Oracolul Sibilla – suita de carou si suita de inima neagra

Oracolul Sibilla – suita de carou si suita de inima neagra

Oracolul Sibilla

Navigând prin valurile învolburate ale internetului, am descoperit un set frumos de cărți oracol – SIBILLA ORACLE CARDS. De îndată ce au intrat în posesia mea, am stabilit o frumoasă legătură, dovedindu-se extrem de practice, utilizarea acestora fiind o adevărată plăcere.

Nu am găsit prea multe repere de utilizare, în afara unui ghid minuscul ce însoțește setul și un video pe youtube în limba franceză. Practica evident a fost mult mai edificatoare, pe care o voi împărtăși cu voi. În cele ce urmează voi detaila semnificațiile cărților oracol Sibilla pentru jumătate, iar în curând voi continua cu semnificațiile celorlalte.

Setul are 4 suite: carouri, inimi negre, trefle și inimi roșii. Grafica este foarte sugestivă, așa cum puteți observa și în poze. Fiecare suită are câte 13 cărți.

Carourile – semnificații generale:

Oracol SIbilla
Oracol Sibilla suita de carouri

-comunicare, schimburi, relații, conexiuni ( certuri, împăcări, lipsa conexiunii). Aici este inclus consultantul de sex masculin ( care poate reprezenta partenerul consultantei).

Cărți care reprezintă situații conflictuale:

-Mechante Femme – reprezintă o femeie care fie este rea, conform descrierii, fie trece printr-o situație dificilă, este extrem de nervoasă și se comportă agresiv; de asemenea, poate indica o ceartă cu o persoană de sex feminin.

-Contrarieté, deplaisir – este prin definiție cearta, disputa, conflictul direct.

-Caquets – bârfe și răutăți spuse pe la colțuri, care pot alimenta în substrat situații conflictuale.

Réconciliation – împăcarea după o ceartă, consensul, înțelegerea între două părți adverse. Aceasta se instalează fiindcă ambele părți au avut de pierdut, însă nu înseamnă că cei doi chiar s-au împăcat.

Lipsa conexiunii:

-Absence – persoana nu este prezentă în acel eveniment, evită consecințele, evită confruntarea. Neimplicare, spectator. În funcție și de celelalte cărți, ne putem da seama dacă această atitudine este bună sau nu.

-Voyage – este tot o detașare, plasarea responsabilității pe umerii altcuiva, neasumare. Poate însemna o călătorie făcută din necesitate, pentru a rezolva ceva.

-Empèchement – piedica, ceea ce ne separă de țelul propus.

-Militaire – este rigiditatea cu care abordăm un subiect; de asemenea, în funcție de poziția sa, ni se poate cere mai multă implicare și seriozitate.

Comunicare, conexiune:

-L’ homme pour lequel on fait les Cartes – este consultantul de sex masculin sau partenerul consultantei de sex feminin

-Une Lettre –  sunt vești, noutăți, știri, care ne conectează cu ceilalți. În funcție de celelalte cărți, știm dacă veștile sunt bune sau proaste.

-Révélation importante – o știre de mare însemnătate ajunge la noi, schimbând traiectoria unui plan/proiect/a unei idei, etc. De asemenea, este posibil ca noi să dăm această veste, dacă aceasta se așază lângă cartea consultantului.

-Plaisirs, divertissement – anunță vizită, eveniment monden, sau o mică adunare cu petrecere. Conotația este pozitivă.

-Voleur – denotă o persoană care literalmente fură, sau care este nesinceră, care poate să ne aducă pagubă.

 

Suita de inimă neagră are conotații negative ( în general în cartomanție găsim această asociere). Reprezintă o lipsă, pierdere, conflict interior, separare, disociere.

 

Oracol SIbilla Inima neagra
Oracol Sibilla suita de inima neagra

-Une Veuve –  reprezintă o femeie singură ( sau care se simte singură, abandonată, părăsită), care suferă de pe urma unei pierderi.

-Moartea reprezintă separarea de ceva de care suntem atașați sau dependenți. Ca răspuns final la o întrebare este nu. Ca timp  – se petrece foarte repede.

-Rétard, după cum se numește, este întârzierea, fuga, dar și efortul de a face lucrurile ca la carte, corect, de a se integra într-un circuit/comunitate/rol pe ultima sută de metri.

-Une Brune – o femeie brunetă – în funcție de cărțile de lângă ea, aflăm ce face. De obicei, aceasta intermediază chestiuni mai delicate, mai dificile, care țin de partea materială a vieții.

-Perte d argent –  poate indica într-avedăr o pierdere de bani, sau că nu suntem remunerați suficient, fie că plătim pentru ceva mai mult decât se merită.

-Chagrin, larmes – supărări, neplăceri, suferință, pierdere cu suferință, stare emoțională proastă

-Homme de Loi – rigoarea legii, supunerea în fața unor reguli, reglementări, legi scrise sau nu. Indică de asemenea că nu suntem liberi în acțiunile noastre.

-Inconstance – stare de confuzie, dar și trecerea de la o stare la alta. Motivul este dat de celelalte cărți care se află lângă. Lipsa unei direcții clare, nepotrivirea contextului exterior cu dorințele consultantului.

-Maladie – această carte nu înseamnă neapărat o boală, cât dependență, nevoia de a fi ajutat, asistat în problema despre care se întreabă. Dacă în etalarea generală, această carte este extrasă la capitolul familie/ sănătate, atunci ne putem gândi că este vorba și de o boală.

-Un Jeune homme Brun – este vorba despre un bărbat brunet, sau un personaj masculin, care este foarte sigur pe ceea ce face. În funcție de restul cărților, acesta poate fi de ajutor sau nu.

-Querelle – ceartă, dispută. Este acel conflict care apare atunci când suntem atacați și nevoiți să răspundem.

-Pièges – întâlnim capcane – ne putem păcăli singuri sau cineva încearcă să ne tragă pe sfoară. Nicio parte nu va avea de câștigat. Atenție, aceste capcane ne pot face să ne pierdem capacitatea de a acționa autonom, de a fi independenți.

-Joueurs – Indică de asemenea o capcană, dar care se naște din dorința de a ne asuma necontrolat riscuri. Mai denotă neseriozitate, inconstanță în întrebarea pe care am adresat-o.

 

În articolele viitoare voi continua seria prezentării celorlalte două suite și voi arăra practic cum se folosesc acestea. Dacă deja ați interacționat cu acest set, nu ezitați să vă expuneți părerile și să completați aceste interpretări.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.