Marte in Taur

Marte in Taur

 

Intrarea lui Marte în Taur pe 7 ianuarie schimbă percepția asupra modului în care decidem să acționăm și să căutăm resursele interioare.

Calitățile naturale ale lui Marte: impulsivitate, implicare, energie, motivare, spirit belicos, vor cunoaște un alt mod de exprimare, modelat de influența zodiei Taur și de aspectele numeroase pe care le va face cu celelalte planete în tranzit.

Marte în Taur va căuta să stabilească coordonate de acțiune cât mai eficiente pentru scopuri precise, astfel încât resursele personale să fie valorificate la maxim. Marte în Taur detestă pierderile materiale și lipsa unui plan bine stabilit, așadar impulsivitatea naturală se va transforma în inițiative care sunt mai întâi analizate și ulterior puse în practică. Vom fi capabili să ne dozăm mai eficient energia, să ne canalizăm pe ceea ce este important. De această dată însă, relațiile pe care le va stabili cu celelalte planete vor veni cu situații noi, neașteptate, care necesită un mare efort de adaptare.

Pe 8 ianuarie, Marte va primi o susținere importantă din partea lui Venus, care va intra în zodia Capricorn. Va fi o recepție mutuală mixtă între cele două planete ( Marte în domiciliul lui Venus, Venus în exaltarea lui Marte). Ce înseamnă: că Marte va fi mai bine instruit în a aborda energia venusiană, adaptând cu succes calitățile ambelor părți în manifestare.

  •                  Primul conflict va fi careul cu Saturn perfectat pe 12 ianuarie. Este un aspect care vine cu o greutate, uneori fizică, în desfășurarea activităților de rutină. Cere multă atenție, migală și totul să fie executat corect. Careul Marte Saturn pe semne fixe nu acceptă abateri, scurtături, compromisuri. Este foarte important ca până pe 4 martie, când Marte va părăsi zodia Taur, să nu fiți tentați să apelați la măsuri provizorii, de urgență, care încalcă reguli, fiindcă vor fi consecințe ulterioare neplăcute. Careul Saturn Marte înseamnă efort, dedicare, să muncești pentru tot ceea ce obții, să-ți găsești motivațiile reale care te fac să miști și munții din loc pentru ele. Indiferent de obstacole, cei care rămân fideli drumului ales vor fi recompensați ulterior, însă atenție, stabilitatea nu înseamnă stagnare, aceasta fiind o capcană a zodiilor fixe din care ieșim cu greu.
  •                   Pe 21 ianuarie Marte va intra în conflict cu Jupiter, având careu activ mai bine de o săptămână. În ziua precedentă,  pe 21, Marte  perfectează conjuncția cu Uranus.  Această combinație este explozivă, plină de adrenalină și de evenimente care pot să devină extrem de neplăcute fără un control conștient din partea noastră. La nivel global, este o perioadă foarte sensibilă, în care se pot produce accidente sau fenomene naturale cauzate de poluare ( sau orice înseamnă intervenție umană necontrolată). La nivel personal, este o combinație care agită, neliniștește, predispune la decizii bruște și radicale, care au scopul de a ne smulge din locul și situația actuale, dintr-o stare de inerție, pentru a avea curajul ( benevol sau de nevoie) de a străbate un drum încă neconstruit, plin de provocări și dificultăți. Până la final de ianuarie se resimte de asemenea careul lui Neptun cu Nodurile Lunare, de aici și indecizia, imposibilitatea de a vedea clar direcția în care vrem să mergem și să facem un plan concret, care să descrie fiecare etapă în parte. Suntem un pic în bătaia vântului și a stelelor, fiindcă ceea ce se construiește acum, prin efort colectiv, este încă la nivel de fundație, deci foarte dificil de preconizat imaginea finală.

Jupiter și Uranus îl presează pe Marte să ia decizii radicale, să facă mișcări nechibzuite, doar să facă ceva. Va fi un fel de nebunie colectivă în care fiecare individ va căuta o cale de a se manifesta în felul unic, de a-și face auzită vocea. Cele trei planete va reuni pe unii prin afinități la nivel de gândire, ideologic, de speranțe,  mod de acțiune, și îi va separa pe cei care sunt divergenți. Aceasta este doar o etapă prin care oamenii simt nevoia să se unească pentru alte motive decât cele avute anterior, să facă o schimbare în cercul de relații, care reflecte în mod real intențiile, modul de gândire și acțiune.

Aceste aspecte vor activa dispute puternice pe toate planurile, fiecare parte fiind fermă pe poziție și deloc dispusă să cedeze. Cei care vor aluneca în astfel de situații își vor asuma poziția cu tărie, dar vor resimți la rândul lor influența părții adverse care va fi în egală măsură inflexibilă. Jupiter și Uranus vor creea o situație haotică și aparent fără o ieșire, fără o rezolvare care să mulțumească pe cineva.

Încă o dată va fi important ca fiecare să-și regăsească motivațiile pentru care luptă și scopurile pe care vrea să le atingă. Va fi o călire a voinței pe care deseori o neglijăm în vârtejul evenimentelor pe care le trăim.

Marte este puternic scuturat în zodia Taur de o mulțime de careuri puternice care ne pun în situația de a acționa de nevoie și ne contrează inițiativele personale ori de grup. Este un test al rezistenței și eficienției, pe care îl trec

  •                       Pe 28 ianuarie, Marte și Luna Neagră vor fi în conjuncție în Taur. Teama de eșec, de pierderea unei stabilități fragile vor fi motive de îngrijorare și de gesturi haotice, rapid reglate de careul lui Marte cu Soarele. Dacă Luna Neagră activează temerile, Soarele vine cu lumina care ne ajută să vedem dincolo de întuneric. Marte în careu cu Soare este un război al orgoliilor, ambii în poziții deficitare ( detriment), dar care ascut ambițiile și întăresc motivațiile personale.

Din 1 februarie, Venus, dispozitoarea lui Marte, se va muta în Vărsător, astfel că Marte își va pierde o susținătoare. Cele două planete vor fi în careu pe 20 feburarie. Vor fi câteva zile în care se accentuază insecuritățile personale ce se vor manifesta printr-o rebeliune de moment,  dorințele contradictorii și  atitudini de sfidare a normelor.

Pe 24 februarie, Marte va fi în trigon cu Pluto, un aspect de mare forță care vine ordoneze și să concentreze resursele personale în scopuri bine definite. Va face o ordine în curtea celor care s-au dispersat în mai multe direcții și au fost inconsecvenți, va aduce beneficii și mici realizări celor care au fost dedicați și perseverenți.

Marte nu are un tranzit ușor, fiind încărcat de o mulțime de aspecte. După o perioadă de retrogradare în Berbec și o mitraliere în Taur, învățăm să ne redefinim scopurile, interesele, modul de acțiune, să ne găsim motivațiile și resursele interioare pentru a depăși obstacolele.

 

Influențe la nivel personal

 

Cei cu Soare sau ascendent în Berbec sunt chemați să demareze proiecte noi, altele decât cele care au fost până acum în aria lor de interes. Nu voința le lipsește, ci răbdarea și dirijarea eficientă a energiei pe care o au din belșug. Vor avea multe ocazii, din care vor trebui să aleagă pe cele demne de fructificat. Până în 4 martie vor fi extrem de agitați, ocupați și trași în toate direcțiile.

Pentru cei cu Soare ori ascendent în Taur, Marte va accelera desfășurarea evenimentelor din viața lor, mai ales la nivel relațional și profesional. Sunt nevoiți să facă față unor divergențe care le bulversează mediul intim prin intruziuni din exterior ( musafiri nepoftiți, sfaturi necerute, certuri și neînțelegeri cu cei apropiați). Sunt nevoiți să facă față unor obligații neașteptate și să-și asume mai mult decât sunt dispuși să ducă.

Gemenii resimt acest tranzit ca pe o presiune mentală căreia nu-i găsesc o finalitate, așa că până la urmă decid să lase lucrurile să se întâmple, fără intervenția lor. Cei care aveau un set de valori extrem de bine delimitat se văd nevoiți să-și schimbe opinii și atitudini, să se adapteze la un mediu pe care încă nu-l înțeleg. Inițiativele sunt momentan doar la stadiu de proiect, de gând, nefiind suficient de cristalizate pentru a le pune în aplicare.

