Performanta – cand si unde

Performanta – cand si unde

Poate că una dintre cele mai grele întrebări care ni se pune frecvent este : ce știi să faci? Criteriile de selecție și apreciere ale celorlați par să se plafoneze la reguli bine împământenite, nelăsând loc de diversitate și creativitate. Pentru mulți, a ști să faci ceva echivalează cu o meserie, însă nu este totul. Mai există și motivație.

Deși este o abordare generalistă, semnul zodiacal ne oferă o paletă largă despre personalitatea și capacitățile pe care le posedăm. Când, cum și în ce condiții facem performanță?

Berbecul este, din punct de vedere al potențialului, cel mai surprinzător semn zodiacal. Este alimentat de situațiile limită, care ar omorî de stress un alt individ. Cu toate acestea, detestă să fie zorit, împins de la spate, pentru că va face opusul. Hazliu și voios, farmecul pălește sub paloșul vorbelor sincere, rostite din inimă, care nu sunt întotdeauna cele mai elogioase.  Rareori vezi un Berbec să se plângă, el se duce și acționează. Ambițios, vrea să fie primul, și aici este unul din punctele sale sensibile pentru că, odată dezamăgit, va lăsa totul baltă și nu se mai întoarce. Îi trezește interesul tot ce e nou, palpitant și se grăbește să prindă astfel de oportunități. Ai nevoie de un om curajos? Cheamă un Berbec.

 

Taurul, față de antecesorul său, este mult mai potolit și răbdător, până-l scoți din sărite. Ce e-n mână, nu-i minciună, acesta este motto-ul după care se ghidează poate cel mai practic semn de pământ. Deși este perseverent și consecvent în ceea ce privește atingerea scopurilor, nu este bine să-i amâni răsplata la infinit, pentru că va avea grijă să ți-o întoarcă înzecit.   Dacă ai nevoie de cineva care știe ce este valoros și ce nu, ce este rentabil și cum să scoți profit constant pentru mai mult timp, apelează la un Taur. Nu uita, are și un simț estetic deosebit, știe să potrivească forme și culori într-o manieră unică și armonioasă.

 

Dacă ești în pană de idei, ori nu știi unde să cauți informațiile de care ai nevoie, du-te la prietenul  tău Geamăn, care se va bucura să-ți vorbească ore-n șir despre ceea ce tu nici măcar nu ai habar. Sunt interesați de orice subiect, avizi după informații – de la știință până la bârfă (chiar dacă nu recunosc). Punctul slab? Rareori au răbdarea să aprofundeze și trag concluzii pripite (depinde și de harta natală, o combinație cu zodia Scorpion diluează mult această caracteristică).  Sunt capabili să facă diverse lucruri și au o mare dificultate în a alege ce le place cu adevărat. De aceea, prietenii sau apropiații îi pot îndruma subtil acolo unde îi văd că li se luminează privirea. Pune-l pe Geamăn să lucreze simultan în două direcții pentru că altfel se plictisește. Ocupațiile principale: vânzări, promovări, economiști, contabili, oameni de PR, medicină ( este o caracteristică a semnelor mutabile). Au multă energie și adoră să lucreze cu oamenii.

Racii sunt denumiți sensibilii zodiacului, fie că vorbim de femei sau bărbați. De fapt, pot demonstra o tărie de caracter așa cum rar vedem la alte semne, pentru că sunt învățați să lucreze cu emoțiile lor. Se pot mula pe multe situații critice și par să se adapteze extraordinar de bine chiar și în situații critice, însă rămân marcați în interiorul lor, acumulând temeri pe care le ascund adânc în ființa lor. Empatia este o trăsătură pregnantă pentru acești nativi și tocmai pentru că reușesc să îi înțeleagă pe ceilalți  sunt timizi la început. Nu vă lăsați păcăliți, au o mare priză la oameni și știu să se facă apreciați în condiții adverse. Pot fi buni negociatori, vânzători ( deși sunt ceva mai rezervați decât Gemenii, reușesc să convingă atingând potențialul client la latura sensibilă), artiști. Pentru că înțeleg nevoile celorlalți, pot lucra în restaurante, hoteluri și orice loc în care este nevoie de ei.

