Romania in 2022

Romania in 2022

Astăzi sărbătorim Ziua Națională a României, iar o  aniversare ne duce cu gândul la viitor, la ce provocări ne așteaptă și desigur ce oportunități avem. În cele ce urmează voi încerca să trasez un portret generic al anului care vine pentru țara noastră folosind Revoluția Solară, profecțiile și desigur tranzitele importante.

Pentru analize ce țin de România, folosesc harta de la 1 decembrie 1918 fiindcă, din punctul meu de vedere, reprezintă momentul maxim de conștientizare a unității naționale și de formare propriu zisă a statului din zilele noastre.

România de la 1918 are Soarele în Săgetător, în casa a XI-a ( folosesc sistemul de case Whole) și cu Ascendentul în Vărsător, Uranus fiind pe prima casă.

Pe scurt, portret de țară:

Harta Romaniei de la 1918
Harta Romaniei de la 1918

Cu Ascendent în Vărsător și Uranus pe prima casă, dar și Jupiter ( ca stăpân al zodiei unde se află Soarele)  și Pluto în Rac, în casa a VI-a, suntem o combinație de deschidere, modernism și tradiție, atașament față de ancestral. Ar fi nedrept să negăm una dintre aceste calități, cu toate că de multe ori suntem catalogați ca fiind extrem de conservatori. Am observat că oamenii se vor îndrepta preponderent către una  dintre direcții atunci când le sunt atacate valorile morale, etice, tiparele de gândire și filosofia de viață, ceea ce se reflectă în poziția Soarelui și a lui Mercur în Săgetător. Să nu uităm de conjuncția Venus cu Nodul Nord, care indică gustul pentru ceea ce este nou, scump, atrăgător ochiului, costă, este desirabil, este de marcă. Luna în casa a X-a în Scorpion reprezintă nevoia de validare permanentă a poporului, mai ales în afara granițelor ( Soarele fiind în Săgetător), dar și populismul liderilor politici ( ceea ce nu ar trebui înțeles ca fiind neapărat o bilă neagră, fiindcă este nevoie de a înțelege nevoile unei națiuni și de a răspunde acestora, nu doar de a trage foloase), nevoia de a se regăsi veșnic în originile pierdute ori uitate ale istoriei pentru a ne identifica în rândul celorlalte națiuni. Partea tradiționalistă a României nu vine din dragostea pentru acestea, ci din nevoia de identificare. Despre semnificația Lunii într-o hartă mundană am scris aici- https://www.astrele.ro/2017/10/29/luna-in-harta-unei-natiuni/. Luna este în careu cu Neptun, de aici și nevoia de a creea un trecut glorios care nu se bazează pe dovezi fizice, tot de aici se trage și faptul că locuitorii se simt trădați, mințiți de liderii politici, indiferent de culoarea politică.

Un subiect veșnic discutat în România este justiția. Va fi o nucă tare mereu, din mai multe motive:

-Luna Neagră în casa a IX-a, în trigon cu Uranus – mai justițiari decât Divinitatea și mai aprigi în a arunca cu pietre decât popoarele din antichitate. Uranus găsește mereu subiecte de arătat cu degetul, în maniere diferite.

-Venus, stăpâna casei a IX-a, este în Săgetător, o zodie dedicată prin excelență justiției ca instituție, fiind de data aceasta în trigon cu Neptun ( și dacă adăugăm și birocrația din casa a VI –a, subiect dezbătut aici – https://ioanaispas.ro/cand-scapam-de-birocratie/), să nu ne mirăm că ne pierdem în hățisurile acestui domeniu care nu se vrea a fi accesibil și descurcat în ițe.

Evenimente de luat în calcul în acest an aniversar:

Revolutia Solara Romania 2021-2022
Revolutia Solara Romania 2021-2022

Revoluția Solară din 2021 are Ascendentul în Vărsător, cu Saturn conjunct cu Ascendentul și Jupiter pe casa I, peste Uranus din casa I din harta României. Pare „veselă” combinația, și plină de artificii, dar să nu ne grăbim să tragem concluzii negative. Casa I este descrisă de Deborah Houlding ca reprezentând starea generală a națiunii, condiția țării și a locuitorilor săi, prosperitatea sau din contră, mizeria. Saturn pe casa I pare un semn de prost augur, cu greutăți și piedici, care sunt foarte plauzibile, dar care sunt cauza acestora? Pentru un popor cu Uranus pe casa I, care vrea să fie nedisciplinat pentru că așa e natura sa, așa se simte confortabil, aplicarea regulilor pare a fi supliciul maxim pe care îl poate îndura. Dar acestea vor veni cu o stabilitate, cu capacitatea de a conștientiza problemele reale și de structură ( Jupiter peste Uranus natal se va asigura că acestea apar brusc, atunci când nu ne așteptăm, într-o manieră care nu poate fi ignorată) și cu nevoia stringentă de a le repara. Saturn nu acceptă cârpelile, așadar ne putem aștepta la soluții care să aducă rezolvare acolo unde se cere. Saturn în conjuncție cu Ascendentul poate determina o stare pesimistă a poporului, senzația că este mai sărac și mai lipsit de posibilități de dezvoltare, dar să nu uităm că aceasta din urmă vine în etape, rezolvând chestiunile fierbinți și concentrându-ne pe ceea ce este cu adevărat important.

