Marte in Capricorn – drumul abrupt spre succes

Marte in Capricorn – drumul abrupt spre succes

Marte intră în 16 februarie cu armele ascuține în Capricorn, știind că are multă treabă de făcut. Este în semnul său de exaltare, adică energia sa este susținută de zodia pe care o traversează și își poate manifesta nestingherit influența.

#Ce face Marte:

-aduce un plus de energie în casa și semnul pe care le tranzitează,

– pune presiune pe realizarea/îndeplinirea unor sarcini,

-dozează (corect sau nu) energia pe care o avem la dispoziție,

– inițiază acțiuni care să ne aducă beneficii în special pe termen scurt. În Capricorn însă gândește cu mult înainte, așadar efectele acestora se vor resimți mai mult timp.

#Ce va face mai exact în Capricorn:

Avantajul lui Marte în semne de pământ este că știe să dozeze și să gestionze corespunzător energia personală astfel încât să putem obține beneficiile scontate. În Capricorn impune o disciplină riguroasă, implementează soluții și tactici constructive,  facem treburile ca la carte fiindcă abaterile nu sunt permise.

Marte în Capricorn nu acceptă scuze, amânări, promisiuni nerealiste. Însă în această perioadă, Mercur retrgradează în Pești, astfel că posibilitatea unor promisiuni deșarte sau ale unor planuri fără fundament este foarte mare. Este bine să fim atenți la ceea ce promitem, fiindcă Marte în Capricorn ne obligă să ducem la îndeplinire.

Presiunea sa se va resimți ca o oboseală cronică, o lipsă de timp, un ritm amețitor de desfășurare a evenimentelor. Acțiunile intreprinse în intervalul în care va sta în Capricorn ( până pe 31 martie)   vor avea consecințe pe termen lung, iar natura acestora depinde și de inițiativa personală. Chiar și după 31.03, Marte va păstra influența saturniană, fiindcă imediat cum va păși în Vărsător, va face o cojuncție cu Saturn.

Marte în Capricorn muncește mult și vrea rezultate de top. Ambiția și perseverența vor fi împinse la extrem, mai ales în ultima parte a tranzitului său în această zodie. Pe  20 martie va face conjuncție cu Jupiter, iar la scurt timp ( 22 martie)cu Pluton. Se va exagera mult, se va căuta nod în papură, fiecare acțiune va fi analizată milimetric, sunt cerute explicații. Marte această combinație devine tiranic într-un fel, autoritatea devine o povară dificil de suportat. Pe sfârșit de martie, Mercur își reia mersul direct și va fi  în Pești. Contextul astral duce către o manifestare fără menajamente a dorințelor egoiste care vor să se materializeze, la o presiune crescută din partea autorităților, șefilor, superiorilor ierarhici. Tot acum, Soarele în Berbec va face conjuncție cu Luna Neagră, aspect deloc comod pentru cei sensibili sau cu orgolii rănite. Așa cum spuneam, lui Marte în Capricorn nu îi pasă de scuze sau de circumstanțe atentuante, susține competiția ( nu întotdeauna dreaptă și cinstită), și numai caracterele tari se vor simți în elementul lor. Ni se cere să facem, să demonstrăm, să producem, chiar atunci când nu  avem cu ce sau cum.

#Cum ne va influența?

Zodiile cardinale sunt purtătorii de steag ale acestor aspecte. Sunt cei care încing spiritele, cer, monitorizeaza, pun presiune.

Nativii Berbec sunt puși pe treabă, încep să rezolve probleme mai vechi, să le dea o finalizare. Se vor manifesta ca lideri înăscuți, vor da tonul și îi va motiva și pe ceilalți ( nu tocmai într-o manieră elegantă). Vor ieși în evidență și după multe eforturi se vor bucura de rezultate pozitive. La capitolul relații personale vor avea de suferit, fiindcă acolo încep să se trieze aliații și prietenii.

