Luna Plina in Taur – vreau!

Luna Plina in Taur – vreau!

“Eu sunt cea mai importantă ființă din viața mea si voința mea e lege”. Este o atitudine sănătoasă în anumite momente și dozaje, însă extrem de dăunătoare dacă nu corectăm derapajele la timp.

Luna Plină în Taur este un moment delicat din acest punct de vedere, pentru că suntem turmentați de nebunia senzorială cauzată de dilatarea a tot ceea ce simțim că ne transmit involuntar ceilalți ( gânduri, idei, sentimente, chiar și dorințe). Fiind în casa a VII-a a hărții acestui moment, se poate întâmpla să fim puternic influențați de dorințele celorlalți și să le considerăm ca fiind ale noastre. Luna în Taur este în exaltare și se bucură de orice stimulare plăcută a simțurilor fizice, ancorându-se cât de bine poate în realitatea traiului cotidian. Sunt persoane care au șansa ca în zilele care preced și succed Luna Plină în Taur, să găsească soluții uimitoare și eficiente, să fie mai creativi și eficienți. Această Lună accentuează puterea dorințelor fizice, însă este contrabalansată de Soarele și ascendentul în Scorpion care ne invită să transcedem simțurile primare pentru a căpăta o înțelegere mai largă a nevoilor care nu sunt lăsate să se exprime. Marte în Balanță, în casa a XII-a, se complace într-o falsă pasivitate, dominat de zeița frumuseții și a plăcerilor, Venus, aflată în domiciliul său diurn. Faptul că Venus (guvernatoarea casei a VII a și dispozitoarea Lunii) și Marte (guvernatorul ascendentului și dispozitorul Soarelui) sunt în aceeași zodie, ne poate ajuta să armonizăm două direcții aparent opuse: dorințele mele vs ce vor alții, acțiune vs așteptare, planificare vs pasivitate.

Se întâmplă ca Venus să facă în ziua Lunii Pline o opoziție perfectă cu Uranus din Berbec. Ce s-ar putea întâmpla? Anumite relații în care cei implicați nu mai au aceleași direcții în viață, își doresc altceva ori s-au schimbat foarte mult, riscă să se  rupă. Dacă simțiți că anumiți oameni nu mai au ce căuta în viața voastră, lăsați-i să plece, chiar dacă sunt prieteni vechi. Dacă viziunile nu mai coincid, drumurile se despart brusc, fără preaviz și dacă se poate, fără regrete. Cei care sunt într-un cuplu bine sudat pot experimenta o ușoară distanță, cauzată de dorința de a avea un pic de timp pentru sine, de a se redescoperi, de a-și pune ordine în gânduri.

Luna Plină este în general un moment de maximă sensibilitate și emotivitate. În acest caz mai adăugăm trigonul pe care Soarele și Neptun îl realizează la grad perfect pe semne de apă. Cei mai sensibli pot cădea în reverie pentru a accesa lumea interioară atât de bogată însă puțin explorată, putem simți conexiuni speciale cu anumiți oameni ( care nu sunt neapărat apropiați), să avem vise intense, chiar premonitorii. Momentul este scurt, dar important, pentru că ne poate pune în fața unor revelații care să ne aducă idei proaspete și perspective inedite. În acest climat astral, trigonul Soare Neptun ne ajută să părăsim fără regrete standardele personale învechite pentru a experimenta și altceva. Jupiter pe ascendent este motorul care alimentează curajul și curiozitatea de a trece dincolo de limitele ori cunoscut.

Această Lună Plină este resimțită în special de semnele fixe ( Taur, Leu, Scorpion și Vărsător), care își vor pune o sumedenie de întrebări, pornind astfel un proces de autoanaliză. Ceea ce rezultă nu este pe deplin satisfăcător iar ceea ce se va vedea va fi o atitudine schimbată – își vor recunoaște punctele vulnerabile și le vor acoperi pe cât posibil. Semnele de apă ( Rac, Scorpion și Pești) beneficiază de inspirație, imaginație și de o bună intuiție cu ajutorul căreia își pot rezolva probleme mici, dar enervante. Zodiile de pământ (Taur, Capricorn și Fecioară)   sunt destabilizate de atmosfera aparent haotică, pe care nu o pot înțelege nici controla. Ordinea după care se ghidează de obicei se dizolvă în situații neprevăzute, la care nu își doresc să se adapteze. Semnele de foc (Berbec, Leu, Săgetător) sunt agitate și obosite, neavând răbdarea necesară de a sta în liniște să-și asculte vocea interioară. Eforturile lor nu sunt îndeajuns de apreciate pe cât consideră, fiind o sursă de neplăcere.

Luna Plină în Taur este favorabilă celor care își propun să-și educe voința în scopuri constructive și să vadă dincolo de aparențe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.