Mercur retrograd în Capricorn

Mercur retrograd în Capricorn

Mai facem ceva în această perioadă ( 29 decembrie – 18 ianuarie) sau ne uităm în sus cu speranță, așteptând să treacă?

Soarele va răsări tot de la est la vest, avem aceleași necesități. Deci tot înainte. Dar nu oricum.

Mercur retrograd e momentul de reevaluare, când ne uităm un pic în spate să facem mică recapitulare înainte de a lua decizii definitive. De asemenea, e momentul în care în sfârșit se materializează ceea ce ne-am dorit demult sau la care am lucrat efectiv în trecut.

Într-adevăr, nu vă aruncați asupra unei idei noi ca și cum ar fi soluția salvatoare sau Sf. Graal. Necesită atenție, reconfigurare, adaptare. Sub Mercur retrograd, oamenii își schimbă opiniile, viziunile, opțiunile, de aceea un plan inițial nu are cum să funcționeze fără ajustare. Depindem de alții, vrem, nu vrem.

Ce face Mercur retrograd în Capricorn? Începe retrogradarea pe 29 decembrie, în conjuncție cu Venus. Mercur în Capricorn își stăpânește cuvintele precum vizitiul caii, este atent la modul și forma în care transmite informația ( fiind conjunct cu Venus). Dar când îi scapă controlul la nervi sau din cauză că este tulburat de inconstanță și neclaritate, devine autoritar și cere socoteală. Din 29 decembrie până pe 13 ianuarie, atât Marte cât și Mercur vor fi în mișcare retrogradă ( si în recepție mutuală mixtă – Marte este în domiciliul lui Mercur și Mercur în exaltarea lui Marte). Gesturile celorlalți ne pun pe gânduri, nu avem încredere nici în oameni și nici în intențiile lor, deliberat ni se ascund detalii importante, așadar Mercur va face tot posibilul să cerceteze pentru a găsi logica. Este un efort mental deosebit care obosește și ne pune pe modul așteptare, cu toate că celelalte aspecte astrale ne vor activi. Aceste influențe aparent contradictorii există pentru a ne putea centra mai mult pe nevoile noastre, cu riscul de a fi egoiști. Să ne decidem pentru noi, pentru binele nostru, și nu în funcție de “cum bate vântul” și promisiunile altora.

Mercur direct și retrograd în Capricorn are o mare calitate: își vede de treabă, indiferent de contextul exterior, de negativitate sau de orice ar putea să ne oprească din drumul ales inițial. Mercur în Capricorn nu tolerează scuze și lipsa de claritate, insistă până primește exact acele lămuriri de care are nevoie.

Mercur retrograd în 2022-2023 este binevenit într-o perioadă în care ceața începe să se ridice și suntem nevoiți să luăm decizii. Mai bine măsurăm de mai multe ori înainte de a tăia, fiindcă această ultimă acțiune e finalul.

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.