Marte in careu cu Jupiter, Pluto si Saturn

Marte in careu cu Jupiter, Pluto si Saturn

Marte în Berbec e prietenul oamenilor de acțiune, care nu se sfiiesc să se bată pentru scopurile personale. E luptătorul aprig pentru care piedicile sunt provocări, care merg cu viteză mai departe. Doar că anul acesta Marte se va împiedica de pragul casei sale și va fi nevoit să-și reconsidere prioritățile, modul de acțiune, capacitatea de mobilizare, să-și redefinească scopurile. Deja Marte se contrează cu Jupiter, Saturn și Pluto din Capricorn, ceea ce îl obligă să grăbească pasul în inițierea unor acțiuni care necesită sânge rece, curaj, dar și detașare, organizare a priorităților și a deciziilor pe termen lung.

În luna august resimțim primele efecte ale careurilor între aceste planete. Din septembrie, avem al doilea set de careuri, când Marte va fi în mișcare retrogradă.

Despre aceste aspecte nu se poate vorbi separat. Este ca și cum am face descrierea unei persoane observându-i doar jumătate din față. Careurile vor încheia un șir lung de conflicte pe zodii cardinale, culminând cu decizii și acțiuni care ne vor schimba traiectoria pe termen lung, în direcția caselor guvernate de Marte, Jupiter și Saturn. Schimbările sunt ample, fiindcă sunt rezultatul unor eforturi de peste șapte ani.

Războiul vieții cu moartea este un ciclu neobosit în care instinctul de supraviețuire insistă să-și dovedească eficacitatea. De cele mai multe ori are dreptate, dar sunt momente în care astrele se aliniază pentru a ne determina să renunțăm la ceea ce a fost, să ne reinventăm autentic fără a mai păstra nimic din ce a fost. Să lăsăm conștient în spate atașamente de persoane dragi, de posesiuni, de gânduri și idei care ne defineau până la un moment dat. Faceți un exercițiu de imaginație într-un moment în care este liniște. Gândiți-vă că trebuie să părăsiți această lume, fără nimic, exact ca o moarte. Ce pierdere vă neliniștește? Pentru cine și pentru ce v-ați întoarce din drum? Cu cât avem mai puține, cu atât mai bine. Ce rămâne este de fapt esențialul.

Marte și Saturn sunt generalii unui război dus cu lumea veche, cu trecutul și viitorul. Această luptă anihilează valoarea prezentului, singurul cuantificabil. Scopuri și planuri, aspirații și intenții sunt crunt măcelărite de inutilitatea pe care au ACUM. Mâine va fi ce voi construi astăzi. Marte și Saturn, ambii în domiciliu, vor produce un mare viraj acolo unde nu ne-am pus în acord cu natura interioară, cu nevoile reale. Saturn inhibă graba nesăbuită a lui Marte, îl învață să aibă răbdare să construiască pe termen lung, să se oprească să-și savureze victoria acolo unde este cazul. Marte îl împinge pe Saturn să dea drumul reticențelor, să aibă curaj și încredere, fără să se gândească la consecințe pe termen lung. În momentul în care vom aduce la consens cele două direcții aparent opuse, putem să ne gândim la victorie.

Marte nu este atacat doar de Saturn. Jupiter și Pluto îi conferă puterea de a duce lupta, de a transcede pericolele și de a insista chiar și atunci când lupta pare pierdută. Marte și Pluto animă dorința puternică, instinctul de luptător, iar Jupiter reamintește de idealurile cărora le dedicăm timpul de acțiune și gândire. Și acum imaginați-vă următorul scenariu: sunteți la volanul unei mașini. Afară plouă torențial. Apoi ninge. Apăsați accelerația, imaginea peisajului care se vede la geam se precipită, până când confundă cu linii și umbre. Cu cât mergeți mai repede, cu atât este mai neclar ce se află afară. Care sunt pericolele drumului? Vă izbiți sau mergeți înainte? Cu cât accelerăm spre o destinație, cu atât nu mai vedem contextul exterior. Este important? Desigur, fiindcă de acolo vin obstacolele care pot fi definitorii pentru drumul nostru. De aceea se spune că și drumul este important, nu doar destinația.

Marte intră într-un amplu proces de re-educare. Inițiativa trebuie să aibă scop clar pe termen lung. Pașii pe care îi parcurgem să ne permită să luăm în calcul nu doar ceea ce e în noi, dar și în afară. Viteza ( Marte) și precizia ( Saturn) sunt în egală măsură importante.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

10 thoughts on “Marte in careu cu Jupiter, Pluto si Saturn

  1. Frumoasa lectura, n-as fi cautat asa un stil, dar acum ca am citit pe scurt de la tine, chiar mi-ar placea.

  2. Eu intial nu credeam sa am influenta astrelor, dar apoi am fost atenta la ceva detalii si mi-am format o alta parere. De atunci clar ma uit la anumite aspecte cand vreau sa fac un proiect nou sau diferite activitati pe termen lung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.