Marte în Berbec – energie și exuberanță

Marte în Berbec – energie și exuberanță

Din 25 mai, noaptea, Marte pășește hotărât în Berbec, Luna deschizându-i calea spre domiciliul său cu câteva momente mai înainte.

Marte în Berbec este energie pură, neobosit în aventuri, dornic să exploreze și se încumetă să deschidă drumuri în situații aparent fără șanse. Curaj sau nebunie? Combinate în proporții greu de cuantificat, implicarea Lunii în ingresul marțian ne sugerează că impulsul de a demara o acțiune va fi strâns legat de explorarea nevoilor interioare, de intențiile personale, stabilite independent de influențe exterioare. Ploua afară? Nu-i problemă, Marte în Berbec are curajul să înfrunte orice furtună, nu va da înapoi din fața obstacolelor, ba din contră, îi plac provocările.

Marte în Berbec poate fi și nesăbuit, supus eșecului, dar acesta din urmă nu este decât o oportunitate de reinventare. Este un tranzit care avantajează pe cei care îndrăznesc să iasă în afara tiparelor și să-și asume identitatea în toată complexitatea sa.

Marte se va întâlni pe 29 mai cu Jupiter, care exacerbează nevoia de aventură, senzații tari, testează limite și invita la rebeliune. Marte și Jupiter în Berbec resping convenționalul, calea bătută și apăsă necontrolat pedala de accelerație. Cu toate că nu mai avem răbdare, că suntem animați de o dorință puternică de schimbare și acțiune, rămân elemente care ne țin în loc ( Mercur fiind retrograd) și asupra cărora trebuie sa ne îndreptăm atenția. Dacă va loviți de amânări, de piedici, este indicat sa mai verificați toate informațiile pe care le aveți înainte de a acționa decisiv.

Nu de puține ori vom fi nervoși, iritați, deoarece avem o idee foarte clară cu privire la ceea ce vrem sa facem, însă prea puțin se materializează, vin elemente neprevăzute care răstoarnă ordinea din capul nostru. Marte și Jupiter în Berbec au “capete tari” vor imposibilul de multe ori, fiindcă simt că “ei pot” și uită de ceea ce îi înconjoară. Marte și Jupiter pun presiune, se ceartă, nu ezită să facă scandal și chiar spectacol. Amprenta de foc inflamează spiritele și crește adrenalina, încrederea în forțele proprii și stima de sine ( uneori nejustificat). Vom fi lăsați “goi de măști”, sa ne manifestam așa cum suntem de fapt. Marte și Jupiter în Berbec ne ajută să conștientizăm și să ne apropiem de natura noastră autentică.

Între 29 mai și 3 iunie este activ careul Luna Neagră din Rac cu Marte conjunct Jupiter, punând presiune în a ne dezvălui motivele ascunse din spatele cuvintelor, faptelor și intențiilor. Această combinație poate amplifica frustrările interioare, precum și dorința de a depăși cu orice preț provocările care ne ies în cale. Lipsa de apreciere, de încredere, teama de eșec și regres ne împing spre fapte necugetate, lipsite de etică personala, dar ambalate în justificări neplauzibile. Acest aspect nu are în totalitate conotații negative, ci dezvăluie unde anume ne simțim slabi, lipsiți de ajutor, cu lacune. Înfruntarea temerilor atunci când îi avem în ecuație pe Marte și Jupiter în Berbec se va produce mult mai conștient și voluntar deoarece nivelul de conștientizare este mai mare și ne permitem să ne ocupăm de noi înșine cu mai multă dedicare.

Marte se zbânțuie și răscolește după bunul plac până aproape de momentul în care își părăsește domiciliul. La final îl așteaptă Pluto la careu ( activ între 29 iunie și 3 iulie). Careul Marte Pluto are 2 ieșiri – una constructivă, după ce se învață lecția eficienței, a dirijării ambițiilor către scopuri clar definite pe termen lung. Această atitudine presupune perseverență și să profităm de oportunități, iar dacă acestea nu apar, le clădim de la zero. Marte în careu cu Pluto dispune de multă energie “nedetonată” care are nevoie de o supapă sub control. Marte careu Pluto nu se descurajează dacă nu a reușit de la început, ci urmărește neobosit ținta finală.

A doua ieșire e una distructivă, în care nu avem răbdare. Dacă o intenție a eșuat, distrugem tot până la același punct 0 pentru a o lua de la capăt. Atenție însă ce distrugeți, fiindcă multe pot fi păstrate și reciclate.

Careul Marte Pluto poate avea tendințe tiranice, obsesive, manipulatoare, și poate deveni periculos acolo unde oamenii nu se simt suficient valorizați ori sunt avizi de putere. Am putea sa evităm o confruntare cu astfel de porniri, însă ar fi doar o amânare. În egală măsură se pot trezi în noi astfel de manifestări sau din contra, sa le experimentăm prin prisma celorlalți.

 

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.