Mercur in Leu, Jupiter in Varsator – căutând ce e drept, pierdem ce e important

Mercur in Leu, Jupiter in Varsator – căutând ce e drept, pierdem ce e important

Din 28 iulie, două schimbări majore se remarcă pe cer: Jupiter se va întoarce în Vărsător iar Mercur va intra în Leu. În ziua următoare, Marte va intra în Fecioară.

Aceste tranzite au un mare potențial de rupere a ritmului obișnuit fiindcă ne vom adapta la un alt model de acțiune, gândire și integrare a experiențelor cu care ne întâlnim.

Mercur în Leu devine mai vocal și exprimă cu forță ceea ce gândește, își dorește și țintește. Devine inflexibil, refuză să facă concesii și să cadă la pace dacă este convins că dreptatea îi aparține.

Jupiter se întoarce să aducă într-o formă definitivă acțiunile pe care le-am demarat la începutul anului sau să încheie situații generate în acel interval.

Este de remarcat că cele două planete asociate cu gândirea, cu procesarea informațiilor, cu principiile și reperele în viață vor fi din 28 iulie în semne fixe. Această zi este una a încleștărilor pe poziții și a încăpățânării, a refuzului de a accepta alternative. Nu este indicată pentru negocieri, stabilire de noi contacte ori relaționare cu cei cu care lucrăm sau ne sunt șefi ( decât strictul necesar), discuții sau dezbateri, fiindcă aceasta este și ultima zi a lui Marte în Leu care va fi în opoziție cu Jupiter pe gradele 29 Leu respectiv Vărsător. Acest aspect vrea să demonstreze, să se remarce, să se expună pentru a atrage atenția. Nu vă lăsați intimidați, impresionați, fiindcă flacăra de moment se va stinge. Cei care vin înspre noi o fac fără a respecta limitele personale, dau buzna pentru a ne învăța ( Jupiter) cum să ne facem treaba ( Marte). Astfel de atitudini deranjează și vor avea reacții pe măsură.

Voi puncta în cele ce urmează influența lui Mercur în Leu. Această zodie de foc fixă decupează mult din natura flexibilă a lui Mercur, fără a-i șterge curiozitatea ori disponibilitatea pentru comunicare. Se remarcă prin sinceritate, exprimare directă, respectând pe cât posibil sentimentele interlocutorului. Ne ajută să ne canalizăm gândirea direct la țintă, fără ocolișuri inutile. Răspune prompt provocărior, fiind foarte încântat de cele de natură intelectuală. De aceea, ar fi indicat să vă alocați un timp pentru a citi ori a vă informa într-un domeniu pe care îl considerați interesant. În prima parte a tranzitului său, Mercur va fi dominat de Soare ( ars), având ca potențiale manifestări un orgoliu mai mare în comunicare, un orgoliu chiar și intelectual, considerându-ne deținătorii unici ai adevărului în forma fi pe care o avem în cap. Comunicarea poate fi ușor haotică, vor deficiențe în ascultare, în urmarea sfaturior și instrucțiunilor. Putem omite detalii importante ori să le vedem sub o altă formă. Din 2 august se va activa opoziția cu Saturn, iar din 3 careuul cu Uranus,creând substianțiale conflicte de opinii, blocaje în comunicare și în negocieri, lipsă de încredere, situații surprinzătoare venite din partea unor persoane la care nu ne așteptam. În intervalul 2/4 august suntem împinși să găsim alternative, soluții diferite la probleme mai vechi care se repetă în forme diferite. Cu toate că sunt zile dificile, vom descoperi un potențial nebănuit de forță mentală, stimulând capacitatea de a găsi soluții rapide și eficiente în situații limită.

Mercur în Leu își va încheia glorios călătoria prin Leu cu o opoziție la Jupiter pe 10 august, iar în următoarea zi va intra în Fecioară. Vom face o recapitulare a evenimentelor și vom trage concluzii valoroase, cu mare impact în tiparele de gândire din care se vor desprinde rotițele ruginite, îmbunătățind mecanismele deja existente.

Mercur și Jupiter în semne fixe este o cursă a cui cedează primul. Ne vom înfige în atitudini și gândiri extreme, radicale, de tipul alb/negru. Vom refuza, tăia, elimina și ne vom redefini normele după care ne conducem viața, vom lustrui și netezi principiile pe care uitasem că le avem. Curățăm filtrele de poluarea informației inutile, însă este indicat să nu ne izolăm în propria bulă, chiar dacă ce este în afară nu corespunde cu ceea ce gândim. Marea provocare: să acceptăm că există și alte păreri, chiar și când acestea nu ni se par suficient de convingătoare ori documentate corespunzător. Ingredientul Uranus se va arăta că până la urmă orice este posibil, în funcție de cum „rotim” situația.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.