În profecția anuală a Ascendentului,  Ascendentul va fi în Fecioară, ceea ce-l face pe Mercur unul din Lorzii anului, alături de Saturn ( guvernatorul tradițional al ascendentului). Saturn și Mercur în tandem vom imprima o gândire mai sobră, o comunicare mai serioasă și științifică, bazată pe fapte și dovezi. Deși nu ar părea astfel în momentul prezent, cei care vor fi la putere nu vor mai putea vinde gogoși și nu se vor mai putea ascunde după argumente false.

harta profectata Romania
harta profectata Romania

Rămânând să ne uităm tot la profecții, observăm că Soarele, Mercur, Venus și Nodul Nord vor fi în Rac, peste planetele natale Jupiter și Pluto. Corelând cu faptul că în Revoluția Solară, Ascendentul este identic cu cel natal și că Saturn este pe Ascendent, urmează un an de mare importanță în redefinirea națiunii, de schimbări la nivel de mentalitate, percepții, concepte, repere, cu evenimente care ne fac să ne gândim cine suntem cu adevărat și încotro vrem să ne îndreptăm. Pluto din harta profectată atât de aproape de Ascendentul României este un indicator puternic de schimbare, uneori traumatică, cu evenimente care lovesc profund însăși esența poporului și a structurii sale de bază. Saturn rămâne totuși un factor care va încerca să mențină o stabilitate,  indiferent de tumultul popular și de ruptura care se produce între liderii politici și vocea națiunii. Problemele principale pot fi legate de domeniul de sănătate, alimentație, sector public ( administrație și birocrație), implementarea unor reforme necesare.

Sectorul financiar: Jupiter, ca stăpân al banilor atât în revoluția solară, harta natală ( al casei a II-a) și a profecției ( ca stăpân al casei a VIII-a) are un rol important în stabilirea fluxului financiar, al cantității de bani și gestionarea acestora. Acesta arată preocuparea majoră pentru acest sector, necesitatea de a găsi resurse de bani ( noi sau tradiționale). Banii, ca și valoare, vor ajunge în buget, aceștia vor fi cheltuiți, dar rapid și fără realizări mărețe sau pe termen lung ( Jupiter vine peste Uranus natal – banii se duc repede, iar în martie 2021 vom avea 4 planete în casa a II-a a banilor – Mercur, Soare, Jupiter și Neptun, care efectiv vor torpila tot ce înseamnă bani și buget, dar nu oricum, ci cu o mare încredere nejustificată). Neptun traversează de ceva vreme zona dedicată finanțelor, iar anul acesta este în casa a II-a și în Revoluția Solară, ceea ce nu este un semn bun pentru stabilitatea acestui sector. Trigonul cu Marte din Scorpion ne sugerează că intențiile nu sunt întotdeauna oneste și transparente. Cu un Lord al anului în profecție care este stăpân de casa a VIII-a natală – Mercur,  care este și ars de Soare în harta Revoluției Solare, ne putem aștepta la modificări la nivel de taxare și fiscalitate.  Totuși, sectoarele legate de comerț – vânzare produse și servicii, pot lua amploare și au șanse de a se dezvolta, inclusiv în afara granițelor.

Există multe sectoare care vor necesita o atenție sporită în anul care vine: cel sanitar ( Soarele în harta profectată va fi în casa a VI-a, iar în Revoluția Solară , Venus și Pluto sunt în casa a XII-a, locul dedicat spitalelor și persoanelor cu probleme medicale. Schimbarea radicală în acest domeniu nu poate fi amânată, ori ignorată, fiindcă este posibil să apară situații nefericite care să necesite atenția pe loc. În plus, în harta de ingres a Soarelui în Berbec, Venus, Marte și Saturn vor fi în casa a VI-a, cerând măsuri imediate și care să aibă un efect pe termen lung). Sectorul agricol/alimentar. Saturn era tradițional asociat cu agricultura, casa a VI-a cu alimentația publică ( inclusiv cu stocurile de hrană). Măsurile luate în această direcție vor avea un impact pe termen lung în general pozitiv, se va pune problema diversificării surselor, dar și calitatea. Sectorul financiar/economic va fi unul care va inflama spirite, fiind un carusel care se strică tocmai când ajunge sus. În acest an încă vom fi un pic euforici, dar 2023 va fi unul cu adevărat interesant, în care restricțiile financiare vor fi mai greu de evitat. 2022 arde, toacă bani, cheltuie fără măsură, ar fi de preferat să se facă cu adevărat investiții, pentru a se folosi coerent această energie. Puterea politică va scade mult în ochii publicului, va fi contestată și ceea ce îi va aduna într-o înțelegere va fi nevoia. Marte careu la Jupiter va taxa orice exagerare și impunere nejustificată a puterii politice, iar Mijlocul Cerului la Nodul Sud arată o slăbire a puterii, o lipsă de unitate și coerență.

Acest an aniversar se anunță cu mari provocări care se pot transforma în șanse. Politicul va gâfâi să facă față evenimentelor exterioare și nemulțumirii generale, banii pot aluneca printre degete foarte ușor, dar se pot pune la loc prin stimularea sectoarelor comercial și agricol, economia dansează tango cu o rochie mult prea despicată. Schimbările vin, iar la nivel personal sunt legate chiar de propria identitate națională, cum ne raportăm la aceasta și ce știm de fapt despre noi.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.