Marte in Berbec sau cine sunt eu

Marte in Berbec sau cine sunt eu

Din 28 iunie, pe Marte îl găsim la el acasă, în Berbec. Cine este Marte? Iată câteva caracteristici generale:

Marte este cunoscut ca fiind planeta războiului, a acțiunii, a faptelor curajoase. In Berbec, la el acasă, se manifestă în voie, imprudent, grăbit, zelos, arțăgos și impetuos. Energia sa este puternică, zguduie, inițiază, având un rol important, dacă nu principal, în aprinderea motoarelor care ne duc spre destinație. Marte întruchipează și dorința, la fel ca Venus, însă într-o altă manieră. Dorința marțiană nu așteaptă, ci se năpusește către lumina focului interior, cerând să se desfășoare în plenitudinea sa, fără să-i pese de circumstanțe ori consecințe. Energia marțiană aparține curajoșilor, celor care nu se împiedică de obstacole ci din contră, le consideră provocări prin care victoria finală e mult mai valoroasă.

La acest tranzit, urmărim 3 mari perioade:

Perioada de mers direct, de dinainte de retrogradare (între 28 iunie și 11 septembrie). Să vedem eventuale manifestări ale lui Marte în acest interval:

 • Energia personală va fi dificil de controlat sau dirijat, fiindcă Marte în zodii de foc, dar mai ales la el acasă, nu cunoaște limite. Suntem tentați să facem excese, uneori dăm mai mult decât avem, ca ulterior să fim storși de puteri. Ar fi indicat un dozaj cât mai aproape de posibilitățile reale pe care le avem și să nu ne împrăștiem în mai multe direcții.
 • Cum menționam și mai sus, Marte activează dorințele puternice, intențiile care se manifestă insă haotic, neprogramat, necontrolat. Vrem, acum, ieri dacă se poate, și așa cum dictăm. Marte are uneori tendințe către tiranie, chiar și cu sine, este lipsit de înțelegere și compromis. Zodiile de foc ( Berbec, Leu, Săgetător), dar și cei care au Luna ori ascendentul în aceste semne, vor avea tendința de a se concentra exclusiv pe sine, pe dorințele personale, fără a-i lua în calcul și pe alții, ori contextul prezent. De aceea, relații vor fi deficitare și vor apărea conflicte așa cum se aprinde iasca – repede, ca o vâlvătaie, ca apoi să se stingă brusc. Aceste pendulări vor fi obositoare și inutile, fiincă nu aduc o rezolvare reală.
 • Marte în Berbec are nevoie să fie lider, să se facă ascultat și chiar temut. Cere să fie urmat necondiționat pentru a aduce gloria supremă. Combustibilul său e admirația, așa că vom putea asista la manifestări narcisiste, tiranice, necontrolate. Punctele sensibile din această ecuație sunt careurile succesive la Pluto, Jupiter și Saturn care se vor forma în luna august. Un Marte în Berbec așa de deranjat și cotestat tinde să răspundă prompt prin excese și etalări ale puterii personale, fără a fi neapărat în beneficiul său.
 • Astfel de situații se vor regăsi mai ales în plan macro, la nivel de lidership internațional și de instituții care nu pot face față contestărilor și presiunilor venite din exterior. Tendințele egocentriste se manifestă și în cadrul organizațiilor de orice fel, acolo unde bate tare vântul schimbării. Aceasta din urmă nu este apreciată de structurile care se vor înțepenite în timp și formă care se simt  amenințate cu scoaterea din joc. La nivel personal, se va resimți nevoia de independență, de a acționa independent, cum îl taie pe fiecare capul, de a nu mai răspunde la reguli și protocoale împământenite. Ajungem astfel la o nevoie de a provoca, de a stârni,  de a gâdila puncte sensibile, pentru a ne revolta contra unei stări de fapt care nu ne mai convine, nu ne mai reprezintă.
 • Careul Marte Jupiter va alimenta un curaj supradimensionat pentru a constata ulterior că lanțurile rațiunii, ale fricii ori a altor mecanisme interioare de stopare, au fost rupte. Vrem să demonstrăm, să epatăm, să depășim limitele.

