Marte în Fecioară – eforturi bine direcționate

Marte în Fecioară – eforturi bine direcționate

Tranzitul lui Marte prin Fecioară (10 iulie -27 august) este, din punct de vedere astrologic, o ușurare pentru nervii noștri, fiindcă părăsește o zonă de foc, agitată de aspecte tensionate.
Odată ce Marte ajunge pe un alt tărâm, ne mulțumim ca măcar acțiunile noastre să fie mai pragmatice și mai bine consolidate, luând în considerare ceea ce este cu adevărat posibil să realizăm. Mercur și Soarele se vor alătura curând lui Venus în Leu, amplificând nevoia de a fi recunoscut, apreciat, de a întoarce situațiile (în care suntem direct sau indirect implicați, avem un interes) în funcție de propriile dorințe. Acestea din urmă devin tot mai mari și tot mai presante, iar Marte în Fecioară suflecă mânecile și trece la treabă. E harnic, are direcție precisă, eficiență, corectitudine. Este capabil să distribuie mai eficient eforturile și să aibă în prim plan rezultate, nu iluzii.
Încă de la începutul tranzitului, Marte va face un trigon cu Nodul Nord și sextil cu Nodul Sud. Este un moment bun de a evalua realist ce facem mai departe și la ce renunțăm conștient, ca să nu ne încărcăm inutil. Acest aspect ne aduce mai aproape de vocea practică din noi, care cere rezultate, nu doar poleiala strălucită a promisiunilor a ceea ce va fi.
Odată ce face opoziție cu Saturn – perfectat pe 21 iulie, Marte își conștientizează limitările, precum și importanța acestora. Concentrarea energiei pe obiective precise este importantă mai ales într-o perioadă în care suntem debusolați de tranzitele dificile ale lui Venus în Leu –
Saturn și Marte în opoziție pe semne mutabile ajustează direcțiile, ajută în a ne adapta la situații neprevăzute, chiar și când acestea nu ne convin. Există și o percepție că dacă perseverăm, folosind alte metode de a ne atinge scopurile, putem avea succes într-o oarecare măsură, fără așteptări spectaculoase.
Trigonul lui Marte cu Jupiter din 1 august este un factor de reușită acolo unde există încredere în propriile capacități de a gestiona situațiile dificile, care ne scot din mediul familiar. Vine cu energie suficientă care să fie pusă în slujba activităților cotidiene care sunt deja destul de solicitante. Marte și Jupiter își combină influența pentru a ne susține drepturile, mai ales cele materiale/financiare. Cele două planete sunt nu doar o combinație din care rezultă forță fizică, energie, ci și determinare, suntem convinși că ceea ce facem este corect, bine, iar rezultatele bune nu vor întârzia să apară. Profitați de această perioadă pentru a vă ocupa de lucruri “mai grele” din viața voastră, de părțile dificile care necesită eforturi și deschiderea necesară de a lua cele mai bune decizii.
Pe 22 august, Marte și Neptun vor fi în opoziție, în același timp în care avem și un careu Jupiter Venus. Visăm la mai mult, pe alocuri exagerăm, fără să ne dăm seama, în a urmări cauze care nu merită neapărat timpul și eforturile noastre. Câteva zile mai târziu, Mercur intră în retrogradare iar Marte va face un trigon cu Pluto. Cei care sunt perspicace și au un simț al realității pronunțat, sunt capabili să detecteze “țepe”, minciuni, și să răspundă în consecință. Dacă vă numărați printre cei visători, care cred în bunul simț al celorlalți, există posibilitatea de a aluneca spre o capcană. Finalul de august în general pune la dispoziție o paletă largă de schimbări și pentru că mulți își schimbă direcția, intențiile, atitudinea. Ajungem în punctul în care nu mai suntem dispuși să ne oferim ieftin cunoștințele, eforturile, implicarea. Schimbările se bazează pe nevoia de a evada dintr-un context care nu ne mai reprezintă, care nu ne mai aduce bucurie.
Marte și Mercur nu se vor întâlni în Fecioară la același grad, cu toate că cel din urmă are o viteză mai mare. Mercur va retrograda în perioada în care Marte este în Fecioară, așadar ne putem aștepta la schimbări de strategie, întârzieri, răzgândiri pentru a produce cu adevărat o schimbare, chiar dacă inițial bâjbâim.
Marte în Fecioară nu are o demnitate anume, dar este eficient tocmai pentru că traversează o zodie a moderației și analizei, calități foarte bune într-o perioadă mai zbuciumată.
Vă doresc tranzite liniștite.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.