opoziția Lună Saturn ne aduce cu picioarele pe pământ și concentrați pe ceea ce este important. Chiar dacă nu ne place tot ceea ce avem de făcut, reușim să depășim starea de disconfort și să concretizăm frumos ceea ce ne propunem. Este interesantă ziua de luni și pentru că Mercur ajunge la gradul până la care va retrograda, ceea ce înseamnă că începem să ne punem întrebări cu privire la ceea ce nu (ne) merge, să observăm eventualele situații problematice și să ne gândim la alternative acolo unde este cazul. În primă fază, Mercur testează ceea ce nu este conform ( fiind în Capricorn), cere lămuriri și caută răspunsuri acolo unde există semne de întrebare. Nu ezitați să întrebați de 1000 de ori dacă nu ați înțeles ce vi se comunică, sau vi se pare ceva în neregulă. Pentru Mercur în Capricorn realitatea e cu limite clare și nuanțe bine definite. Dacă sunteți într-o situație ( sau mai multe )care bifează aceste criterii, atunci nu ezitați să insistați, să cereți lămuriri, să puneți în ordine fiecare document, hârtie, în programul și rutina zilnică.

Va fi provocator uitându-ne la careul în T pe semne mutabile la care participă Luminătorii și Neptun astfel: Soare careu Neptun, Soare careu Lună, Lună opoziție Neptun. Suntem tentați să renunțăm, să nu ne mai luptăm cu provocările și cu fiecare detaliu în parte, dar tocmai aici este o capcană. Fiindcă putem trece cu vederea ceea ce pe viitor s-ar putea dovedi problematic. Neptun dă iluzia unei liniști care nu face decât să obosească și mai mult iar atenția ricoșează către ceea ce este mai puțin relevant pentru starea noastră de bine. Dar acest careu este unul care ne aduce aminte că plăcerile personale nu trebuie puse pe pauză sau amânate doar pentru că nu avem suficient timp ori resurse disponibile. Acestea reprezintă un combustibil care ne încarcă pozitiv, ne ajută să navigăm prin apele tulburi ale incertitudinii și sâcâielilor cotidiene.

Marte stă liniștit în această săptămână, e doar retrograd și deloc dispus să înainteze cu ceva concret. Vorbe, promisiuni, speranța că ceva se debloca ceva cândva. Nu mai avem mult până pe 12 ianuarie când pare că se oprește nedumerit înainte de a-și relua mersul direct.

Celelalte două planete personale, Venus și Mercur, așteaptă cuminți în Capricorn să realizeze și ele aspecte care să conteze. Suntem concentați pe momentul prezent, să ne organizăm cât se poate de bine și să evităm speranțele prea nerealiste. Raportându-ne la partea financiară, nu este o mare veselie să ne uităm prin conturi și buzunare, dar reușim să găsim soluții pentru a balansa cheltuielile. Vom remarca o prudență care vine din nevoia de a direcționa cheltuielile către “ceea ce trebuie” , ca apoi restul să fie cheltuit în voie. Jupiter în pragul ușii în Pești ar vrea să bage adânc mâna în buzunar și să scoată și de unde nu e, dar amprenta saturniană a acestei perioade, care devine tot mai pregnantă, îl oprește la timp.

Trigonul Mercur Uranus de la finalul acestei săptămâni trezește mintea în febra pregătirii și a organizării, avem idei bune, facem alegeri care au ca scop ieșirea din plictis și a anonimat : cum să ornăm casa, cum să ne petrecem timpul sau cu cine să ne mai întâlnim. Săptămâna aceasta simțim mai mult nevoia de organizare și de a face ceva concret, având senzația de multe ori că nu am avut control asupra timpului. 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.