Ruperi de ritm – o nouă viață. Pluto în careu cu Nodurile Lunare

Ruperi de ritm – o nouă viață. Pluto în careu cu Nodurile Lunare

Lupta pentru evoluție, creștere și progres de multe ori se poticnește de reticență, neîncredere, de indisponibilitatea de a accepta o schimbare consistentă în viața noastră. Fie că pentru viitoare beneficii considerăm că plătim prea mult, fie… Ei bine, rețineri personale, uneori dobândite, alteori preluate.
Pluto nu și-a ținut încă discursul final în Capricorn. Așteptarea înfrigurată de a depăși într-un final obstacole și de a culege roadele muncii noastre din 2008 încoace se prelungește nesuferit de mult. Cu un tranzit extrem de complex în Capricorn, Pluto a demonstrat că se poate răsturna ordinea adânc înrădăcinată prin expunerea slăbiciunilor interne, sistemice, pe care le-am integrat strâmb pentru a avea o viață aparent liniștită. Înfruntând provocările așa cum putem mai bine, așteptăm, firesc, un final fericit sau măcar mulțumitor. Și totuși, sărbătoarea victoriei se vede departe, dincolo de linia orizontului. De ce?
Careul Nodurilor Lunare, proaspăt intrate pe axa Berbec Balanță, se ciocnesc imediat cu Pluto într-un mod în care ne punem serios întrebări legate de viitor, de ceea ce ne dorim cu adevărat ( venind și pe un fond de Venus retrogradă în Leu). Pluto și Nodurile Lunare sintetizează suma eforturilor și a tuturor provocărilor ( deloc puține) întâmpinate pe o perioadă mai îndelungată și care se repetă într-o formă sau alta din 2008. Evoluția a fost cu siguranță spectaculoasă, dar care a fost prețul plătit? Ce am lăsat în urmă?
Dacă există regrete, răzgândiri, de cele mai multe ori este prea târziu. Direcțiile acestea se pot încheia în această vară sau, din contră, se pot transforma în ceva mult mai aproape de ceea ce intenționăm să fie. Totuși, încă o dată trecem prin frământări, nesiguranță, tumult și revoltă interioară contra unei stări de fapt dictate din exterior – obligații, condiții sociale-, contra unei rigidități care copleșește spiritul.
Pluto “sapă” până ajunge la fundație, și dacă găsește slăbiciuni, le exploatează și le testează limitele. Procesul este lent, dar senzațiile puternice, care ne însoțesc permanent. Cu Pluto vorbim despre intensitate, confruntare și evitare, ciocnire și explozie, profunzime și abisuri întunecate, care ne sperie. Nu tot ce face Pluto este evident, mai ales în primele stadii ale unui tranzit, fiindcă pornește dinspre interior către exterior, dintr-un punct lateral, ascuns privirii sau interesului. Evitarea lui Pluto nu are ca motiv amânarea unui eveniment important, ci alegerea momentului potrivit, atunci când individul este capabil să perceapă mesajul.
Pluto este călătoria de redescoperire și expandare a puterii personale, care se clădește prin diverse experiențe, nu doar personale, ci și colective. Un tranzit al lui Pluto prin puncte cheie ale hărții natale nu ne afectează doar pe noi, ci și mediul și contextul în care activăm. Capcanele lui Pluto: să iubim prea mult puterea, presiunea, controlul. Recompensele: să fim convinși că suntem capabili să depășim orice provocare, să găsim resurse acolo unde puțul pare sec.
Revenind la tranzitele actuale, suntem la momentul în care conștientizăm parcursul lui Pluto în Capricorn și efectele sale ireversibile din viața noastră. Dar nu tot ce am primit vrem să luăm mai departe cu noi. Sau nu tot ce am obținut este ceea ce ne-am dorit, nu corespunde neapărat cu aspirațiile noastre. Careul cu Nodurile Lunare este un moment de cotitură care necesită timp și acceptare, sinceritate pentru a-i înțelege implicațiile. Mărirea și deopotrivă decăderea au construit o structură cu o formă stabilă și poate constrângătoare ( fiind în Capricorn), deoarece nu este copia fidelă a dorințelor, ci ansamblul eforturilor, alegerilor și a tuturor acțiunilor din viața noastră.
Careurile cu Nodurile Lunare reprezintă această confruntare care ne oferă încă o șansă de ajustare, dar condiția este să facem alegeri pe care să le purtăm conștient cu noi mult timp. Nodul Nord în Berbec ne pregătește să deschidem drumuri noi, să intrăm pe un teritoriu cvasi-necunoscut, să avem curaj. Nodul Sud în Balanță ar vrea să se desprindă de influența “celuilalt”, deoarece devine greu de purtat.
Careul Nodurilor Lunare cu Pluto este activ până la final de august, suprapunându-se cu Venus retrogradă în Leu în careu cu Jupiter și Uranus. Deciziile pot fi haotice, suntem împinși de la spate, evenimentele sunt multe și imprevizibile.
În prim plan sunt zodiile cardinale (mai ales cei cu ascendent în Berbec, Balanță, Capricorn și Rac), fiindcă aici sunt cele mai multe conflicte interioare de împăcat. Despărțirea de trecut se face greu, fiindcă atașamentul de ceea ce poate fi considerat stabil, controlabil, este mare. Doar că acea realitate va înceta să existe și un nou drum cere să fie ales.
Cei care au ascendent în zodii fixe – Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, sunt în fața unor schimbări de structură, în mai multe domenii simultan, ceea ce nu le mai dă timp de reacție. Casa, locul de muncă, partenerul, relațiile, locul lor în lume, totul vine să se schimbe și eforturile intense sunt susținute de Pluto în plan mental și subtil, dar imprimă și o neliniște răscolitoare, care nu îi lasă să se manifeste liber și nestingherit, ci să se supună regulilor.
Zodiile mutabile ( Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești) dirijează energia plutoniană în careu cu Nodurile Lunare pe ceea ce pot obține în mod real, și nu în proiecții. Pentru a obține mai multe beneficii, își pun mai mult în valoare calitățile, rupând cu trecutul în care au fost nevoiți să se frustreze, să facă compromisuri.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.