Mercur in Rac – poveste fara final

Mercur in Rac – poveste fara final

Mercur in Rac are cel putin 2 puncte forte: memoria si persuasiunea.
Memoria lui Mercur in Rac este una afectiva, emotionala, care se declanseaza in momentul in care un stimul exterior atinge un punct sensibil. Nu isi aminteste neaparat cum s-a petrecut, ci ceea ce a simtit in acele momente. Este foarte puternica si duce catre celalalt punct forte – persuasiunea.
Atunci cand exprimi ceea ce simti, cuvintele sunt veridice si continutul autentic. Acesta este secretul lui Mercur in Rac. Stie sa povesteasca si sa transmita la nivel profund o informatie/un fapt petrecut in trecut intr-o maniera in care te transporta cu gandul in alta lume. Si te cucereste, te captiveaza, te convinge.
Mercur e un farsor al cuvintelor. In Rac e si al sentimentelor. Astfel ajungem si la capacitatea de manipulare eleganta prin faptul ca intra in rezonanta cu temerile, sensibilitatile si bucuriile celorlalti.
Mercur in Rac va intra in coliziune cu Saturn, Pluto si Nodurile Lunare.

Prefer sa nu vorbesc separat despre aceste aspecte, ci impreuna, fiindca efectul este combinat.
-uitarea va parea o binecuvantare, fiindca Mercur in opozitie cu Saturn, Pluto si NS va scoate la lumina amintiri vechi, inclusiv din copilarie, legate de trairi intense care ne au marcat existenta. Fie placute, fie dureroase, acestea se reintorc sub forma de test al iertarii si al integrarii constiente in viata personala.
-daca aveai impresia ca esti o persoana toleranta, mai gandeste-te. Răscolirea enervanta prin tiparele de gandire intepenite ne arata unde suntem inflexibili, nu ne adaptam si nu vrem sa invatam. La randul nostru putem cădea victime ale ideilor preconcepute, ale lipsei de toleranta si intelegere.
-neincrederea este o stare foarte prezenta, toata lumea verifica si cerceteaza pana aproape de paranoia. Teama de greseala este o presiune psihica, iar efectul este tocmai invers.
-este indicat sa incercam constient sa adresam celorlalti cuvinte frumoase, sau macar neutre, chiar si atunci cand furia urca pana-n creier. Toata lumea fiind sensibilizata de acest tranzit, fiecare propozitie este rastalmacita si capata intelesuri dincolo de borna stabilita de emitator. Mesajele sunt tulburate de perceptia subiectiva si de amintirile rascolite. Fiecare isi va manifesta frustrarile in maniera proprie, va deranja si enerva, producandu-se un val-tsunami greu de oprit.
Cu Mercur in Rac, chiar daca nu suntem linistiti la minte, putem sa stabilim ori sa reluam legaturi intr-o maniera sincera si autentica, sa evaluam atitudini si comportamente din trecut. Relatia cu familia este prioritara, comunicarea cu cei apropiati devine mai profunda, dincolo de cuvinte.
In iulie, Mercur va fi retrograd in Rac pornind din zodia Leu, asadar este indicat sa pastram un program estival flexibil si sa fim atenti la promisiunile pe care le facem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.