Nativii Rac prosperă atunci când are liniște și iubire acasă, când perimetrul său este sacru și neatins decât de persoanele dragi lui.

Zodia Leu este de multe ori supraestimată pentru că este guvernată chiar de măritul Soare. Nativii nu sunt neapărat îngâmfați, nici leneși, doar selectivi. Surprinzător, nu caută să fie mereu în prim plan ( față de prietenii lor, Berbecii). Motivul? Ei știu că sunt oameni deosebiți, și dacă ceilalți nu văd aceasta calitate, pierderea lor. Sunt personalități puternice pentru că știu să se valorifice și rareori pierd timpul după nimicuri. Se dedică trup și suflet pasiunilor sale, însă nu prea-l prinzi să facă și ce nu-i place, chiar dacă este necesar. Nativul Leu are nevoie să se simtă apreciat de către cei din jur, față de care manifestă sentimente de dragoste,  afecțiune ori/și respect. În momentul în care se simte trădat, va deveni răzbunător, imposibil și tiran. Ca și angajat, dacă îi oferi înțelegere și încredere, va deveni loial. Domenii? Artă( mai ales teatru și modă), relații publice și reprezentări oficiale ( inclusiv diplomatice), media, meserii care îi solicită creativitatea și spiritul inovator.

Leul nu reacționează frumos când este pus sub presiune sau în situații în care îi sunt afectate demnitatea și imaginea publică. Se va transforma într-un individ feroce, fără scrupule și va da replica imediat. Când își găsește un nativ Leu succesul în viață? atunci când lucrează cu cine se simte pe aceeași lungime de undă, când își găsește motivația și îi sunt stimulate dorințele, altfel va deveni leneș și apatic. Un bun instinct de supraviețuire îl face să găsească soluții în situații critice nu doar pentru el, ci și pentru cei din jur ( mai ales prieteni). Marele său talent ( dacă decide să-l folosească) este să-i încurajeze pe ceilalți prin evidențierea calităților chiar și a celor mai puțin evidente.

Se spune că dacă îți dorești ordine și disciplină angajează o Fecioară. Totuși, nu o suprasolicita pentru că va ceda repede. Dă-i puțin și îți va da calitate. Presează și insistă, atunci vei avea un pic din fiecare și un nativ care va plânge că nu poate să ducă greutățile acestei vieți pline de constrângeri. Fecioara muncește, însă și trișează. Nu o crede când îți spune că toată lumea se rezeamă pe umerii ei. Din dorința de a se face utilă, își asumă, promite, vrea, este încântată… Însă va căuta rapid o cale de ieșire sau măcar să se ușureze de poveri. O Fecioară știe să facă multe, este interesată să-și dezvolte o mulțime de abilități practice și profesionale. O găsești pe la cursuri de perfecționare, pe la conferințe, la prezentări de produse și de oportunități de afaceri. Însă nu se va lăsa prostită, deoarece simțul profitabilității superb mascat de o figură ingenuă care pune nenumărate întrebări de control o va feri de chestii păguboase. Este și strânsă la pungă, dar nu va recunoaște niciodată, pentru că i se va părea o calitate meschină. Nativii Fecioară sunt delicați și au o diplomație subtilă, diferită de cea a Balanțelor. Meseriile în care îi găsim deseori sunt cele din domeniul economic – vânzări, contabilitate, audit, sunt foarte interesați de igienă, medicină și sănătate, fie cea tradițională, fie alternativă ( de aceea găsim medici sau vindecători ), lucrează în saloane cosmetice. Nu puțini sunt și artiști, în special muzicieni ( patronul lor, Mercur, le dezvoltă urechea muzicală). Scriu frumos, comunică eficient, te sfătuiesc convingător… o Fecioară va da tot ce-i mai bun atunci când va fi apreciată și remunerată corespunzător, când îi dai reguli fixe după care să se ghideze. Haosul o va trage pe linie moartă, pentru că obosește teribil într-un mediu dezordonat.

In partea a doua voi detalia urmatoarele 6 zodii. Spuneti-mi parerea voastra pe facebook sau in formularul de contact.

[contact-form][contact-field label=”Name” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Message” type=”textarea” /][/contact-form]

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.