Nodul Nord in Rac – existi deci simti

Nodul Nord in Rac – existi deci simti

 

Suntem învățați să nu ne ancorăm de trecut și să ne clădim viitorul. Acesta însă nu se poate realiza fără o fundație solidă și o motivație adecvată, însă aceste amănunte par să ne scape cu grație.

A ne gândi cu adevărat la trecut nu este o plăcere, pentru că nu se mai poate schimba nimic. Viitorul însă ne prezervă speranța că dorințele și aspirațiile se vor materializa astfel încât să ne aducă bucurie.

Nodurile Lunare sunt puncte virtuale care potențează puterea de exprimare a axei zodiilor și a caselor pe care le tranzitează. Astrologii moderni tind să considere că Nodul Sud este cel care ar trebui părăsit, fiindcă este epuizat, pentru a ne îndrepta către punctul opus, Nodul Nord. Ceea ce uităm, deși este în fața noastră, e faptul că acestea sunt întotdeauna pe o axă, în opoziție, deci nu pot exista unul fără celălalt. Personal, văd mai degrabă o nevoie de echilibrare a celor două puncte, fără să aibă o conotație pozitivă sau negativă.

2018 a pus un accent mai mare pe zodia în care se află Nodul Sud ( Vărsător), decât pe Nodul Nord. A fost conjunct cu Marte retrograd și Luna Neagră, iar evenimentele care au decurs sunt încă în memoria proaspătă.

Anii 2019 și jumătatea lui 2020 nu fac excepție. Nodul Sud în Capricorn va fi cel care va da tonul cântărilor astrale, pentru că în această zodie se află deja Saturn( guvernatorul) și Pluton.

Societatea actuală ne obligă să mergem pe repede înainte și să nu ne alocăm suficient timp pentru a ne gândi la viața noastră, pentru a ne simți și pentru a procesa. Evenimentele pe care le trăim rămân undeva nedigerate și din ce în ce mai greu de cărat. Faptul că Nodul Sud capătă aproape 3 ani un loc important în lista tranzitelor, fie că se află în Vărsător sau Capricorn, ne va pune în contextul în care fiecare amintire, vie sau uitată, va fi disecată în cel mai amănunțit chip cu putință pentru a o înțelege și a o integra în viața noastră.

Indiferent de cât de trepidantă e succesiunea evenimentelor, mergem înfrânat  și parcă de-andăratelea. Această impresie nu este una falsă, ci modul natural de exprimare a posibilităților pe care astrele ni le oferă. Este un proces necesar pentru a ajunge la un echilibru emoțional ( Nodul Nord în Rac) și la o fundație solidă.

Atunci când Nodurile Lunare tranzitează semnele Luminariilor ( Leu și Rac), suntem puși să ne privim în oglindă, atât la exterior cât și la interior. Sunt momente intense, iar evitarea nu face decât să ne îngreuneze viața. Că ești laș ori viteaz, trebuie să-ți asumi. Mincinos sau spui adevărul? De multe ori avem despre noi o imagine distorsionată, influențată de părerea altora, pictată într-un context social și prea puțin personal. Ca să fim, mai întâi demonstrăm.

Nodul Sud în Capricorn ne atrage atenția că facem prea mult pentru a corespunde unor standarde impuse, uitând de ale noastre. Căutăm să adunăm premii, realizări, laude, să facem impresie, fără să ne cunoaștem motivațiile reale. Autoritatea ne suprimă capacitatea de exprimare emoțională, fiindcă în fața acesteia facem plecăciuni pentru a fi acceptați. Vom resimți din ce în ce mai mult dezechilibrul dintre viața privată și cea profesională ( socială), care va deveni o temă de interes major inclusiv în canalele media. Ne petrecem cea mai mare parte a timpului alături de colegi în detrimentul familiei. Nodul Nord în Rac pune un accent deosebit pe aceasta din urmă, ne îndeamnă să ne regăsim alături de cei dragi și neglijați.

Nodul Nord în Rac mai înseamnă și atenție acordată mesajelor care vin din subconștient, acolo unde depozităm amintiri, frici, slăbiciuni, bucurii sau neplăceri. Pentru că nu mai obișnuim să le alocăm timp, pentru că suntem prea epuizați de stresul cotidian, acestea se coalizează să iasă la manifestare, și nu întotdeauna într-un mod plăcut. A le ignora sau amâna nu mai reprezintă o soluție, riscul de destabilizare interioară este prezent chiar și la cei mai puternici oameni. Cine sunt aceștia? Personaje de basm contemporan, care se străduie să țină pasul cu schimbările ( de cele mai multe ori nu le aparțin), care fug de problemele personale și cred că se transformă în semizei neimpresionabili, capabili să înfrunte orice provocare. Cea mai mare însă, conștientizarea nevoilor subtile ale sufletului, este evitată cu mare grație. Nodul Nord în Rac și eclipsele care se vor forma în această zodie ne vor conecta cu sinele și cu originile ( familia, momente importante și definitorii din formarea noastră, amintiri ).

Nu vă refuzați oportunitatea de a înfrunta părțile mai puțin explorate, pentru că tocmai acestea se pot dovedi comori veritabile. Când procesul se va încheia, stima de sine și încrederea vor crește considerabil.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

One thought on “Nodul Nord in Rac – existi deci simti

  1. Nodul nord la nastere este in rac in casa 12.si acum se intoarce in acelasi loc a 3 a oara .Sa l ai acest nod in casa 12 nu este usor dar leg cu Divinitatea este f puternica si este manifestată prin vise premonitorii.Multumesc ptr articol.Cu stimă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.