Opozitia Marte Saturn

Opozitia Marte Saturn

Marte și Saturn, Micul și Marele Malefic după cum erau numiți de vechii astrologi, au o reputație proastă, fiind asociați cu dezastrele, problemele, și multe alte evenimente cu impact negativ. Însă numai dacă energia acestor două planete nu este direcționată constructiv, oricât de dificil și de incomod ni s-ar părea. Cele două ne scot din perimetrul obișnuit și ne cer să luăm atitudine, să ne implicăm în viața noastră activ.

Zilele acestea Marte și Saturn sunt în opoziție pe axa Gemeni Săgetător. Niciuna dintre planete nu are o demnitate deosebită ( Saturn este ceva mai fericit pentru că este în recepție mutuală cu Jupiter din Balanță), așa că fiecare își face treaba cum poate.

Marte în Gemeni este dispersat și neatent, iar natura sa asertivă se blochează în mii de planuri și idei, fără o finalitate constructivă.  Marte în acest semn gândește mult, are planuri și își imaginează diverse posibilități, însă nu pune niciuna în practică, fiindcă nu se poate decide asupra variantei.

Saturn în Săgetător se simte prins în capcana semnelor mutabile care îi dizolvă intransigența pentru a căuta metode de adaptare a unor concepte stricte la o realitate aflată într-o mișcare extrem de rapidă, care cere promptitudine și implicare. Adică, în acest caz, prudența maximă se poate transforma în inactivitate și ratare a oportunităților, doar pentru că ni se pare că ceea ce primim nu are o bază solidă și implicit nu poate fi serios.

Opoziția Marte Saturn ne împarte atenția între dorință, intenție, planuri ( Marte în Gemeni) și ceea ce putem face în contextul actual în care se află fiecare dintre noi. Cele două părți sunt disproporționate – fie vrem să facem prea multe, însă posibilitățile reale nu sunt cele scontate, fie insistăm prea mult acolo unde nu este cazul și nu mai vedem și alte variante. Opoziția celor două planete pe semne mutabile ne obligă să părăsim tiparele minții noastre pentru a accepta că există și altă realitate decât cea planificată de noi ( minuțios sau nu) și să analizăm la rece dacă acțiunile noastre din aceste momente au vreo semnificație majoră sau suntem prinși în joc din inerție. Aspectele dintre Marte și Saturn, indiferent de gradul la care se produc, au o semnătură distinctă: să facem să fie perfect, fără nicio scăpare, nicio greșeală. Așadar, putem să avem oameni ambițioși, perfecționiști, profesioniști, sau care se scaldă în apa eternei nemulțumiri personale că rezultatul final nu este cel din mintea lor.

Opoziția Marte Saturn ne mai arată în aceste zile și piedicile din mintea noastră, fanteziile personale ( Neptun în Pești a făcut careu cu Marte și Saturn) și iluziile de care ne agățăm cu încăpățânare. Să ne temem mai puțin și să ne scuturăm mintea de poluarea la care o supunem.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.