Neptun în careu cu Nodurile Lunare – inspiră, respiră

Neptun în careu cu Nodurile Lunare – inspiră, respiră

Inspirația divină se împrăștie precum fluturii viu colorați care se grăbesc să zboare din borcan către libertate și manifestare. Sunt superb colorați, încântă ochiul și bucură spiritul, dar se răspândesc aparent fără o direcție. Fiecare în parte își găsește drumul și menirea, fiindcă știe instinctiv unde îi este locul.

Neptun nu ține cont de bariere, timp, cutume. Nu se va conține într-un recipient anume, fiindcă fluiditatea sa îl face să existe oriunde și oricum. Nu poate fi direcționat, ci urmat cu inima și intuiția. A SIMȚI este verbul său, fiindcă sublimul este creația pură și autentică a divinului în manifestare.

Careul Nodurilor Lunare ( NN Gemeni, NS Săgetător) cu Neptun, activ între 17 decembrie și 21 ianuarie, este derutant și aparent în contradicție cu mesajul primit de la celelalte tranzite ( decizii, motivații ferme, găsirea unor puncte de sprijin), despre care voi vorbi separat. Dar oare putem lua decizii fără inspirație? Fără a ne consulta intuiția? Fără a vorbi cu sinele despre dorințele profunde și nerostite? Cu toate că este și iluzie, miraj, ceață deasă, tatonări și încercări, Neptun este tridentul care sparge barierele convenționalului și materialului pentru a atinge esența. Tridentul său este uniunea spiritului cu mintea și corpul. Fără o imagine ideală nu ai motivația să pornești la drum, să încerci. Dacă te observi numai la ceea ce se vede, ratezi ceea ce e dincolo de aparențe. Suferința pe care o cară cu sine iluziile, dezamăgirea așteptărilor neîmplinite conduc către învățare, înțelepciune, decantarea adevărului interior de goana nebună dupa ceea ce ni se spune că trebuie.

Careul lui Neptun cu Nodurile Lunare ne pun în fața acestor trăiri, derulându-le ca pe un film regizat după nevoile fiecăruia. Dar presupune și o alegere, o triere a ceea ce ne aparține și ne definește. Rămânem agățați de ceea ce a fost, nu ne-a împlinit, sau căutăm o direcție nouă, pe care să o construim de la zero? Avem curajul să ne convingem mintea că nu tot ce-am învățat până acum este adevărul suprem? Că pot exista și alte variante, alte povești?

Dacă nu știi încotro să o iei, ți se pare că soluțiile s-au epuizat, este posibil să ai dreptate. Nu încerca să-ți faci planuri, fiindcă acestea se vor topi ca gheața pe timp de vară. Te grăbești? Este un moment tare inoportun să dai impetuos din picior și să comanzi, fiindcă direcțiile se aliniază din mers. Important este ca în această perioadă să-ți descoperi calitățile, dorințele și sursele de inspirație care te motivează și te fac fericit/ă. Lumea care vine este încă la stadiul amorf, în care orice este posibil.

Care sunt trăirile pe care le experimentezi în această perioadă? Aștept răspunsul tau în comentarii, fiindcă cu siguranță sunt interesante.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.