Mercur in Rac – Vorbeste cu suflet

Mercur in Rac – Vorbeste cu suflet

Mercur în Rac este povestitorul perfect al vieții petrecute dincolo de ceea ce este evident, de ceea ce arătăm la exterior din diverse considerente. Mercur în Rac ne va derula filmul emoțiilor strâns ținute sub control, a ceea ce nu s-a manifestat la timp, a amintirilor demult uitate. Apa reprezentată de zodia Rac este apa primordială în care am locuit în primele momente de viață, care adună suma trăirilor și o distribuie atunci când momentul oportun apare.

Mercur nu doar tranzitează acest segment de zodiac, dar și retrogradează, din 19 iunie până în 13 iulie. Este unul comod? Nu, fiindcă aspectul cel mai important pe care îl va face va fi careul cu Marte din Berbec ( de 2 ori, odată retrograd și a doua oară direct).

Care va fi influența lui Mercur în Rac în contextul actual?

-Ne va reaminti cine suntem, cu bune și cu rele. (Re)apar frustrări aparent rezolvate, regrete, dorințe neîmplinite, cu atât mai mult cu cât și Venus este retrogradă. Am ratat ocazii? Ne-am dori să schimbăm trecutul? Mult mai important este să ne concentrăm în momentul prezent pe o echilibrare interioară și să ne punem de acord cu ceea/cine suntem. Să nu neglijăm rezultatele pozitive obținute anterior, să nu ne diminuăm realizările, să avem încredere în potențialul de care dispunem.

-Suntem puși față-n față cu ceea ce ne leagă sau ne dezleagă, în funcție de harta natală, de anumite atașamente, promisiuni, de angajamente pe care le avem în primul rând față de noi, dar și față de ceilalți. Dacă nu ne-am îndeplinit anumite obligații, ni se reamintește zgomotos de acestea, prin careul cu Marte din Berbec. Dacă a venit momentul să ne debarasăm de obiceiuri, de atașamente, să o facem chiar și atunci când ne este foarte dificil, chiar dacă ne accentuează latura conflictuală, aducând neplăceri în plan personal.

-Una din lecțiile tranzitului lui Mercur în Rac este cea a ipocriziei. Nu ne mai putem ascunde în spatele cuvintelor, intențiile devin evidente. Supuși presiunii, spunem fără să vrem ceea ce gândim, intrând în contradicție cu afirmații anterioare. În acest moment, mulți dintre noi sunt confuzi și nu pot avea o imagine clară a viitorului apropiat. Mercur retrograd în care cu Marte etalează nervos ceea ce gândim, ceea ce ne-am dori să se întâmple, o potențială direcție viitoare de explorat. Însă planificarea în acest moment nu este una de cea mai bună calitate ori realistă, ci bazată pe subiectivism și lipsă de pragmatism.

-Ne trezește amintiri neplăcute la care vom reacționa nervos, necontrolat, proiectând frustrările asupra celorlalți, provocând  certuri, neînțelegeri. Cele mai sensibile zile sunt cele între 8 și 10 iulie, și intervalul 24/29 iulie, când se activează careurile Mercur Marte. Avem senzația că ne lipsesc libertatea, independența, că suntem constrânși. Poate că este așa, dar acestea din urmă sunt lanțuri pe care le putem slăbi și înfrânge dacă înțelegem cu adevărat ce ne ține pe loc. Poate teama, poate nevoia de siguranță?

Mercur în Rac se va confrunta pe final de tranzit ( din 30 iulie până pe 5 august)  cu Jupiter, Pluto și Saturn. Vom obține în cele din urmă claritate, răspunsurile de care avem nevoie, o finalitate acolo unde este necesară.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.