Principalii indicatori ai unei harti astrologice

Principalii indicatori ai unei harti astrologice

 

 

 

Într-o hartă natală este foarte important să determinăm elementele care personalizează un individ de restul semenilor săi pentru a-l ajuta să conștientizeze calitățile pe care le posedă și maniera în care le folosește. Acestea îi creează realitatea imediată pe care o trăiește în fiecare zi, influențând evoluția viitoare. Orice schimbare determină la rândul său deschiderea unor noi posibilități, depinzând în mare măsură de noi înșine dacă sunt fericite sau nu.

Indiferent că suntem astrologi sau amatori, ne uităm la poziția Soarelui, care determină și zodia natală. Astrul diurn ne arată care este tiparul energiei cu care ne hrănim și amprenta cea mai apăsată pe care o lăsăm în urma noastră. Este cel mai puternic indicator al identității noastre fiindcă reprezintă focul primordial al ființei care ne aprinde scânteia vieții.

Luna, perechea Soarelui, ne arată felul în care ne manifestăm trăirile și emoțiile, viața interioară, identitatea noastră în raport cu familia și implicit fundamentul ființei noastre.

Ascendentul (calculat atunci când se cunoaște ora de naștere) este poza cu care ne afișăm în lume. Aceasta poate rămâne nealterată (când Soarele este în același semn cu ascendentul și ne manifestăm așa cum suntem, fără să ne disimulăm adevărata natură), sau, de cele mai multe ori, avem posibilitatea de a experimenta și alte căi ( Soarele și ascendentul sunt în zodii diferite, poate chiar incompatibile). Indiferent de caz, personalitatea care se manifestă prin ascendent are un impact deosebit asupra celor cu care venim în contact.

Pozițiile Soarelui, Lunii și a ascendentului sunt primele elemente de personalizare a unei hărți natale.  Se iau în calcul semnul zodiacal,  casele și relațiile pe care le stabilesc cu celelalte planete.

Soarele, Luna și ascendentul alcătuiesc schița tabloului. Planetele personale ( Mercur, Venus, Marte)  adaugă diverse nuanțe care îmbogățesc imaginea individului.    Mercur arată modul în care gândim și comunicăm, Venus cum și cu cine relaționăm, ce anume ne face plăcere,  iar Marte cum acționăm și ce ne motivează.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.