Pluto în Vărsător în 2023

Pluto în Vărsător în 2023

Vine și ziua cea mare: 23 martie, când Pluto își face prima apariție în Vărsător ( după aproape 240 de ani). Într-o lună în care evenimentele astrologice majore s-au ținut lanț, Pluto își propune să lase o amprentă deloc de neglijat, dar anul acesta va face doar o introducere a ceea ce va fi sub radarul său timp de 20 de ani.
Ce se schimbă?
Pluto în Vărsător este tot într-o zodie saturniană, dar trece într-o modalitate fixă și într-un semn de aer. Tematicile importante țin de:
-informație, calitatea și modul de integrare a acesteia. Trăim de multă vreme sub o avalanșă de informații care se schimbă de la o zi la alta, care ne invadează viața și pe care nu le putem ignora la nesfârșit, oricât de mult ne-am propune acest fapt. Dar într-o zodie fixă, Pluto va face trecerea de la amalgam, dezordine, la un flux coerent, la o diseminare mai eficientă în funcție de priorități, interese și necesități. Nu orice informație este prețioasă, așadar nu merită timpul și efortul mental de a fi procesată. În timp, Pluto în Vărsător va face o triere foarte severă a informațiilor și ideilor pe care le emitem către publicul larg, acestea vor fi verificate și supuse testelor de validitate.
-reguli sociale, limitele,  ceea ce este permis, acceptat și ceea ce este interzis. Pluto și Vărsătorul pot conține o duritate care supără, fiindcă sunt abrupți în ceea ce privește modul de aplicare a regulilor. Cu mențiunea că în timpul tranzitului lui Saturn în Pești această direcție să nu fie încă foarte evidentă. Și poate că în urma haosului sau lipsei de claritate, Pluto în Vărsător se va simți dator să intervină și să impună anumite limite de conduită.
-idei – cum luptăm pentru acestea. Vărsătorul, fiind o zodie fixă de aer, este locul în care ideile, perspectivele pe care le avem în privința sectorului de viață reprezentat de casa pe care o ocupă în harta natală, se schimbă cel mai greu, sau poate deloc. Pluto în Vărsător luptă pentru idei, pentru concepte de viață pe care le consideră cu valoare universală, încât poate produce rupturi sociale imposibil de reconciliat ( câteva exemple: Martea Schismă de la 1054, Anglia se desparte de Biserica Catolică – 1534, Revoluția Franceză – 1789).
-Pluto în Vărsător va produce salturi uriașe în tehnică, știință, cunoaștere în general, ceea ce va schimba foarte mult viața de zi cu zi. Deja asistăm la copilăria inteligenței artificiale și a chatbot ului care amenință de după colț locurile de muncă și nu numai. Evident, se vor mai face progrese și alte domenii, dar depinde de noi cum vom integra aceste schimbări. Aceasta este o ocazie de a ne privi cu obiectivitate care este evoluția noastră ca specie umană și cum anume ne putem îmbunătăți autentic, nu doar superficial.
-mijloacele de comunicare. Ca orice semn de aer, Vărsătorul este interesat să comunice, să facă schimb de experiență, dar nu la nivel individual, ci de grup. Vom asista la noi reguli de comunicare virtuală și la noi rețele care să permită contactul cu cât mai multă lume, poate uneori prea impersonal și lipsit de amprenta autenticității.
La nivel individual, Pluto desface pentru a recompune. Acest proces se desfășoară cu o mai mare dificultate într-o zodie fixă, care a beneficiat și de o conjuncție Saturn Jupiter, de construcție și consolidare. Pluto are o  misiune grea, dar necesară, fiindcă, după părerea mea, va elimina resturi de structuri mentale pe care le purtăm în virtutea inerției. Mai întâi identifică problematica, apoi o abordează în etape pentru a face procesul mai eficient. În 2023, Pluto doar agită apele, iar dacă se întâmplă să aveți planete în harta natală în primul grad al celor 4 zodii fixe ( Vărsător, Taur, Leu și Scorpion), veți constata că oricât veți ține de o anumită realitate, aceasta se destramă, pentru a face loc unor alte situații și manifestări. Schimbările lui Pluto nu sunt doar personale, nu se petrec doar în ograda noastră, ci ating familia, anturajul, cunoscuții. Rețeaua de care depinde un anumit domeniu din viața noastră este largă și odată ce aceasta este atinsă, nu suntem imuni la schimbare. Suntem integrați în anumite structuri ( de familie, profesională, de prieteni, afaceri, etc) care la rândul lor sunt atinse de schimbare și care se va răsfrânge într-un fel sau altul asupra noastră.
Cu Pluto în Vărsător, cei curajoși, care își asumă ceea ce gândesc, sunt cei care dau tonul inovațiilor și oricărei formă de progres. Cei care nu au teamă de a apăsa punctele sensibile, care nu vor să rămână blocați în zona de siguranță. Dar până unde se duc, e altă poveste, fiindcă este greu să ne acordăm la ritmurile sociale când acestea vibrează încă pe tonuri învechite. Unii vor fi considerați nebuni, sau lipsiți de simțul realității. Sau vor fi percepuți ca avizi de putere și atenție.
Pluto în Vărsător are și o latură mai puțin plăcută: ne vrea integrați într-un anumit grup, care are anumite reguli, interese. A funcționa în afara lor va fi extrem de greu ( sau probabil se va înființa un grup special). Pluto în Vărsător ne aduce aminte că puterea celor mulți contează, și că nu am fost făcuți să funcționăm singuri ( această tendință ar putea fi dusă uneori la extrem).
Va fi un tranzit cu adevărat provocator pentru cei născuți cu Pluto în Scorpion , fiindcă cele două zodii formează un aspect dificil – careu ( 05 noiembrie 19831 – 18 mai 1984/28 august 1984 August.28,  17 ianuarie  1995 Ianuarie/ 21 aprilie  -10 noiembrie  1995). Schimbările sunt percepute ca fiind contra firii, adaptarea la cerințele sociale se va face cu greutate, vor fi greu de înțeles. Pluto în Scorpion a căutat extremele, să-și satisfacă nevoia de senzații tari, pe când Pluto în Vărsător “răcorește” aceste tendințe, ba chiar le anihilează pentru o abordare mai pragmatică și rațională.
Pluto în Vărsător va avea ca scop principal evoluția la nivel mental și intelectual, în știință și tehnică, și din punctul meu de vedere va fi mai puțin destructiv decât a fost în Capricorn.
Aici aveți și varianta video dedicată lui Pluto în Vărsător:

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.