Mercur in mers direct in Rac

Mercur in mers direct in Rac

9Duminică, 12 iulie, Mercur este staționar în Rac, ca apoi să pornească voios în mers direct. Odată cu acest eveniment astral, ne putem bucura mai mult de puterea de judecată și concentrare, de o perspectivă fresh a ceea ce ne înconjoară. Ce ar trebui să urmărim:

-cei care în perioada de retrogradare au avut neînțelegeri, încurcături, amânări, o comunicare defectuoasă cu semenii, au șansa începând de duminică să remedieze situațiile tensionate. Se clarifică multe informații, termeni contractuali, decizii și perspective. Apar răspunsuri care au întârziat, se concretizează acțiuni amânate fie conștient, fie din cauze externe.

-capacitatea de a gândi și de a procesa informațiile se îmbunătățește. Cei care au experimentat impact emoțional negativ la aflarea unor vești/informații, reușesc să treacă cu bine peste acest impas interior și se vor replia corespunzător.

Relația tensionată dintre Marte și Mercur continuă, așadar este indicat să vedem în ce termeni vom face ori primim clarificările de care avem nevoie, ce și cum pretindem. Comunicarea va avea o puternică tentă conflictuală mai ales între 24 și 28 iulie, când va fi activ careul Marte Mercur.

Pe 30 iulie avem 2 aspecte interesante ale lui Mercur: perfectarea trigonului cu Neptun și a opoziției cu Jupiter. Este un aspect foarte bun pentru cei care lucrează în domenii artisitice, în comunicare sau acolo unde este nevoie de o prezență intelectuală rafinată. Putem să profităm de zilele de dinainte și după această dată pentru a căuta și solicita informații, fiindcă avem șansa de a găsi calitate. Este bine să ne notăm ideile, fiindcă se pot dovedi inovative și curajoase, cu un mare potențial de materializare și fructificare pe viitor.

Din 1 augut, pe Mercur îl așteaptă un comitet de primire foarte dur: va face opoziție cu Pluto și Saturn. De-abia acum obținem claritatea finală cu privire la ceea ce putem face, ceea ce ne este permis ori nu, cu privire la evoluția relațiilor apropiate și mai ales de familie. Uneori avem impresia că suntem tratați cu răceală, că ideile noastre nu sunt apreciate la adevărata valoare și nici exploatate corespunzător. Într-o atmosferă în care Marte se pregătește să retrogradeze, este mai cuminte să păstrăm intențiile pentru o perioadă ulterioară și să primim refuzurile fără părere de rău, fără resentimente.

Comunicarea cu familia poate fi deficitară la început de august, fiindcă amintiri mai puțin plăcute, vorbe usturătoare, atitudini nepotrivite, încep să iasă la suprafață și provoacă discuții contradictorii, reproșuri, revărsare de nemulțumiri în cascadă. Este bine să ne eliberăm de negativismul acumulat, să spunem ce ne doare, dar într-o formă cât mai puțin inflamată. Opoziția Mercur Pluto va scoate la lumină secrete vechi, de familie, ori poate amintiri vechi despre rude îndepărtate. Este un început de august în care conexiunea cu familia este necesară, dar nu în toate cazurile plăcută.

Mercur în Rac a avut un traseu mai lung, atingând două direcții: comunicarea cu interiorul nostru și relația cu familia. Dacă au fost elemente care au tulburat aceste domenii, gândiți-vă pe tranzitul lui Mercur direct cum le puteți rezolva.

4 thoughts on “Mercur in mers direct in Rac

  1. Interesant. Eu comunic cu mine parca mai putin decat in mod normal, insa nu gasesc anumite raspunsuri…nu fac mici pasi catre ceea ce imi doresc…o fi o problema cu astrele? Sau doar eu sunt cea care trebuie sa termine de asteptat si sa se apuce de treaba?!

  2. Interesant. Eu nu stiu cum erau aliniate planetele cand m-am nascut. Ar trebui sa caut. Poate gasesc la tine pe blog ceva informatii prnteu scorpioni.

  3. Nu prea credeam în Astrologie, dar când Mercur este retrograd …sunt mereu agitata…
    Eu sunt zodia Leu…
    Chiar foarte interesante informații
    Pupici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: