Marte in Taur – tensiuni de fond in ritm alert

Marte in Taur – tensiuni de fond in ritm alert

 

Ai amânat decizii? Ai așteptat momentul potrivit? Sau doar ai evitat să iei Taurul de coarne?
Marte va intra în Taur pe 5 iulie, unde este în exil, ceea ce înseamnă că nu se poate manifesta în plenitudinea capacităților sale ( inițiativa, curaj, acțiune directă, țintă precisă). În zodia Taur, Marte este deficitar la viteză și mobilizare, are nevoie de timp să se obișnuiască cu orice modificare și caută un teren sigur de acțiune.
Totuși, acest tranzit are anumite caracteristici care nu-l lasă să fie leneș ori nepăsător: întâlnirea cu Uranus. Momentul culminant, când conjuncția celor 2 se va perfecta, va fi 2 august, la care se va adăuga și Nodul Nord.
Posibile direcții conturate pe parcursul acestui tranzit:
-actiuni amânate, care se fac în grabă fiindcă “trebuie”. Din diverse motive, amânăm inevitabilul, așteptând o perioadă mai bună, o stare specială care să ne permită să ne concentrăm corespunzător asupra lucrului pe care îl avem de făcut. Marte în Taur e “împins de la spate” să finalizeze într-un fel sau altul, fie că-i place sau nu. Această tendință se accentuează odată activat careul cu Saturn (5-10 august). Conjuncția cu Uranus va accelera cursul evenimentelor și ne va pune în fața faptului împlinit ( început de august).
-situații conflictuale greu de gestionat pentru că nu se dezvăluie motivele reale.
Fiecare dintre noi are motive ascunse, și nu pentru că intenționează să păcălească, ci pentru a nu da explicații. Marte în Taur, atins de energia electrizantă a lui Uranus, vrea să-și asigure o autonomie cât mai largă, sa nu fie tras la răspundere. Cum însă nu suntem de capul nostru chiar de fiecare dată, apar scântei și senzația că trăim numai cu obligații în spate.
-situații complicate, neprevăzute, care ne dau peste cap echilibrul interior, planurile și
-se accelerează anumite procese sau evenimente pe care le-am fi dorit înghețate, amânate.
Taurul este o zodie care se mișcă încet, dar eficient. Planifică, creează strategii, păstrează, din simplul motiv că nu-i place sa fie surprins de situații neprevăzute și să rămână fără reacție. Ceea ce nu poate rezolva, trece “în rezervă” cu gândul că se va duce la un moment dat din viața sa. Cum însă nimic nu piere, ne vom trezi pe parcursul lui Marte în Taur că acestea ne bat la ușă, cerând socoteală. Ceea nu se încheie acum, se va “târî” în timp de Marte retrograd în Gemeni. Așadar, încercați să nu evitați confruntări /situații de demult, fiindcă au tendința să se lungească nesperat de mult. Multe dintre acestea apar brusc, neanunțate, și vor cântări greu în deciziile pe care le luăm în această vară.
-atentie deosebită la accidente, greșeli care pot duce la situații extrem de neplăcute, dăunătoare corpului fizic. Marte și Uranus sunt “campioni” la neatenție, gesturi bruște, care pot provoca dezastre. Din aceeași gamă, sunt posibile pierderi materiale din lipsa de atenție sau reacție la timp, daune care vin cu nevoia de a repara, de a întreține bunurile noastre, dar și ale altora.
Momentul culminant al conjuncției Marte Uranus este pe 2 august ( conjuncție la grad perfect). Zilele din jurul acestei date sunt deosebit de dificile, deoarece sunt și în conjuncție cu NN, iar Marte este stăpân tradițional al NS.
Impactul poate fi la nivel economic – răsturnări de situații, investiții nepotrivite, care își vor arata efectele, pierderi materiale substanțiale. Marte și Uranus sunt o combinație “explozibilă”, iar istoricul acestora ne-a demonstrat că poate fi add litteram. Ca impact pozitiv – curajul de a ne desprinde de modele vechi, aparent sigure, pentru a deschide uși noi spre explorarea unor resurse materiale destul de rare și/sau neconvenționale.
Problematic devine și careul cu Saturn care se va perfecta câteva zile mai târziu, pe 7 august.
În combinație apare și Nodul Nord , implicând decizii importante care țin de încheierea, clarificarea unor situații vechi, neclare, care atârnă. Suntem puși “la colț” acolo unde am încercat să o luăm pe scurtătura, să evităm îndatoriri sau se le delegăm când nu e cazul. Careul Marte Saturn este deosebit de puternic atunci când vine vorba de motivație și de a merge înainte, indiferent de obstacole. Cu acest aspect, avem ocazia de a “rupe lanțurile” de a ne elibera de trecut (Marte stăpân de Nod Sud), chiar dacă pierdem ceva de care suntem atașați sau devenise obișnuință/comoditate. Apar clarificări acolo unde situațiile, datele probelmei erau neclare.
Marte în Taur nu are în tranzit ușor, ne învață să prețuim ce e al nostru, să ne despărțim acolo unde e cazul și să renunțăm la atașamente bazate pe teama de necunoscut.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.