Racii vor avea două posibilități: să se victimizeze și să refuze provocările ( fără succes însă), ori să gândească constructiv la modul în care presiunea pe care o resimt îi ajută să deschidă drumuri noi în viața lor. Se simt atacați în liniștea și intimitatea lor, destabilizându-i emoțional. Totuși, pot întoarce foia și să demonstreze că au multe talente.

Capricornii sunt demult în vizorul tranzitelor planetare. Marte vine să mai adauge condimente iuți în viața lor. Obișnuiți cu munca, ei vor fi cei care vor cere, pretinde, se vor erija în șefi și cunoscători absoluți. Toanele lor vor fi greu de suportat, mai ales că devin și mai încăpățânați și închiși dialogului.

Balanța, care prin excelență este diplomată și împăciuitoare, renunță la rolul său consacrat și își cere drepturile – în casă, în familie, la locul de muncă. Este depășită de responsabilități, de treburi care i se atribuie fără să le ceară. Balanța începe să puncteze ceea ce e important și subliniază că nu este subordonată nimănui.

Semnele fixe sunt agitate, dar încep să vadă o direcție clară spre care se pot îndrepta.

Taurii au nevoie de motivare din exterior, care nu întârzie să vină, însă nu așa cum își închipuie. Vine ca o recapitulare a ceea ce au făcut și ce nu, iar concluziile sunt motorul care îi pun la treabă. Se grăbesc încet, dar cu spor. Li se pare că au răgaz, însă riscă să piardă oportunități dacă nu prind trenul din zbor.

Leii sunt concentrați pe muncă și pe viitorul profesional, care e în continuă schimbare. Marte îi va determina să fie mai incisivi, să-și ceară drepturile și să fie lăudați pentru eforturile depuse. Însă oricât ar încerca, limitările din acest domeniu nu țin numai de voința și puterea proprie, ci și de factori externi. Frustările vin acolo unde nativii simt că nu primesc cât dau.

Scorpionii sunt mai hotărâți ca niciodată, își propun să muncească extra, să depășească limitele, să se facă remarcați  ca oameni importanți, de neînlocuit. Relațiile personale însă sunt puse sub lupă, constată că o parte din prieteni nu sunt sinceri și nu-i acceptă așa cum sunt. Există risc de ceartă, de dispute, de rupere a unor prietenii sau relații.

Vărsătorii în schimb simt că-și pierd curajul în fața provocărilor care îi așteaptă. Li se cere mult, li se pretinde să presteze, să muncească, să răspundă chemărilor. Însă nu mai sunt disponibili compromisurilor, vor începe să renunțe la ceea ce nu-i ma reprezintă.

Zodiile mutabile profită de aportul de energie insuflat de Marte în Capricorn și încep să vadă o direcție clară a drumului pe care își propun să-l parcurgă.

Gemenii, veseli și optimiști de obicei, sunt anesteziați de Mercur retrograd în Pești și simt că se mișcă din inerție. Totuși, nu scapă de obligațiile care le revin, nici de promisiunile făcute. Este posibil să se încarce cu mai multe proiecte decât pot duce de fapt.

Fecioarele simt o îmbunătățire a situațiilor precedente, fiindcă Marte vine cu ordine și cu o austeritate cu care se simt bine. Sunt mult mai hotărâte și mai tari pe poziție, atenuând mult din visarea lui Mercur retrograd. Indiferent de schimbările care apar din mers, se simt capabile să facă față și să se adateze.

Săgetătorii scapă de presiunea de a se ridica la înălțimea așteptărilor și de a face imagine bună, însă acum din nou trec printr-un proces de re validare a capacităților personale. „Știm că ești bun/ă, însă mai  vrem să vedem încă o dată”.

Marte în Capricorn favorizează proiectele pe termen lung, rezultatele în urma eforturilor depuse și munca eficientă. Reversul: manifestări neplăcute ale autorității, a exceselor de zel și de personalitate.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.