Cei cu Soare/ascendent în Rac devin mai determinați și mai incisivi, reușesc să atragă de partea lor oameni care să-i susțină și alături de care să-și atingă scopurile. Sunt la rândul lor bulversați de o mulțime de schimbări pe care nu le pot controla, însă la care fac eforturi de adaptare. Cei care sunt antreprenori își vor îndrepta atenția către noi orizonturi de dezvoltare și investiții.

Soarele/ascendentul în Leu este provocat să-și reexamineze prioritățile și ce /cât alocă pentru rezolvarea acestora. Apar neînțelegeri în casă, familie, la locul de muncă, fiindcă au nevoie urgentă de schimbarea de mers a vieții lor. Pentru ce anume luptă și alături de cine? Are partenerul de viață aceleași obiective pe termen lung? Există viziuni diferite? Marte va accentua nevoia de reinventare și de repoziționare în raport cu situația actuală din viața privată și profesională.

Cei cu Soare/ascendent în Fecioară se grăbesc să tragă concluzii, fiind de mai mult timp chinuiți de dubii și de o lipsă de claritate care nu le este specifică acestor nativi. Marte va veni cu noi perspective, deschiderea orizonturilor de cunoaștere și de cercetare a unor subiecte care nu le sunt comune. Este o pregătire pentru o perioadă mai intensă care se anunță în primăvara acestui an. La acest moment sunt în stadiul de adunare a informațiilor.

Cei cu Soare/ascendent Balanță se luptă în această perioadă cu reticențe și lipsa unor motivații puternice care să-i determine să facă schimbări în plan personal. Totuși sunt provocați din exterior să iasă la manifestare, să ia o atitudine, să-și facă simțită prezența. Acești nativi nu consideră acest moment ca fiind oportun pentru acțiune, fiind unul al extremelor, în care se cere să alegem ferm o poziție. Totuși, indecizia nu le va face bine.

Nativii cu Soare sau ascendent în Scorpion resimt o presiune puternică venită din partea familiei și a partenerului de viață, care nu sunt de acord cu direcția spre care se îndreaptă în acest moment. De fapt, aceasta nu este clară și îi bulversează pe cei apropiați. Vor fi perioade de conflicte, contraziceri și neînțelegeri, pe care ei înșiși le vor iniția în mare parte.

Nativii cu Soare/ascendent în Săgetător vor experimenta o comunicare defectuoasă, plină de nervi și de contraziceri, în care țin să arate că au dreptate. Vor fi extrem de meticuloși la locul de muncă și în egală măsură solicitați, de unde și nevoia de a tăia scurt orice urmă de abatere de la norme. Timpul devine scurt, fiindcă au foarte multe chestiuni casnice și administrative de rezolvat.

Cei cu Soare/ascendent în Capricorn își reorganizează munca și stabilesc priorități, de data aceasta nu în funcție de nevoi, ci de ceea ce își doresc să facă, neîngrădiți de reguli și presiuni exterioare. Ei sunt maești în a le face față, de această dată însă aleg să facă ei regulile. Își vor explora capacitatea de risc, de a ieși din afara normelor, mai mult pentru a compensa o lungă perioadă de restriști pe care au traversat-o până de curând.

Nativii cu Soare/ascendent în Vărsător devin dintr-o dată centrul atenției și trebuie să „presteze” artistic. Sunt solicitați cu cereri de ajutor din mai multe direcții, ca fiind o sursă de încredere de informare și cu sau fără voia lor, ies la lumină, devin mai căutați și mai prezenți. Într-un fel, le va conveni această oportunitate, fiindcă se confruntă în viața privată cu dispute și neînțelegeri, cu situații care nu le fac viața liniștită.

Cei cu Soare/ascendent în Pești  încep să-și pună ordine în idei și să le exprime cu tărie, clar și uneori agresiv. Au ajuns la concluzii pe care simt să le împărtășească cu alții, să-i convingă, să-i atragă de partea sa. Nu vor putea să evite discuțiile în contradictoriu, certurile, ceea ce le va alimenta și mai mult dorința de a aduce argumente în susținerea argumentației lor. Cei care vorbesc în public se vor face remarcați, dar atenție la tonul și cuvintele folosite, fiindcă pot supăra pe multi.

 

Cum resimțiți acest tranzit? Care sunt evenimentele importante din viața voastră în acest moment? Care este starea interioară? Aștept răspunsurile voastre în comentarii, pentru că împărțind experiențe autentice învățăm mai mult.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.