Mercur în Rac – cui nu-i plac poveștile?

Mercur în Rac – cui nu-i plac poveștile?

Ziua de 5 iulie se anunță cu schimbări semnificative la nivel de motivație, gândire, acțiune, simț practic, stare de spirit.

Nu doar Marte, energia și planeta acțiunii schimbă poziția ( despre care am vorbit în postarea anterioară), dar și Mercur intră într-o zodie extrem de feminina – Rac.

Mercur în Rac adoră poveștile, conexiunea emoțională prin discuții, în special cu persoane dragi, cu care avem ce împărtăși. Capacitatea de a integra conștient stări de spirit care nu-și găsesc neapărat o explicație plauzibilă este marele dar al lui Mercur în Rac, fiindcă înțelege la nivel profund că nu orice se poate măsura după standarde, ci fiecare are propriile sale repere. Mercur în Rac simte unicitatea din fiecare și o respectă, dar nu va accepta încălcarea spațiului personal, idei cu care nu este de acord din principiu ( să fie obligat să ia anumite poziții, atitudini), atacuri “sub centură”, care lovesc puncte sensibile.

Aceasta din urmă va fi o provocare, mai ales momentul conjuncției cu Luna Neagră ( zile mai delicate – 8, 9, 10, iulie). Mercur în Rac este sensibil la suferințele semenilor, atent la nevoile lor, la starea de spirit. Dar devine feroce în momentul în care este pus sub presiune, contestat, jicnit, minimizat.

Mercur în conjuncție cu Luna Neagră în Rac trezește furii adânci, vechi, sensibilități ( fie moștenite, fie din familie). Luna Neagră apasă punctele slabe, enervându-l pe Mercur care va scoate cuvinte grele, de mare impact, pentru a se apăra. Aceste zile sunt delicate în relațiile interumane, fiindcă vom răspunde tăios prin cuvinte, rănind mai mult decât ne putem da seama.

Adăugăm și careul cu Jupiter, care “explodează” orice idee, senzație sau bănuială că suntem desconsiderați, neapreciați ori că ni se face o nedreptate.

O altă fațetă a conjuncției Lună Neagră Mercur este că descoperă intenții ascunse, minciuni, nepotriviri, manipulări care se vor a fi țesute cu finețe pentru a induce în eroare. Cei care au planete în zodii de apă (Rac, Scorpion, Pești) se vor apăra printr-un recul care pare absurd pentru restul, dar acești nativi nu se pot sustrage de la ceea ce vocea interioară le transmite.

Mercur în Rac este subiectiv și judecă din prisma experienței personale. Perceput îndărătnic și lipsit de flexibilitate, de fapt încearcă mai întâi să se convingă pe sine înainte să adere sau să accepte o idee nouă. Există un precedent? O dovadă? Cu Mercur în Rac nu ne aruncăm să înghițim orice informație, ci din contră, mai întâi căutăm fisurile.

Mercur este discret și nu dezvăluie multe despre sine, despre ceea ce gândește în sinea sa. Are o lume interioară bogată, imaginație, dar prea puțin iese la lumină.

Pe perioada lui Mercur în Rac, este mai greu să-i convingem pe ceilalți, iar dacă avem nevoie, să apelăm la comparații, să compunem povestea și firul narativ cu care cel din fața noastră să rezoneze. E o provocare să-i facem pe ceilalți să vorbească, sa ne împărtășească ceea ce gândesc, doar daca ne sunt foarte apropiați.

Aspecte principale:

-careul cu Jupiter ( 7/8/9/10 iulie). Suntem preocupați să “dăm bine”, să fim remarcați, dar nu oricum, cu pentru calitățile pe care le punem la treabă. Este un aspect care favorizează cultivarea intelectuala, schimbul de experiență, obținerea de informații. Ceea ce ține de depunere, întocmire documente este de asemenea susținut de acest aspect, cu mențiunea că este important să fim atenți la detalii aparent mărunte.

Finalul de tranzit este mai activ pentru Mercur, fiindcă avem simultan o conjuncție cu Soare și un trigon cu Neptun (15-18 iulie). Sunt zile în care ne grăbim să tragem concluzii bazându-ne pe o paletă redusă de experiențe, informații sau pe o expertiză superficială, crezând mai mult în magia promisiunii decât în ceea ce se vede de fapt.

Aspectul final este cu Pluto, care îl presează pe Mercur să fie mai concentrat, mai atent și mai minuțios. Cu acest tranzit suntem invitați la revizuirea atitudinilor inflexibile și să găsim ceea ce se află de fapt în spatele acestora. Mercur în opoziție cu Pluto are o capacitate de analiză în detaliu, spirit fin de observație, dar și o teamă nejustificată de trădare, eșec, abandon. Finalul de tranzit al lui Mercur prin Rac este provocator pentru gândirea obiectivă, de aceea este indicat să nu ne grăbim cu reacțiile, pentru că ar putea fi lipsite de un fundament solid.

Mercur în Rac poate fi și creativ, cu o imaginație bogată, pe care o folosește în a se adapta la situații delicate și/sau care presupune o interacțiune umană diversa, fiindcă înțelege nevoile subtile ale celorlalți.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.