Relatiile cu Venus in Fecioara

Relatiile cu Venus in Fecioara

Relațiile profesionale

Relațiile de munca, afaceri, de colegialitate, devin un punct de interes sub tranzitul lui Venus în Fecioară. Cerem sau ni se cere ajutorul, purtăm discuții importante, lucrăm mai mult și mai eficient în echipă. Opoziția lui Venus cu Neptun și Luna Neagră aruncă umbre de îndoială cu privire la sprijinul pe care îl putem obține la locul de muncă și la loialitatea colegilor, la intențiile acestora. Există lucruri nerostite, dar subînțelese, care deranjează atmosfera profesională. Totuși, în rare cazuri se întâmplă ca astfel de situații să se transforme în conflict deschis, pentru că trigoanele la Saturn și Pluto concentrează energia către ceva constructiv, către cântărirea obiectivă a avantajelor personale. Intențiile ascunse nu mai sunt secrete, dar nici nu sunt etalate ostentativ.

Venus în Fecioară și relațiile sentimentale

Aspectele sale ( opoziție cu Neptun și Luna Neagră, careu cu Jupiter, trigon cu Saturn și Pluto) o țin foarte ocupată în acest domeniu. Este momentul în care relațiile ascunse, de tip amant/ă, concubinaj, nelegitime, ies la lumină. Bănuielile prind contur, devin mai puternice, partenerul /partenera are  suspiciuni și începe să cerceteze. Cei care au reușit până acum să ascundă astfel de relații (având deja acasă una serioasă), au șanse mari să fie prinși.

Opoziția Lună Neagră Venus crește dorința femeilor de a fi apreciate, de a fi în centrul atenției și mai ales de a fi sigure că sunt unice în relație. Cele care au bănuieli au reacții puternice față de partener și cer dovezi, cer gesturi mărețe. Femeile singure sunt foarte tentate să încerce o relație în care celălalt face parte dintr-o alta, însă acest pas le va aduce dezamăgire în scurt timp. Venus va tranzita din 14 septembrie Balanța, unde se va razboi în careu cu planetele din Capricorn. Aceasta înseamnă insatisfacție într-o relație care nu este stabilă și sigură, frustrare și nesiguranță. Deocamdată persistă mirajul că orice este posibil ( opoziția cu Neptun) și că o plăcere nu are cum să facă rău.

Careul cu Jupiter, care este planeta dreptății, a justiției, dar și a exagerării, a aventurii, este duplicitar. Pe de o parte îndeamnă la relații bazate strict pe plăceri de moment, pe de alta va taxa orice transgresiune și orice minciună, atitudine nesinceră.

Venus în Fecioară este dornică de experimente și are nevoie de noutate pentru a nu se plictisi. Energia tranzitului său poate fi folosită pentru a reaprinde scânteia în cuplu ( pentru cei care au un asemenea angajament), sau pentru a se delecta cu activități recreative, care includ și jocuri de societate, ieșiri tematice, excursii scurte ( va fi și în conjuncție cu Mercur). Tentații există, însă Jupiter le va taxa fără milă.

Trigoanele cu Saturn și Pluto îndeamnă la căutarea stabilității în cuplu, chiar dacă există momentan monotonie. Aceste aspecte ne învață să prețuim și liniștea, regăsirea interioară și conectarea cu sine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.