Marte direct si retrograd in Gemeni

Marte direct si retrograd in Gemeni

Anul 2022 e unul dintre acei ani cu Marte retrograd. Unii sunt cu adevărat productivi – rezolvă frumos ceea ce a fost amânat, pus în așteptare, alții apasă puternic peste punctele nevralgice. Sau pot fi o combinație între cele 2 variante cu rezultat fericit.

Marte va parcurge zodia Gemeni din 20 august 2022 până pe 25 martie 2023.

E de speriat Marte în Gemeni? ( Direct și retrograd?)
Marte e energie, acțiune, intenție, motivație, putere ( fizică și mentală în acest caz, fiind în zodie de aer). Se grăbește, deschide drumuri noi, are curaj, inițiativă.
Marte în Gemeni caută informații, le adună, le prelucrează pentru ca ulterior să le împrăștie prin lume. Și nu oricum, ci așa cum le-a înțeles. Este combativ la nivel de comunicare, își apără punctele de vedere, nu se dă înapoi de la o dispută verbală, amenință pentru a contracara o situație care nu îi convine. Marte în Gemeni spune ce gândește, apăsat și colorat, cu multă convingere. Nu excelează la capitolul acțiune propriu-zisă, caută argumente pentru întârzieri, abateri de la planul inițial. Fiind într-o zodie mutabilă, Marte se împrăștie, pornește în mai multe direcții simultan, poate poate pica ceva, dar și pentru că se plictisește repede. Mintea turează motoarele, atât de mult că la un moment dat vom ajunge la epuizare intelectuală.
Marte retrograd în Gemeni se împiedică de propriile gânduri și se blochează la nivel de acțiune. Pe de o parte este bine, fiindcă este nevoie de multe ori de un pas în spate pentru a vedea imaginea în ansamblu. Ceea ce Marte în Gemeni are dificultăți să vadă. De multe ori, Marte retrograd este mai eficient fiindcă este obligat să stea pe loc pentru a înțelege cu adevărat implicațiile acțiunilor sale.
Maestru la cuvinte și întors sensul acestora, Marte în Gemeni păcălește ( intenționat sau nu). Atenție la actele pe care le semnați, la achiziții și calitatea acestora, la vicii ascunse. Marte în Gemeni va face 3 careuri cu Neptun ( direct și retrograd), de aceea este bine să din foarte atenți la falsuri, la păcăleli de zile mari, la minciuni și promisiuni prea frumoase să fie adevărate. Atenție și la bani ( mai ales investiții achiziții, contracte) fiindcă există goluri care nu se vad, situații neclare care pot duce ulterior la încurcături și mai mari.
Salvator va fi trigonul cu Saturn care ne obligă să vedem ceea ce e în fața noastră, evident, apelează la simțul realității și ne pișcă pentru a ne trezi din reverie.
Perioade importante:
20 august – 31 octombrie – mers direct ( perioada pre-retrogradare)
Apar primele hibe, primele probleme care trebuie rezolvate. Facem strategii, planuri, dar e bine să ne păstrăm loc de schimbări neprevăzute, de întorsături de situație care să ne abată de la planul inițial. Dispozitorul sau, Mercur, va fi în Balanță, dar se apucă să retrogradeze și el, așa că la un moment dat, pe la mijlocul lui septembrie, ne trezim într-un mic haos. Nu bateți în cuie înțelegeri, contracte ( mai ales pe termen lung), fiindcă vor apărea elemente importante care schimbă peisajul. Marte se va cuadrata cu Neptun, aspect care va tulbura mintea, vom fi subiectivi și prinși “în povestea noastră”.
Retrogradarea – 31 octombrie – 13 ianuarie
Frustrări că lucrurile întârzie, nu merg așa cum au fost planificate inițial. Vom asista la rearanjarea unor situații pe care inițial le-am crezut rezolvate, apar informații noi. Unii parteneri, colaboratori se retrag sau amână din varii motive împlinirea obligațiilor. Timpul ne presează, dar nu putem face prea multe, fiind în situația deranjantă de a depinde de alții.
Revenirea la mers direct – 13 ianuarie – 25 martie
Schimbările pe care le-am trăit ( vrand-nevrand), prind formă finală. Vom încheia, finaliza ceea ce a rămas în suspendare, neconcludent. Vom ști e cine ne putem baza, în cine să avem încredere și cu cine putem să ne asociem.
Toată perioada de tranzit a lui Marte în Gemeni este una intensă din punct de vedere mental. Multe idei și viziuni se rearanjează, se testează limitele acestora, toleranță și adaptabilitatea.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.