Săptămâna 1-7 mai -gânduri și trăiri pe același drum

Săptămâna 1-7 mai -gânduri și trăiri pe același drum

Luni simțim din plin energia mercuriană care se manifestă în planul fizic cu tentă pragmatică. Mercur este conjunct cu Soarele ( este combust) în Taur, iar Luna traversează zodia Fecioară ( stăpânită de această planetă). Ne preocupă tot ceea ce ține de partea materială – bani, bunuri, ceea ce ni se cuvine, și cum să le folosim cât mai eficient cu putință. Este posibil să nu compunem o imagine realistă a nevoilor curente care să stea la baza planificărilor ulterioare, fiindcă Luna în Fecioară se poate pierde în explorarea detaliilor în detrimentul imaginii de ansamblu. Luna este la dispoziția lui Mercur retrograd și va fi în opoziție cu Neptun. Corectitudinea este un punct de vedere, nu adevărul suprem. Fie ne limităm mai mult decât e cazul, fie cerem prea mult și construim o imagine ireală a perspectivelor de viitor. Energia mercuriană in exces obosește mintea, exploatând partea intelectuală și gândurile care rulează rapid în capul nostru. Să luăm în calcul și faptul că anumite detalii importante ne pot scăpa din vedere și pe fondul unei agitații mentale accentuate miercuri și joi de careul Lunii cu Marte, aspect amplificat ulterior de opoziția cu Jupiter. Cerem de la noi și ceilalți mai mult decât se poate oferi, indiferent că ne ducem spre minus sau pe plus ( o restrângere imposibilă ori o creștere ireală).
Zilele de dinaintea eclipsei de Lună din Scorpion ( care are loc pe 5 mai), sunt agitate și în plan emoțional și mental. Căutăm soluții și argumente de a aduce cele 2 dimensiuni la un echilibru, pentru a ne concentra pe ceea ce este cu adevărat important pentru noi.
Marte și Jupiter colaborează în continuare, unul e mai nervos, celălalt mai nerăbdător. Avem energie în valuri – uneori în exces și reușim să rezolvăm chiar mai mult decât ne propunem, alteori simțim nevoia să ne retragem în spațiul intim pentru a ne reîncărca. Deși ni se pare că nu înaintăm în ritmul dorit, reușim să încheiem frumos și cu succes multe acțiuni.
Eclipsa de Lună în Scorpion din 5 mai apasă punctele sensibile pentru a ne determina să luăm măsurile adecvate. Unde punem punct și unde continuăm – sunt întrebări pe care ni le punem justificat. La un anumit interval ( în funcție de harta natală și de mișcările celeste), facem curățenie și eliminăm ce nu ne mai trebuie. Actorul principal: chiar noi înșine. Fiind o eclipsă pe casele I-VII, ne întrebăm ce ne lipsește și căutăm la alții. Ne dăm seama că golurile nu pot fi umplute de alții ( și nici nu putem asigura la infinit resurse pentru ceilalți), că este nevoie de o redescoperire a puterii interioare care se va realiza prin schimbarea modului în care ne raportăm la noi înșine – mai multe despre eclipsa de Lună în Scorpion puteți citi aici https://ioanaispas.ro/eclipsa-de-luna-din-scorpion-redescopera-ti-puterea/
Duminică, Venus va intra în zodia Rac, unde se va preocupa de stabilirea unui echilibru emoțional și prin extensie în familie. Ne dorim un cămin frumos aranjat, în care să ne simțim bine și care să fie o sursă de energie pozitivă.
Deși este o săptămână agitată, suntem în momentul în care ne clarificăm dileme, lucrăm cu emoțiile și cu gândurile, astfel încât acestea să funcționeze la unison.

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.