Faza de retrogradare: ( 11 septembrie – 14 noiembrie)

În faza de retrogradare, Marte se împiedică. Autoritatea sa de lider este cotestată de careurile din Capricorn, care îl obligă să analizeze și să re-evalueze atitudini, mod de acțiune, comportamente. Dacă Marte în Berbec urăște ceva, este să se uite în urmă.

Acțiunile haotice nu pot duce la un rezultat palpabil, utilizabil. Un lanț neîntrerupt de heirupisme și acțiuni spontane, fără plan sau direcție nu ajută, nu ating nicio destinație. Pedala de accelerație se uzează, așa că apelăm la frâne. Ce se oprește acum în loc este ceea ce trebuie evaluat cu maximă responsabilitate, fără pusee de personalitate și mândrie terfelită. Reacțiile de respingere, de refuz, de abandon și fugă vor fi reversul medaliei din perioada de mers direct. Fundamentele personale sunt puse sub semnul întrebării, fiindcă o mare parte a acestora sunt himere, creații ale unui orgoliu care se vrea hrănit cu glorie falsă. Această perioadă evidențiază frustrările și limitările individuale de care nu vrem să fim responsabili. Cine și ce ne datorează? Cui suntem datori? De fapt, ne dăm seama că în anumite situații suntem singuri, fiindcă nu altcineva poate interveni în calitatea vieții noastre. Datoria noastră este să ne adaptăm, să ne apărăm drepturile și spațiul personal, fără a-l călca în picioare pe al altora. Se vor activa din nou careurile cu Pluto și Jupiter, care ne vor scormoni motivațiile reale, ne vor diseca fiecare punct sensibil care ne înjunghie în spate la fiecare moment important al vieții.

Perioada de retrogradare cere o regândire a strategiilor personale, o flexibilitate a minții pentru a recunoaște că puterea adevărată vine din interior către exterior și nu invers.

Din 14 noiembrie până pe 21 decembrie, Marte va fi în mers direct. De obicei, faza a III a este dedicată concluziilor, a reparării eventualelor erori și a observării unui rezultat final obținut în urma unei evoluții. Ceea ce se deblochează merită păstrat și dezvoltat pe termen lung. Acolo unde o rezolvare nu a fost găsită înseamnă că e de fapt un capitol de încheiat, oricât de greu ne-ar fi. În această fază se presupune că suntem capabili să facem un triaj pentru binele personal, că nu ne lăsăm doborâți de sentimente apăsătoare și inutile. Marte în Berbec știe să se  detașeze, să lase în urmă un trecut greu pentru a avea curajul unei noi aventuri.

Tranzitul lui Marte prin Berbec în acest an este unul complex, de restructurare și reorientare, în care impulsivitatea este grav sancționată de elemente pe care refuzăm să le luăm în calcul. Acțiunea nu înseamnă a face ceva, și a determina schimbări concrete și coerente, în funcție de nevoile reale ale individului.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

6 thoughts on “Marte in Berbec sau cine sunt eu

 1. Ce interesant! Eu sunt Gemeni după unii, Taur după alții (născută pe 21.05). Eu cred cu tărie că sunt Gemeni. Poate scrii și despre zodia mea un articol.

  1. Depinde de ora la care esti nascuta. Iti da si pozitia Soarelui, nu doar a ascendentului. Dar da, merita si Gemenii atentie, mai ales ca au fost terorizati de Venus retrograda in careu cu Neptun – foarte multa indecizie si risipa de energie

 2. Candva eram cu ochii numai in horoscoape. Apoi am inceput sa invat caracteristicile zodiilor, numai pentru a evita in preajma mea persoane din zodia pesti, scorpion si leu. Imi dadeam seama din comportament cu ce zodie vorbesc. Dar apoi mi-am bagat picioarele. In consecinta sunt recasatorita tot cu un peste, ce are si acelasi prenuma ca primul sot. De, sunt un veritabil rac desi sunt la coada zodiei in 22 iulie.

 3. Wow, ador astrologia și articolul tau ma bucură. Anul trecut mi am facut astrograma și de atunci sunt atentă la mai multe aspecte decât la zodia în care am soarele.
  Pana una alta, astept sa iasa mercur retrograd din rac ? Fain blog, mai trec pe aici, mulțumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.