Marte in Rac – emotii sub presiune

Marte in Rac – emotii sub presiune

Presiunile sociale, obligațiile de familie, nevoile personale, nasc frustrări cotidiene pe care le gestionăm cu mare greutate sau chiar nu reușim să le facem față. Marte în Rac (din 16 mai) va pune bombe amorsate care, la cea mai mică atingere, vor exploda cu un suflu puternic pentru a elibera spațiul personal.
Tranzitul lui Marte in Rac nu este deloc unul confortabil, fiind în exil și în opoziție cu Saturn și Pluton. De asemenea, un alt aspect important va fi conjuncția cu Nodul Nord.
Cine este Marte în Rac?
-este teritorial, se apără de orice amenințare (reală sau posibilă), își ia măsuri de precauție într-o manieră exagerată.
-deși Racul este o zodie care pune accent pe trecut, pe amintiri și tradiție, Marte încearcă aici să anticipeze viitorul, să facă planuri care includ multe măsuri de precauție.
-Marte in Rac are o mare capacitate de proiectare  a gândurilor și intențiilor, atât pozitive cât și negative. Poate influența starea de spirit a celorlalți, de aceea ar fi indicat să nu proiectăm ură, furie, frustrare, deoarece negativismul afectează starea emoțională a noastră și a celorlalți.
-Marte în Rac se inspiră din nevoile sale și ale celor apropiați, făcându-și multe planuri și scenarii. Nesiguranța, teama de eșec, mobilizarea greoaie (așteaptă acceptul, chiar și tacit, al celor apropiați), îl fac să păstreze aceste idei pentru timpuri mai bune și mai favorabile, care de fapt nu vor veni. Marte în Rac este experta pierderea oportunităților de moment, urăște să riște și să aibă încredere în alții.
-Marte în Rac nu știe să facă față presiunilor, termenelor limită, preferând să se retragă.
Ce va face Marte în Rac?
-va întârzia demersuri, răspunsuri, acțiuni cotidiene;
-dificultatea de a face alegeri, pendulând între asumarea riscurilor și pierderea oportunităților;
-se va consulta mai mult cu nevoile reale ale fiecăruia/fiecăreia dintre noi pentru individualizarea acțiunilor (nu mai facem x demers pentru ca îl face toată lumea, ci pentru ca  într-adevăr credem în utilitatea sa);
-revelarea motivațiilor personale, a surselor de inspirație și a modelelor urmate pentru a le judeca dacă sunt sau nu protrivite în contextul actual;
-accentuarea sensibilităților personale, de aceea putem asista la dese accese de furie, de temperament si nervozitate;
Marte în opoziție cu Nodul Sud, Saturn și Pluto va scoate la lumină amintiri vechi ale unor evenimente neplăcute, dureroase, pe care am încercat sa reprimăm. Procesul este dificil, obositor, fiindcă avem de – a face cu emoții brute, neprelucrate, deoarece sunt profund tulburătoare. Este vorba mai ales de evenimente si situații trăite în familie, alături de cei apropiați.
Marte în aspect cu Pluto, Nodul Sud și Saturn reactivează tipare comportamentale vechi, de pe urma cărora am avut de suferit. Odată ce acestea sunt conștientizate, se poate trece la un alt nivel de percepție a intereselor personale.
Ambițiile sunt arme cu două tăișuri:ne pot urca pe culmile succesului, dar pot deveni distructive dacă nu suntem și flexibili, deschiși la sugestii sau alternative. Marte în Rac este greu de convins, face ce știe cel mai bine și ceea ce îi este confortabil.
Este indicat să avem grijă la gesturi născute din furie, indignare, pentru că efectele sunt greu de cuantificat. De asemenea, violența fizică și de limbaj pot fi mai prezente ca oricând.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.